Tour 2022: Jumbo-Visma presenteert selectie, Dennis, Gesink en Teunissen ontbreken
Kopmannen Roglič en Van Aert - foto: Cor Vos
dinsdag 21 juni 2022 om 11:21

Tour 2022: Jumbo-Visma presenteert selectie, Dennis, Gesink en Teunissen ontbreken

Jumbo-Visma heeft zijn achtkoppige selectie voor de komende Tour de France gepresenteerd. Primož Roglič, Wout van Aert en Jonas Vingegaard zijn de voornaamste blikvangers. Opvallend: Rohan Dennis maakt geen deel uit van de definitieve selectie, net als Robert Gesink en Mike Teunissen.

De Nederlandse formatie trekt met hooggespannen verwachtingen naar Denemarken voor de Tourstart in Kopenhagen. Met Roglič en Vingegaard als ‘superduo’ hoopt Jumbo-Visma topfavoriet Tadej Pogačar het vuur aan de schenen te leggen en een gooi te doen naar de Tourzege. Verder trekt de ploeg met een groene missie naar de Tour, aangezien Wout van Aert ambities heeft in de strijd om de puntentrui.

“We hebben uiteenlopende ambities en dus hebben we gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen”, licht sportief manager Merijn Zeeman de selectie toe op de website van Jumbo-Visma. “We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tourfavorieten in de bergen moeilijk te maken.”

“Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.” Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck moeten Van Aert, Roglič en Vingegaard bijstaan in de strijd om groen en geel.

Geen Dennis, Gesink en Teunissen 
Rohan Dennis, Robert Gesink en Mike Teunissen zijn de meest opvallende namen die ontbreken in de definitieve Tourselectie van Jumbo-Visma. Dennis werd in januari op de ploegenvoorstelling van de formatie in Alicante nog gepresenteerd als een van de zekerheden voor de Tourploeg, maar de Australiër sukkelde de laatste weken met maag- en darmproblemen.

Tot overmaat van ramp besloot Jumbo-Visma zich onlangs – vanwege meerdere coronagevallen – terug te trekken uit de Ronde van Zwitserland, waardoor Dennis zich niet meer kon bewijzen. Ook Teunissen en Gesink, die er vorig jaar nog wel bij waren, moeten het dit jaar doen zonder uitverkiezing.

RIDE Magazine
348 Reacties
Sorteer op:
1 4 5 6
22 juni 2022 13:18
Cor Vos, gerenommeerd wielerfotograaf, schijnt zich omgeschoold te hebben. Hij focust enkel nog op gemaskerde griezels.
22 juni 2022 15:07
I am quite late to the party, maar eerlijk gezegd met alle nuance, vind ik er niets aan dat er maar 1 Nederlander meedoet. Nathan van Hooydonck is waarschijnlijk een goede jongen maar daar kijk ik niet voor naar de Tour en ook het feit dat Wout van Aert namens Jumbo de groene trui gaat winnen interesseert mij maar matig. Maar als Teunissen een stunt uithaalt namens Jumbo zoals een aantal jaren terug of als hij meezit in een kansrijke kopgroep wordt ik als Nederlander daar een stuk blijer van.
Tuurlijk mogen die teams doen wat ze willen, maar als ze een Nederlandse ploeg zijn, moet dat ook bij de renners naar voren komen.
26 juni 2022 19:45
Mijn eerste reactie was, net als bij een aantal anderen hier, dat één Nederlander gevoelsmatig erg karig is. Rationeel gezien kan ik het echter volledig begrijpen. De ploeg heeft zeer hoge ambities op verschillende vlakken, dan moet je daar een optimale ploeg voor formeren. Als Kruijswijk op dit moment de enige Nederlander is die aan de selectiecriteria voldoet, dan moeten we dat accepteren. Ik zal voor de buitenlanders in de ploeg net zo hard juichen als ik voor de Nederlanders die nu thuis zitten zou doen. Dat doe ik trouwens al jaren.
1 4 5 6

Reacties zijn gesloten.