Tour 2022: Jumbo-Visma presenteert selectie, Dennis, Gesink en Teunissen ontbreken

dinsdag 21 juni 2022 om 11:21
Tour 2022: Jumbo-Visma presenteert selectie, Dennis, Gesink en Teunissen ontbreken

Kopmannen Roglič en Van Aert - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft zijn achtkoppige selectie voor de komende Tour de France gepresenteerd. Primož Roglič, Wout van Aert en Jonas Vingegaard zijn de voornaamste blikvangers. Opvallend: Rohan Dennis maakt geen deel uit van de definitieve selectie, net als Robert Gesink en Mike Teunissen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Nederlandse formatie trekt met hooggespannen verwachtingen naar Denemarken voor de Tourstart in Kopenhagen. Met Roglič en Vingegaard als ‘superduo’ hoopt Jumbo-Visma topfavoriet Tadej Pogačar het vuur aan de schenen te leggen en een gooi te doen naar de Tourzege. Verder trekt de ploeg met een groene missie naar de Tour, aangezien Wout van Aert ambities heeft in de strijd om de puntentrui.

“We hebben uiteenlopende ambities en dus hebben we gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen”, licht sportief manager Merijn Zeeman de selectie toe op de website van Jumbo-Visma. “We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tourfavorieten in de bergen moeilijk te maken.”

“Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.” Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck moeten Van Aert, Roglič en Vingegaard bijstaan in de strijd om groen en geel.

Geen Dennis, Gesink en Teunissen 
Rohan Dennis, Robert Gesink en Mike Teunissen zijn de meest opvallende namen die ontbreken in de definitieve Tourselectie van Jumbo-Visma. Dennis werd in januari op de ploegenvoorstelling van de formatie in Alicante nog gepresenteerd als een van de zekerheden voor de Tourploeg, maar de Australiër sukkelde de laatste weken met maag- en darmproblemen.

Tot overmaat van ramp besloot Jumbo-Visma zich onlangs – vanwege meerdere coronagevallen – terug te trekken uit de Ronde van Zwitserland, waardoor Dennis zich niet meer kon bewijzen. Ook Teunissen en Gesink, die er vorig jaar nog wel bij waren, moeten het dit jaar doen zonder uitverkiezing.

voor

Dit artikel delen:

348 Reacties

Pingu007 21 juni 2022 om 11:23

1 Nederlander wel echt teleurstellend voor een NLse ploeg…

0
Viktrodriguez 21 juni 2022 om 11:28

Waarom is dit alleen een obsessie bij deze ploeg en nooit bij welke andere ploeg met een internationale selectie.

0
platteprijs 21 juni 2022 om 11:31

@Vikt zou het misschien niet zijn omdat we hier in NL zijn.

0
Dario Koelkast 21 juni 2022 om 11:34

Ik heb bij Trek anders niemand horen zeuren dat er maar 1 Nederlander meerijdt.

0
odiel 21 juni 2022 om 11:36

Internationale selectie mag, daar heb ik geen enkel probleem mee. Als daarentegen Lotto-Soudal maar 1 Belg zou selecteren, dan zou dat niet kunnen, vind ik, omdat het de nationale loterij is. Maar bij private sponsors: waarom niet?

0
Renaissance 21 juni 2022 om 11:42

Blij dat we een NLse ploeg hebben, wel 1 Nederlander!

Als NLer moet je lekker wegwezen bij deze ploeg. Ben ook blij dat Arensman voor Ineos heeft gekozen. Jumbo houdt van z'n buitenlandse kopmannen in WvA, Roglic en nu ook Vingegaard. Vraag me af of Van Baarle ook niet aan het knechten is straks. Voor Dumoulin heeft het ook niet gewerkt.

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 11:51

De eerste reactie ook gewoon… Wat een diepe, diepe treurnis als je zo naar wielrennen kijkt.

0
Krist The Vanma 21 juni 2022 om 11:54

Dus jullie zouden een mindere Nederlander selecteren ipv een betere buitenlander?
Dan ga je als buitenlander toch ook wegblijven uit zo’n ploeg, niet?
Logische selectie, m.i.

0
Oblomov 21 juni 2022 om 12:02

@Txirrindularitza

Dat is hoe de overgrote meerderheid van wielerfans naar wielrennen kijkt (en niet alleen in Nederland). Om nog maar te zwijgen over het bredere publiek dat de Tour als één van de weinige wielerwedstrijden weet te bereiken.

Die mensen niets te bieden hebben is krankzinnig voor een organisatie die leeft bij gratie van de sponsorwaarde die ze weet te leveren.

0
Anna 21 juni 2022 om 12:10

Niemand die klaagt als DSM met weinig nederlandse renners aan de start staat….

0
kelderbelg 21 juni 2022 om 12:14

@oblomov

Probeer eens je eigen mening van feiten te scheiden.

0
horsm 21 juni 2022 om 12:14

Ik vind het zelf toch ook jammer, maar één Nederlander. Niet dat het moet, maar het kijkt leuker als er een paar in zitten.

0
Arie den Blanken 21 juni 2022 om 12:26

Veel belangrijker vind ik dat er veel Neerlanders in de Avondetappe zitten. En dan vooral ex-renners uit de periode Zoetemelk. Kuiper, Lubberding, Winnen, van der velde. Af en toe een Vlaming is ook leuk; bijvoorbeeld Sven Nys, Sven Vanthourenhout of Pol Herijgers,

0
Oblomov 21 juni 2022 om 12:33

@kelderbelg

Je hoeft letterlijk niet verder te kijken dan het post-gedrag op dit forum en dan met name in de discussie rond Van Aert, Van der Poel en Evenepoel, om je te realiseren dat dat geen mening is, maar gewoon een feitelijke vaststelling. En dat is dan nog op een forum waar de minderheid wiens loyaliteit wel uitgaat naar een ploeg in plaats van renners zich geconcentreerd heeft.

Maar goed, je mag ook op zoek naar onderzoek waaruit blijkt dat de loyaliteit van het bredere wielerpubliek niet primair op nationaliteit gebaseerd is. Ik laat me graag verrassen.

0
Panache 21 juni 2022 om 12:34

Iemand vind het teleurstellend dat er maar één Nederlander geselecteerd is en krijgt ‘het halve’ forum over zich heen. Hallo mensen, het is gewoon een individuele mening. Mij zal het niet boeien, anderen wel, dat noemen we vrijheid van denken en vrijheid van prioriteiten stellen. Laten we het inhoudelijk houden qua reacties

0
Geerkos 21 juni 2022 om 13:01

Mijn tip, kijk lekker naar de Giro. Fantastische koers, veel Nederlanders aanwezig. De tour is het hoogste podium en klimmen is een vak apart. Een lotto soudal ikan Belgen meenemen doordat ze makkelijk te plaatsen zijn in een sprint trein. Er is geen enkele Belgische ploeg momenteel die met een kopman goede ondersteuning kan krijgen van Belgen. Alleen Quickstep komt er aan met Evenepoel. Maar door wie zou die ondersteund moeten worden in de bergen?

0
jv88 21 juni 2022 om 13:03

[email protected] als diegene dan die mening niet als voldongen feit brengt. Buiten dat is zo’n heel forum toch gericht op de discussie????

Maar ik vind het een prima selectie. Zou graag 8 Nederlanders zien als ze goed genoeg waren. Zijn ze niet dus prima selectie dit.

Juist een Arendsman en een van Baarle konden dit probleem op de korte termijn oplossen. Nu moeten we geduld hebben en het met deze mooie en super sterke selectie doen!

0
Glorious 21 juni 2022 om 13:25

Als Jumbo Visma fan maakt het mij niets uit welke nationaliteit iemand heeft. Het is een prachtig team.

0
Seppie 21 juni 2022 om 13:45

Altijd nog 1 meer dan bij Bahrein en UAE daar doen ze het jaren zonder renner uit eigen land

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 14:46

@Oblomov

“Die mensen niets te bieden hebben is krankzinnig voor een organisatie die leeft bij gratie van de sponsorwaarde die ze weet te leveren.”

Niets te bieden?! De TdF is een waar sport- en mediaspektakel! Als je daar niet van houdt, ondanks dat JTV maar één kaaskop meeneemt, moet je gewoon niet kijken, klaar.
Daarnaast zijn er Nederlanders in andere ploegen die meegaan hè, wist je dat?

De reacties van “wat zou de sponsor hier van vinden” vind ik ook hilarisch. Gaan we opeens medelijden hebben met een miljardenconcern? Zijn we bang dat ze stoppen omdat er niet een Nederlander meer bij zit? Natuurlijk niet. Dan hadden ze wel Team Rondje om de Kerk in Chaam wel gesponsord.

Ik vind het van een tenenkrommende kleinburgerlijkheid, dat geraas dat er meer Nederlanders naar de TdF moeten. JTV is geen nationalistisch vehikel, het is een topsportteam. Dat wil winnen. En dan stel je je beste rijders op, dat is toch evident?

Wat mij altijd – van jongs af aan – juist aan deze sport zo fascineerde was dat je net zo goed fan kunt zijn van rijders uit andere landen. Dat een NL-team niet per definitie alleen NL-coureurs heeft. Ik vond, en vind, dat nog altijd een zegen. Nationale identiteit (ik zal er maar niet over uitwijden) in deze sport zegt me hoegenaamd niets.

0
Wildebert 21 juni 2022 om 15:03

Lange reactie van je Txir… maar jou mening is een mening. Komt wel een beetje betweterig over. Niet meer kijken, geraas, hilarisch etc. Dat niet iedereen zo denkt, daar hoef je toch niet zo toch wat arrogant over uit je toetsenbord te gaan. Net of nationaliteit in de sport geen rol mag spelen. Dat vind ik nou absolute onzin.

0
Gebruikersnaam 21 juni 2022 om 15:21
Quote:
Lotto soudal kan Belgen meenemen doordat ze makkelijk te plaatsen zijn in een sprint trein

De trein van Ewan bevat net vooral buitenlanders en maar 1 Belg. Lotto trekt dit jaar naar de Tour zonder die trein en vooral met Belgen die zelden tot nooit iets voor Ewan doen. Voorlopig gaan Gilbert, Wellens, Van Gils, Kron, Van Moer en Vermeersch, dat zijn 2 “kopmannen” voor overgangsritten, 2 “klimmers” voor de bergen en 2 tempobeulen voor de vluchten in vlakke ritten. De enige uit de trein die mee zou kunnen gaan is De Buyst en die is niet eens zeker.

Dus het verkeerde jaar om Lotto als voorbeeld te gebruiken, die negeren dit jaar net de buitenlandse trein van Ewan om bijna alleen maar Belgen te sturen.

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 15:33

@Wildebert

Goh, arrogant was het niet bedoeld hoor. Ieder zijn mening toch? Maar ik zie dat veel mensen het gebrek aan NL’ers beklagen, doch ook terecht concluderen dat het de sterkste selectie is.

JTV is niet als enige verantwoordelijk voor NL renners; er zit nog een heel contingent bij andere ploegen (denk aan de sprinters, legio kansen voor NL sprinters deze tour). Dat er geen echte NL kandidaat voor het klassement is, dat ‘we’ terugverlangen naar de Bou en Lau tijd, natuurlijk snap ik dat, maar dat is JTV niet aan te rekenen. Ze moeten er wel zíjn voordat je ze kunt meenemen.

0
Renaissance 21 juni 2022 om 16:35

Er is geen goede Nederlandse selectie op te stellen? Pardon?
Er zijn meer dan genoeg goede NLse renners actief. Gesink, Bouwman, Mollema, Kruijswijk, Dumoulin, Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Poels, Van Poppel, Groenewegen, Kelderman, Arensman, Jakobsen, Teunissen, Kooij, etc. JV maakt gewoon andere keuzes.

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 16:47

@Renaissance

Ik bedoelde geen JTV selectie met NL’ers. Je bevestigt mijn punt door inderdaad te benadrukken dat er nog zoveel goede NL’ers zijn die niet bij de wespen rijden.

0
Wildebert 21 juni 2022 om 19:26

@txir…. mooi dat je het netjes bedoeld. Klasse reactie.

0
Michiel 21 juni 2022 om 19:45

Het is niet meer dan normaal als Nederlander, wel of geen fan van JV, dat je graag een paar Nederlanders in de TDF ploeg wilt zien. Of meer dan de helft in de totale ploeg. Het is tenslotte een Nederlands team en van een presterende Nederlandse renner gaat mijn hart toch echt een stukje harder van kloppen. Trots komt erbij kijken

Wat die schreeuwende Bask in dit draadje ook roept

0
Fenno de Groot 21 juni 2022 om 11:23

Helaas geen Gesink, verder een prima selectie.

0
Yeez 21 juni 2022 om 11:23

Geen Dennis is toch een aderlating voor de ploeg. Zeker hoe hij in de giro van 2020 reed.

0
VerstandOpNul 21 juni 2022 om 12:24

Ja verbaast mij ook.. Ik dacht dat hij min of meer voor dat doel gehaald was..

0
Al Phila 21 juni 2022 om 15:22

Dennis reed in Zwitserland al niet goed. Dat, met een mogelijke Coronabesmetting, zou mij ook doen besluiten hem niet te selecteren.

De ‘controleurs’ van dienst zijn LaPorte, Benoot en van Hooijdonk. Niet zo sterk als Dennis in goede doen, of Tony Martin of Paul Martens (die in MS gewoon 250 km op kop van het peloton 40 km.u reed). Het zijn meer sprintaantrekkers. Dus ik ben benieuwd wie de controle gaat nemen als geel en/of groen hebben ….

Dennis zet alles op het WK tijdrijden in eigen land (gokje).

0
Romano1800 21 juni 2022 om 11:24

Triest met 1 Nederlander. Zou als hoofdsponsor daar echt niet blij mee zijn .

0
Dumoulist 21 juni 2022 om 11:37

Met 3 Belgen in de selectie zullen zij meer dan tevreden zijn.

0
Oblomov 21 juni 2022 om 11:47

Zelfs als die paar winkels in België het waard zouden zijn om miljoenen te pompen in deze ploeg, is er nog de kwestie dat de publiciteit rond Van Aert zo negatief is. Er is voortdurend achterdocht naar de ploeg en het idee dat ze hem hinderen bij het realiseren van zijn doelen. Met name dat gezeur over de groene trui de afgelopen jaren.

0
Vangenechten 21 juni 2022 om 11:50

In België is er helemaal geen negatieve publiciteit over van Aert en Jumbo. Zonder JV zou van Aert nooit zijn capaciteiten ten volle hebben kunnen ontplooien.

0
Krist The Vanma 21 juni 2022 om 11:56

Echt, Oblomov? Wel, ik woon in Vlaanderen en ik heb daar toch nog niet al teveel van gemerkt…

0
Oblomov 21 juni 2022 om 12:07

Jullie hebben het geluid uit staan? Uitgebreid en bij herhaling zijn Wuyts en co de afgelopen jaren ingegaan op het gebrek aan ondersteuning voor Van Aert in bepaalde wedstrijden of het niet maken van duidelijke keuzes voor hem als enige kopman.

Voorbeelden: Dat de aanwezigheid van Groenewegen een sta-in-de-weg was. Dat Teunissen op hem had moeten wachten tijdens Parijs Roubaix. Dat de jacht op geel met Roglic ten koste ging van zijn kansen op groen. En dan nog 'tig keer dat hij in weet ik veel welke Vlaamse koers te weinig ondersteuning in de finale had. Met als klap op de vuurpijl dat zijn buitenlandse ploeggenoten niet voor hem werkten tijdens het WK.

Het was één al achterdocht en gevoelens van achterstelling dat de klok sloeg…

0
Krist The Vanma 21 juni 2022 om 12:16

@Oblomov. Tja, dat was Wuyts. Die was nu eenmaal vol van achterdocht over gelijk wie… Mis hem niet, die zure man.

0
Sean Kelly 21 juni 2022 om 12:17

@Oblomov In het geval van Wuyts heb je gelijk. Die man had ook een obsessie met van Aert. Leek wel alsof ie verliefd op hem was.

0
Beer 21 juni 2022 om 12:53

Mooie opsomming Oblomov. Allemaal terechte kritiek vanuit België waar Jumbo nu aan gewerkt heeft. Zou er dan toch iets van aan zijn? En los van die kritiekpunten is het beeld van Jumbo in België altijd positief gebleven. Het is immers niet omdat er werkpunten waren/zijn, dat alles slecht is. We beseffen hier maar al te goed dat Jumbo van Aert steeds geweldig gesteund heeft en een betere renner van hem gemaakt heeft.

0
Massimo Bataille 21 juni 2022 om 13:07

Ik ga akkoord dat de ophemeling van Wuyts tegenover Van Aert ( en Evenepoel) soms de spuitgaten uit liep.
Maar voor de rest waren al die opmerkingen ook wel terecht.
-Hij had weinig ondersteuning in de klassiekers – dat hebben ze vakkundig opgelost
-De gele droom van Roglic stond in de weg voor groene ambities – maar die ambities zijn gewoon wat uitgesteld
– Roglic had wat meer kunnen doen in dat WK – maar dat zou nog onvoldoende zijn geweest om te winnen
– Groenewegen stond ook in de weg van de ‘sprinter’ Van Aert – daarmee dat hij toen focusde op de klassiekers ( en dat groenewegen nu weg is)

0
Glorious 21 juni 2022 om 13:26

Jumbo is top en de sponsoren zijn heel blij.

0
Stevo1 21 juni 2022 om 14:08

Waarom moest Roglic iets doen voor van Aert op het wk? :O Daar waren ze toch juist concurrenten?

0
Beer 21 juni 2022 om 14:41

Omdat ze de andere 364 dagen van het jaar dezelfde trui aan hebben, door dezelfde werkgever betaald worden, van Aert er net 3 weken berewerk voor Roglic op had zitten en Roglic in dat WK zelf niet meteen nog kans maakte op winst? Dat excuus van ‘ze reden in landenteams’ is zo flinterdun…

0
TheBigShow 21 juni 2022 om 21:26

Roglic had helemaal niet hoeven werken voor van Aert. Hij deed zijn beurtjes, maar was stik kapot. Heel triest dat hier nog over wordt gepraat door de Belgjes

0
Murcia 21 juni 2022 om 21:34

Primoz was inderdaad zo dood als een pier in die finale, deed nog steeds zijn beurten zoals bleek uit de beelden maar bleef de gebeten hond. Vond ik toen al triest en nu nog steeds. Dat men daarna de woorden van Wout zelf niet serieus nam over het WK was nog pijnlijker. Men kan dus de uitleg van haar eigen idool niet accepteren en blijft de strontkar over Roglic uitkieperen.

0
Beer 21 juni 2022 om 21:51

Welke strontkar? Gewoon een andere visie die ‘de Hollandertjes’ blijkbaar moeilijk kunnen slikken.

0
TheBigShow 21 juni 2022 om 22:04

Ik ben geen Hollander

Overigens is het geen 'visie' maar gewoon genuil

0
Beer 21 juni 2022 om 22:10

Ik ben geen Belgje. Bedankt om het nog eens te illustreren.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 21 juni 2022 om 11:26

Goede ondersteuning voor v aert zie ik hierin. Jammer dat gesink niet mee gaat. Benieuwd wat eea betekend voor de vuelta.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 21 juni 2022 om 11:26

Betekent is met een t, gast…!

0
Geerkos 21 juni 2022 om 13:04

De Vuelta gaat wel wat Nederlanders zien. Verwacht daar in ieder geval Teunissen en Gesink. Daarnaast kunnen ze met Oomen en Bouwman misschien gaan. Mogelijk als hij nog zou mogen ook Hofstede.

0
Dr. Pozzo 21 juni 2022 om 13:57

Hofstede! Waar is die gebleven? Heb die dit jaar nog helemaal niet zien rijden naar mijn idee.

0
Ronellenfitsch 21 juni 2022 om 16:28

Hofstede is zeer zwaar gevallen in z’n eerste koers, GP Denain met allerlei breuken tot gevolg. Zullen we ook niet in de Vuelta zien denk ik.

0
bunchsprinter 21 juni 2022 om 11:27

Dennis is een aderlating

0
Glorious 21 juni 2022 om 13:26

van Hooydonck is echt een hele goede vervanger. Vuelta vorige jaar geweldig en ligt goed in de groep.

0
Rondje 25 21 juni 2022 om 15:18

Volgens mij is Dennis niet fit.

0
Marik 21 juni 2022 om 11:30

Poeh, geen Dennis. Dat is een grote aderlating voor de ploeg.

0
platteprijs 21 juni 2022 om 11:30

Slechts 1 Nederlander is teleurstellend voor een zgn. Nederlandse ploeg.

0
Oblomov 21 juni 2022 om 11:55

Met die selectie van Kruijswijk laten ze in de strijd om welke ‘Nederlandse’ ploeg Nederlandse wielerfans het minst te bieden heeft wel ruimte voor DSM om met de overwinning aan de haal te gaan.

0
Skywalker 21 juni 2022 om 12:42

Wat een gezever altijd. De belangrijkste wedstrijd van het jaar rij je gewoon met je beste team, ongeacht welke nationaliteit.

0
Kapottefiets 21 juni 2022 om 12:51

Nederlanders van jumbo rijden ook niet zo hard

0
bunchsprinter 21 juni 2022 om 11:30

Dennis is een aderlating. Ook wel weer bemoedigend. Dit verraad misschien toch dat jumbo v het initiatief in het hoog gebergte aan UAE laat.

0
mackie 21 juni 2022 om 12:22

Ik hoopt het ook.
Met deze ploeg kun je wel oorlog maken in de 1e week.
dat lijkt me ook de week waar je Pogi pijn kan doen. met zijn alle op kop rijden zoals de tour van “20 heeft geen nut

0
Jean Dumas 21 juni 2022 om 11:33

Toch verrassend gekozen voor een extra vlakke specialist.

0
bartp25 21 juni 2022 om 11:34

Vervanger van dennis, die dus niet helemaal fit is.

0
Silent Hill 21 juni 2022 om 12:16

Nathan als een Tim Declercq. Samen met Quick-Step en Lotto de vluchters controleren. Als Alpecin ook een mannetje bijzet, krijgen we meer sprints van het parcours doet vermoeden.

0
mackie 21 juni 2022 om 12:29

@Silent Hill
alleen wil met kleinere groep.
Zowel Alpacine als Jumbo willen niet met een vol peloton ( lees Ewan en Jakobsen) gaan sprinten. Dus zullen ze oorlog maken om deze te lossen.

0
kelderfan 21 juni 2022 om 11:33

Een prima team en ja jammer dat Dennis niet op tijd klaar is voor de klus.
Anderzijds heeft Kruijswijk laten zien, dat hij stappen heeft gezet en dat lijkt mij een goede zaak.

0
Tinus1984 21 juni 2022 om 11:34

Mooie selectie, 2 kanten. Helpers voor wout genoeg. Had alleen 1 van de 2 overige Belgen gewisseld met gesink. Denk dat die iets meer in de bergen kan betekenen. Maar laat me graag verrassen.

Dennis was te verwachten met zijn klachten en voorbereiding.

Wel benieuwd wat de aanpak nu wordt in de bergen.

Maar vooral al nieuwgierig naar de vuelta brigade

0
Dumoulist 21 juni 2022 om 11:34

Tactisch denk ik de beste keus om vooral in te zetten op de eerste Tour week (waaiers, kasseien). Door gelijk het initiatief te nemen besparen ze hopelijk een hoop miserie.

0
Dario Koelkast 21 juni 2022 om 11:36

Van de ploeg uit de ronde van Zwitserland is alleen Kuss geselecteerd. Misschien zegt dit iets over wie er positief getest zijn in die ronde

0
Baukema Tomoulin 21 juni 2022 om 11:44

Dat was ook mijn eerste gedachte. Wellicht zijn deze keuzes minder uit luxe genomen dan men doet voorkomen

0
Dario Koelkast 21 juni 2022 om 11:47

ze benoemen wel duidelijk in het statement “Deze selectie is fit…” de rest is dus minder fit.

0
Davide_Formolo 21 juni 2022 om 12:03

Lijkt mij ook de meest logisch redenatie. Dennis zal misschien nog wat last hebben of ze nemen 0 risico met zijn gezondheid. Voor Gesink geldt wellicht hetzelfde, alhoewel hij me iets minder een zekerheidje leek voor de Tour selectie

0
Ronellenfitsch 21 juni 2022 om 12:24

Gesink heeft zelf op z’n Strava al aangegeven dat hij positief was zonder ziekte

0
xistnc 21 juni 2022 om 12:29

Zonder ziekte is niet hetzelfde als zonder risico; voor zichzelf en voor anderen.

0
Dikke Vrouw 21 juni 2022 om 11:37

Jammer van de gees en rohan verder toch echt nog wel top selectie ! Groen , 4 of 5 ritten , 2 man op het eind podium denk ik

0
Tinus1984 21 juni 2022 om 11:40

Tour is ieder jaar een loterij. Ieder team kan keuzes maken, beste selectie opstellen. Maar valpartijen corona kan al snel roet in het eten gooien de eerste week. Vooral de kasseienrit kan al toppers doen laten afhaken.

Kijk maar naar de tour van vorig jaar. Of die ploegentijdrit toen ze door een leeglopend badje allemaal gelijk onderuit gingen

0
Pietgat 21 juni 2022 om 11:41

Wat een ploeg

0
skylimit 21 juni 2022 om 11:42

Indien Dennis fit genoeg zou zijn, zou ik hem in plaats van Kruijswijk meenemen. Gesink vs.Benoot is een andere afweging, net als Teunissen t.o.v. van Hooydonck.
Al is het veelal lood om oud ijzer. Een Pogacar in goede doen zal door Roglic c.q. Vingegaard niet te kloppen zijn.

0
mackie 21 juni 2022 om 11:56

Dennis ipv kruijswijk is een hele apperte benadering van het wielrennen. Dennis zou eerder een van de Belgen of Laporte vervangen.

0
Al Phila 21 juni 2022 om 15:27

Vingegaard was echter vorig jaar de enige die Pogi aanviel en hem onder behoorlijke druk zette. Ik schat hem in het hooggebergte ook hoger in dat Roglic.

En Kuss reed ontzettend soepel in Zwitserland. Ik volg hem op Strava en wat een )klim)kilometers hij maakt, pffff. Zijn hoogtemeters overtreffen bijna mijn afstanden (bij wijze van spreken)

0
RJV 21 juni 2022 om 11:43

Ze hebben weinig geluk met de grote aankopen. Eerst Dumoulin en nu Dennis weer.

0
Vangenechten 21 juni 2022 om 11:52

Dat kon je eigenlijk al van tevoren zien aankomen bij die twee…

0
rhoogendijk 21 juni 2022 om 11:44

We weten in ieder geval welke 3 renners besmet waren in Zwitserland, ze zaten niet voor niks samen in 1 auto.

Maar een Nederlandse ploeg met welgeteld 1 Nederlander en 3 Belgen..
Ja, wielrennen is internationaler maar dit sluit toch niet echt aan op de visie van de ploeg om het Nederlandse karakter te behouden.

0
madeinstars 21 juni 2022 om 11:46

Jumbo doet ontzettend veel voor het Nederlandse wielrennen, maar het is ook gewoon een topsportploeg die de beste selectie selecteert op basis van sportieve afwegingen. Ze kunnen er weinig aan doen dat de huidige omstandigheden zo zijn, dat er maar 1 Nederlander goed genoeg is voor de selectie.

0
fietsvriend 21 juni 2022 om 12:39

Heb dat gemist – wie zaten er in één auto dan?

0
madeinstars 21 juni 2022 om 11:44

Pff, had liever een selectie gezien met:

Oomen
Bouwman
Gesink
Teunissen
Kruijswijk
Mick van Dijke
Jos van Emden
Olav Kooij

Dit is echt waardeloos.

Ik kijk al weer uit naar de tendentieuze Kerckhoffs column over het 'Nederlandsche Karakter' en de oranje juichcaperenners.

0
Marik 21 juni 2022 om 11:57

Met jouw selectie zou de Jumbo fan niet 1x kunnen juichen in de Tour. Het is ook de verantwoordelijkheid van de ploeg om de sterkste renners op te stellen. Het is voor de Nederlandse identiteit zeker jammer, dus daar mag de ploeg nog aan werken.
Vanuit de actuele situatie is de huidige ploeg gewoon logisch.
Volgend jaar Leemrijze en Bouwman mee.

0
platteprijs 21 juni 2022 om 12:02

@Marik wie weet. 2 etappe-overwinningen in de Giro van Bouwman had ook niemand verwacht.

0
madeinstars 21 juni 2022 om 12:07

Was sarcastisch, Marik.

0
Glorious 21 juni 2022 om 13:28

Jumbo is een Nederlandse ploeg en één van de beste ter wereld. Nationaliteit is niet interessant, bij Ajax, City, Barcelona etc ook niet..

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 14:49

@Madeinstars +1

0
Anton van Valouwe 21 juni 2022 om 15:03

Kerckhoffs en kritiek op Jumbo..? lamenielagge

0
Sjonge Jonge 21 juni 2022 om 19:58

Anton, ondanks je antipathie naar TJV kan zelfs jij dat niet ontkennen toch?

0
betonmolen 21 juni 2022 om 11:46

Begrijpelijk dat Dennis niet mee is maar wel beetje jammer om eerst te zeggen dat het terugtrekken uit Zwitserland geen invloed heeft op de tour selectie omdat men alle waardes weet en nu niet selecteren omdat Dennis zich niet heeft kunnen bewijzen in Zwitserland.

0
madeinstars 21 juni 2022 om 12:08

Ik denk eerder dat ze hem niet geselecteerd hebben omdat hij sinds de hoogtestage al maag-darmproblemen heeft en in Zwitserland corona heeft opgelopen, denk je niet?

0
Scott Sunderland 21 juni 2022 om 12:17

Dennis gaat puur niet mee omdat hij niet fit is. Meer moet je daar niet achter zoeken.

0
Pedalo 21 juni 2022 om 11:46

Benoot is toch niet van niveau Gesink. Van Hooijdonk ook niet trouwens..,,

0
Krist The Vanma 21 juni 2022 om 11:58

Die Pedalo toch.

0
lo squalo dello Stretto 21 juni 2022 om 12:02

Benoot is inderdaad een betere renner. Gesink heeft dan weer de ervaring.

0
thorsen 21 juni 2022 om 11:49

Normaal zou het zonde zijn dat er maar 1 Nederlander meedoet bij deze ploeg. Maar ze gaan toch 100% van hun tijd voor hun (buitenlandse) kopmannen rijden, dus who cares?

0
Koers 21 juni 2022 om 12:00

Je moet er niet aan denken dat Mollema hier moest knechten voor Roglic. En het is ook een beetje verdelen en richten op kwaliteiten en fitheid. In de Giro waren er 6 van Hollandische afkomst, en in de Vuelta, met start in NL, zullen het er ook wel weer een paar meer zijn.

0
Wildebert 21 juni 2022 om 13:34

Kon dat gesleur van Gees anders altijd wel waarderen, als inwoner van de Achterhoek niet gek om op hem te letten. Prima team natuurlijk, maar inderdaad naar mijn smaak te weinig Hollandse kleuring. Hoop dat Jumbo goed op de vaderlandse kleintjes blijft letten.

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 11:52

Er ZiT mAaR eEn NeDeRlAnDeR bIj!1!!23!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone