Tour 2021: Mathieu van der Poel rijdt tijdrit met wielen van INEOS
foto: Cor Vos
woensdag 30 juni 2021 om 08:34

Tour 2021: Mathieu van der Poel rijdt tijdrit met wielen van INEOS

Mathieu van der Poel rijdt woensdag de individuele tijdrit van de Tour de France niet met wielen van Alpecin-Fenix-sponsor Shimano. De Belgische ploeg is op zoek gegaan naar nog snellere wielen, die alleen door INEOS Grenadiers gebruikt worden. Via twee Nederlanders is dat gelukt, meldt De Telegraaf.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegleider Christoph Roodhooft legde, na goedkeuring van Shimano, daarvoor contact met Meindert Klem. Hij is oud-roeier en heeft goed contact met Harrison Macris, een van de oprichters van Princeton-wielen. “Ik werd maandagmorgen plotseling gebeld door Christoph met de vraag of er een set Princeton Blur 6560 beschikbaar was. Canyon wilde namelijk dat Mathieu ook na de tijdrit nog de klassementsleider is”, aldus Klem in de krant.

“De meest simpele oplossing voor het probleem leek me een stel te lenen bij INEOS Grenadiers, maar daar zijn ze natuurlijk niet zo happig op als ze er veel geld in hebben gestoken. Een extra complicatie is dat deze tijdritwielen nog niet op de Nederlandse markt leverbaar zijn. Uiteindelijk vond ik een paar ongebruikte wielen bij Cameron Wurf, een renner van INEOS die in Andorra woont. Wie het heeft betaald, weet ik niet. Het bedrag werd voldaan per creditcard”, vertelt de Nederlander.

Uiteindelijk wist Klem via Mark Putter, een Nederlandse eigenaar van een fietsenwinkel in de Pyreneeën, die wielen op te halen bij Wurf. Dat gebeurde dinsdagochtend, waarna Putter tien uur nodig had om naar het hotel van Alpecin-Fenix te rijden in Rennes.

“Is toch mooi om te doen voor zo’n geweldenaar als Van der Poel?”, zegt hij. “Wanneer ik die jongen dan een handje kan helpen door even de snelste wielen af te leveren, vind ik dat een prima klus. Het zou toch schitterend zijn als hij de gele trui dadelijk behoudt met een seconde voorsprong? Dan kan dat wel door die wielen komen.”

RIDE Magazine
78 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2021 12:05
De mentale kracht van MVDP heeft zelfs effect op zijn fiets!
Wees voorbereid op een huzarenstukje!
30 juni 2021 12:30
Als je nooit traint op tijdrijden dan moet je niet nu ineens verwachten dat hij stand houdt in het klassement.
    1 juli 2021 12:56
    Oeps ! Tis wel nun Van der Poel heeej zunnuh !
30 juni 2021 12:34
Sponsor Shimano zal blij zijn!
30 juni 2021 12:59
Als iemand van INEOS een coup pleegt in een bergrit en hij krijgt daarbij hulp van jongens van Alpecin, weten we ook meteen waarom :-)
30 juni 2021 14:03
Amateuristisch? Zogenaamd. Eerder weldoordacht.
30 juni 2021 14:12
Naar verluidt zouden op die Princeton wielen ook de groene Michelin-tubes van Bielles liggen.
    1 juli 2021 12:57
    De kans op de snake-bite op het TT-parcours is serieus aanwezig inderdaad.
30 juni 2021 16:30
Magistrale zet van Roodhooft. Ik rijd met een setje nieuwe handschoentjes al harder (psychologisch effect) en deze wielen zullen nog zelfs echt wat helpen.

Reacties zijn gesloten.