Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

dinsdag 4 oktober 2016 om 14:27
Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

foto: Sirotti

Oleg Tinkov heeft hard uitgehaald naar Alberto Contador in een afscheidsinterview met Cyclingnews. De Russische miljardair noemt Contador onder meer ‘triest’ en een bron van problemen.

Tinkov onthult een slechte relatie met de Spanjaard te hebben, waar de media nooit lucht van hebben gekregen. “Ik respecteer hem als renner, maar als persoon heb ik hem nooit gemogen. Zelfs in het team; de meerderheid van de renners mag hem niet. Hij heeft met bijna iedereen een slechte relatie, behalve met zijn kleine Spaanse groepje”, sneert de Rus.

Tinkov waarschuwt tevens Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena, de baas van de nieuwe ploeg van Contador. Hij zegt dat de Italiaan op zijn hoede moet zijn voor wanorde “want dat creëert Contador”.

De 33-jarige renner was afgelopen weekend niet uitgenodigd op het afscheidsfeest van de ploeg Tinkoff in Milaan, na afloop van de Ronde van Lombardije. “Ik heb hem gezegd: blijf thuis want je bent ziek. Je mag geen virus op het feest verspreiden en de andere jongens ziek maken in aanloop naar het WK”, zei de Rus. Contador liet afgelopen vrijdag weten niet te kunnen starten in de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar vanwege griepverschijnselen.

“Ik ben boos omdat we de WorldTour-ranking niet hebben gewonnen. Hij viel, was ziek of stapte af. Dat had niet mogen gebeuren voor het geld dat hij verdiende. Valverde was drie dagen voor Lombardije ook ziek, maar hij reed wel en finishte in de top-10 (zesde, red.). Dat is klasse hebben.”

“Persoonlijk denk ik dat Alberto beter kan stoppen omdat hij niet meer tot de sterksten behoort. Ik stop met mijn ploeg op het juiste moment, op het hoogtepunt. Hij is een groot kampioen en zou nu moeten stoppen. Hij gaat nu meer lijken op een manke eend. Hij gaat er dom uitzien. Tijdens de Vuelta werd hij gelost door de beste vier of vijf renners. Volgend seizoen gaat dat gebeuren door de beste twintig renners. Ik denk niet dat hij ooit nog een grote ronde gaat rijden. Hij moet daar niet meer aan denken en stoppen.”

In het interview hint Tinkov ook op een terugkeer in het wielrennen. “Misschien over twee of drie jaar, maar voorlopig niet. Op dit moment ben ik er klaar mee”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

83 Reacties

Scotty 4 oktober 2016 om 14:32

Bertje!

Laat die gekke Tinkov maar lullen. Wij weten wel beter.

Een sieraad voor de sport. De mooiste klimmer, en de meeste attractieve renner van de laatste jaren. Als Tinkov een goede manager was geweest, had hij (het gedrag van) Contador gerespecteerd en alle mogelijke voorwaarden gecreëerd om Contador het naar zijn zin te maken. Maar meneer speelt liever zelf de hoofdrol in zijn zelfgeschreven wielerfilm. Treurige vent. Blij dat we van hem af zijn.

kevinhooo 4 oktober 2016 om 14:32

Voor mij is die Tinkov maar een pannekoek. Achteraf een sneer geven. Als het hem allemaal niet goed zit. Doe er dan wat mee!

Polleke 4 oktober 2016 om 14:33

Ja patat… Die klopt er niet naast….

achtpuntzes 4 oktober 2016 om 14:33

haha, die Oleg toch.

persoonlijk denk ik dat Tinkov beter zou stoppen met zijn poloeg, oh wacht…

Lombarda 4 oktober 2016 om 14:35

Edit redactie: s.v.p. niet schelden.

Javier 4 oktober 2016 om 14:36

Heel. Erg. Laag dit van Tinkov.

Go Alberto, volgend jaar knallen!

Romāns Vainšteins 4 oktober 2016 om 14:37

Tinkoff is gewoon een figuur dat de wielrennerij er beter bij heeft, ik vind het al heel wat dat hij niet helemaal koekkoek gegaan is terwijl hij er nog reed, dat moet hem moeite zat te hebben gekost :)

Thailand 4 oktober 2016 om 14:42

De laatste kers op de taart als het gaat om zijn interviews….

Want Bertje betreft, hij lijkt inderdaad over zijn hoogtepunt heen, en dat is als teameigenaar toch vervelend gezien het salaris niet met zijn prestatiecurve mee gedaald is. Maar dat kan je ook op een andere manier vertellen, of gewoon niet.

clarylucky 4 oktober 2016 om 14:42

Persoonlijk geloof ik ook niet meer in bertje voor volgend seizoen

Hoebele 4 oktober 2016 om 14:44

Heerlijk die open en eerlijke reacties van Tinkov en Martinelli. Of het nu waar is wat ze zeggen of niet; ik heb dit liever dan de brave, voorspelbare en nietszeggende media-training-reacties die je nu vaak hoort.

klootje kriekeljon 4 oktober 2016 om 14:47

Zelfs Oliver Naesen vind dit niet netjes. Compleet gestoord ongeleid projectiel die Tinkov, vreemd genoeg met best wat fans.

Davide_Formolo 4 oktober 2016 om 14:49

Buiten dat het een beetje een trieste manier is van natrappen, vind ik het wel eerlijk van Tinkoff. Ik denk ook dat mannen als Froome, Quintana, Nibali, Chaves hem voorbij gestreefd zijn, en dat Contador genoeg moeite zal hebben met het voor blijven van: Bardet, Pinot, Porte, Aru, Landa, Valverde, Majka en de Yates broertjes.

Purito 4 oktober 2016 om 14:54

@Davide_Formolo
Hoe goed Chaves ook is: we moeten het niet overdrijven he. Hij was de enige klassementsrenner in de Vuelta die fris was en van die ronde echt een hoofddoel had gemaakt. En dan nog wist hij Contador slechts te verslaan door een aanval van ver (wat klasse is, maar niet meteen een teken van sterker zijn).

Alleen Froome en Quintana zijn een klasse beter. Alle andere renners zijn nog steeds een klasse minder.

Tiim 4 oktober 2016 om 15:02

Dit is natuurlijk niet chic van Oleg, althans, het deel waarin hij Contador persoonlijk aanvalt. Hoe Contador ligt in het team en alles kunnen wij ook weinig zinnigs over zeggen, of is er iemand hier met heel korte lijntjes?

Maar ik vind wel dat Contador inderdaad wel duidelijk aan het aftakelen is, sinds zijn Giro van vorig jaar (die hij enkel won door de TT) is geen enkele grote ronde geslaagd voor hem, ondanks al zijn ambities. In eendagskoersen doet hij nooit mee om de podiumplaatsen en voor een renner met zijn statuur en salaris is een rondje door Baskenland of whatever winnen gewoon niet genoeg.

castelinni 4 oktober 2016 om 15:02

Al zet ik nibali op gelijke hoogte

Japsie 4 oktober 2016 om 15:07

Komt dit van dezelfde man die achter Alberto aanrende met een roze haardos en zich gedroeg als een mediageile narcist?

Striga 4 oktober 2016 om 15:08

Haha wat een koning die Tinkoff

Livestrong 4 oktober 2016 om 15:08

Deze reactie zegt eigenlijk alles waar Tinkov voor staat. Het is geen sport van wij betalen jij presteren, jammer dat hij op zo een walgelijke manier afscheid neemt. Alberto zal zolang hij blijft fietsen strijden voor de overwinning.

ChefSpijker 4 oktober 2016 om 15:09

@Purito > Contador had toch ook veel tijd gepakt op Chaves met de coup? Beetje raar om dat dan wel mee te rekenen in je oordeel en een aanval op een een na laatste klim van Chaves niet. En Contador won ook nog meer dan een minuut in de tijdrit, bergop was Chaves over de gehele ronde beter. Wel een verzachtende omstandigheid voor Contador dat ie hard gevallen is in week 1. Maar goed, daarvoor is het ook een grote ronde van 3 weken. Daarin komen valpartijen voor, tijdritten en aanvallen van ver. Uiteindelijk zegt de eindafrekening dat Chaves net iets beter was.

Baukema Tomoulin 4 oktober 2016 om 15:13

Pffffff :P Tinkov en zijn persoonlijkheid… Tinkov is het type dat spelletjes op het makkelijkste niveau speelt omdat hij boos wordt als hij niet wint. Ik hoop dat hij geen kinderen, neefjes & nichtjes heeft, of ze in ieder geval niet vaak ziet. Het zou zielig zijn als hij de tafel omgooit omdat hij verliest in een spelletje memory.

Bertje gewoon lekker blijven fietsen en gek doen, je bent niet alleen geliefd bij je fans omdat je continue wedstrijden wint. Kijk maar naar Voeckler, Voigt, Chavito, Tony Martin & Greg van voor 2016.

Contador#N.1 4 oktober 2016 om 15:14

Tinkov kan gewoon niet goed tegen zijn verlies

IlPirata 4 oktober 2016 om 15:16

Je wist dat dit ging komen, want contador keek ook nooit bijster blij met tinkov in de buurt (zie foto’s). Liggen elkaar gewoon niet, dat is duidelijk.

Timlee117 4 oktober 2016 om 15:16

Wat een vreselijke man

FondriestTF3 4 oktober 2016 om 15:19

Wat een niveau zeg.

Spinergy 4 oktober 2016 om 15:22

Het is maar goed dat Gesink niet bij hem reed de afgelopen jaren dan.
Hard en ongenuanceerd wat hij zegt, maar stiekem wel waar natuurlijk.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone