Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

dinsdag 4 oktober 2016 om 14:27
Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

foto: Sirotti

Oleg Tinkov heeft hard uitgehaald naar Alberto Contador in een afscheidsinterview met Cyclingnews. De Russische miljardair noemt Contador onder meer ‘triest’ en een bron van problemen.

Tinkov onthult een slechte relatie met de Spanjaard te hebben, waar de media nooit lucht van hebben gekregen. “Ik respecteer hem als renner, maar als persoon heb ik hem nooit gemogen. Zelfs in het team; de meerderheid van de renners mag hem niet. Hij heeft met bijna iedereen een slechte relatie, behalve met zijn kleine Spaanse groepje”, sneert de Rus.

Tinkov waarschuwt tevens Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena, de baas van de nieuwe ploeg van Contador. Hij zegt dat de Italiaan op zijn hoede moet zijn voor wanorde “want dat creëert Contador”.

De 33-jarige renner was afgelopen weekend niet uitgenodigd op het afscheidsfeest van de ploeg Tinkoff in Milaan, na afloop van de Ronde van Lombardije. “Ik heb hem gezegd: blijf thuis want je bent ziek. Je mag geen virus op het feest verspreiden en de andere jongens ziek maken in aanloop naar het WK”, zei de Rus. Contador liet afgelopen vrijdag weten niet te kunnen starten in de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar vanwege griepverschijnselen.

“Ik ben boos omdat we de WorldTour-ranking niet hebben gewonnen. Hij viel, was ziek of stapte af. Dat had niet mogen gebeuren voor het geld dat hij verdiende. Valverde was drie dagen voor Lombardije ook ziek, maar hij reed wel en finishte in de top-10 (zesde, red.). Dat is klasse hebben.”

“Persoonlijk denk ik dat Alberto beter kan stoppen omdat hij niet meer tot de sterksten behoort. Ik stop met mijn ploeg op het juiste moment, op het hoogtepunt. Hij is een groot kampioen en zou nu moeten stoppen. Hij gaat nu meer lijken op een manke eend. Hij gaat er dom uitzien. Tijdens de Vuelta werd hij gelost door de beste vier of vijf renners. Volgend seizoen gaat dat gebeuren door de beste twintig renners. Ik denk niet dat hij ooit nog een grote ronde gaat rijden. Hij moet daar niet meer aan denken en stoppen.”

In het interview hint Tinkov ook op een terugkeer in het wielrennen. “Misschien over twee of drie jaar, maar voorlopig niet. Op dit moment ben ik er klaar mee”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

83 Reacties

klootje kriekeljon 4 oktober 2016 om 15:23

Wat ik dan wel weer mooi vind is dat Lance Armstrong het niet kan laten op twitter ook nog een duit in het zakje te doen. Oud zeer Lance?

Je hoort het van de 2 meest sympathieke mensen uit het peloton (nou ja, gelukkig inmiddels van buiten het peloton): Alberto is niet aardig.

0
Kingstown 4 oktober 2016 om 15:28

Ik heb het artikel nu meerdere malen gelezen (met inachtneming van wat poetertjes terecht aanhaalt over vertalingen) en ik zoek nog steeds naar datgene wat de briesende WF-meute nou precies zo onfatsoenlijk vindt.

Mensen liggen elkaar soms niet zo. Dat kan gebeuren. En wielrenners worden ouder en gaan dan minder presteren. Lijkt me ook allemaal niet zo raar. Waar de hooivorken vandaan komen door sommigen hier ontgaat me dan ook.

0
Koel 4 oktober 2016 om 15:30

Nooit enige vorm van beschaving bij deze proleet kunnen ontdekken, onbetrouwbare poenerige patjepeeër, waardig representant van de schurkenstaat waar hij vandaan komt!

0
horner fan 4 oktober 2016 om 15:46

Ik kan niet zeggen dat ik Contador ooit een sympathieke gast heb gevonden. Hij roept bij mij zeker weerstand op. Een beetje een glibber heb ik hem altijd gevonden. Hij is ook duidelijk over zijn hoogtepunt als coureur. Die gaat geen grote ronde meer winnen. Podium wordt zelfs lastig. Ik zou volgend seizoen echt wel liever Chaves in de ploeg hebben dan Contador. Van de eerste verwacht ik veel. Van de tweede veel minder.

0
IlPirata 4 oktober 2016 om 15:48

@klootje kriekeljon

The Boss of sadness…

Lance Armstrong ‏@lancearmstrong 31 min31 minuten geleden
@Cyclingnewsfeed he may be crazy but he ain’t wrong..

0
klootje kriekeljon 4 oktober 2016 om 15:53

Kingstown, niet ieder zijn moreel kompas is dan ook even goed ontwikkeld.

Horner fan, dat kan. En eigenlijk zeg je precies hetzelfde als Oleg, maar dan wel in fatsoenlijke bewoordingen. Maar ja Rusland, tis haast een andere planeet.

0
epdmc41 4 oktober 2016 om 15:54

Ach, Tinkov. Wie heeft de wielersport nou het meeste gebracht de afgelopen jaren? Tinkov of Contador? En toen Contador in 2014 de Vuelta won en in 2015 de Giro, wie stond er toen met zijn grote mond vooraan op het podium? Om de overwinning mee te vieren? Alberto heeft zelfs Armstrong overleefd in 2009 en dan is Tinkov maar een eitje.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2016 om 15:56

Ik ben fan van beiden, Tinkoff omdat het zo’n gepassioneerde en entertainende dwaas is en Contador omdat het een top-top-topcoureur is

0
Davide_Formolo 4 oktober 2016 om 15:56

@Purito Wat Chefspijker al aanhaalt. Bovendien deed Chaves het ook niet onaardig in de Giro.

0
TykkeThor 4 oktober 2016 om 16:01

Bah. Soms kon ik de uitspraken van die vent nog wel waarderen maar dit is echt laag. Zal alleen nog maar harder gaan juichen voor Bert.

0
Scotty 4 oktober 2016 om 16:03
Quote:
Kingstown, niet ieder zijn moreel kompas is dan ook even goed ontwikkeld.

Amen.

0
Wielrennertje 4 oktober 2016 om 16:04

op zulke momenten heb k zin om die man een klap te geven..

0
Guushovd 4 oktober 2016 om 16:05

Tinkoff vs. Contador

Contador handsdown!

0
Purito 4 oktober 2016 om 16:06

@ChefSpijker
Ja, iets beter ja. Maar Davide Formolo (het WF-lid) zegt dat Chaves Contador voorbij gestreefd is en in de categorie Froome en Quintana zit. Nou, dat is bij lange na nog niet het geval. Kan misschien komen, maar daarvoor moet hij echt nog stappen zetten.

De Contador van de periode Parijs-Nice tot en met het Baskenland kan echt nog meedoen voor een Giro of Vuelta-zege. De Tour zal hij niet meer winnen tegen een frisse Froome of Quintana. Maar winnen van Chaves en Bardet zie ik hem absoluut nog wel doen.

0
HoofdIsVrij 4 oktober 2016 om 16:09

Tinkov, de Donald Trump van de wielerwereld…

0
RiGHT 4 oktober 2016 om 16:17

Dit kan zo rechtstreeks uit een aflevering van Meet The Russians komen.
Typisch narcistisch Russisch mannetje die gewoon lekker weer terug moet gaan naar Putin’s oligarchische boevenbende

0
Kirsipuu 4 oktober 2016 om 16:18

War verwijt Tinkov Contador nou eigenlijk precies? Dat Alberto in zijn ogen niet sociaal is. Ok dat kan. Zal vast ook wederzijds zijn. Verder dat Contador zijn geld niet waard was. Maar aan wie is dat een verwijt? Tinkov heeft Contador toch zelf dat contract gegeven? En volgens mij vergeet Tinkov even dat veel fans van Tinkoff fan zijn om Contador.

0
Johnny7 4 oktober 2016 om 16:19

Ontzettende loser die Tinkov! Volgens mij is hij vergeten dat in zowel 2014 en 2015 een grote ronde is gewonnen door Contador.
En net alsof Contador op zijn bek wou vallen dit jaar. Dit was gewoon een slecht jaar voor hem. Zo zielig dat Tinkoff dit doet.

Door meerdere journaliten al eens verteld op tv en internet dat Contador tinkoff een rare snuiter vind, ik denk eerder dat dit snel handelen van die Rus is voordat Contador naar buiten komt met hoe hij die man heeft beleeft. Maar ja, Contador is meer een heer, die sneert niet na zoals tinkoff.

BTW, jammer dat bewezen Contador haters als kingstown weer meteen actief zijn om hun haat hier ten toon te stellen. Zielig.

0
klootje kriekeljon 4 oktober 2016 om 16:21

Kirsipuu, en ook dat hij geen champagne drinkt en strikt let op wat hij eet. Iets dat als profwielrenner natuurlijk belachelijk is. Vooral met het oog op het clenbuterol-verhaal heel onlogisch.

0
Tom Noah 4 oktober 2016 om 16:27

Absoluut respectloos

0
IlPirata 4 oktober 2016 om 16:37

2 grote ronden gewonnen voor het merk Tinkoff en dit jaar ook gewoon top 10 worldtour. Topsporters leven nu eenmaal voor hun vak. Bye bye Tinkov.

0
Scotty 4 oktober 2016 om 16:48

@kirsipuu, het lijkt me vrij vervelend als een oud werkgever dit publiekelijk over jou verteld:

Quote:
Tinkov waarschuwt tevens Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena, de baas van de nieuwe ploeg van Contador. Hij zegt dat de Italiaan op zijn hoede moet zijn voor wanorde “want dat creëert Contador”.

Dit onderstaande is bovendien niet te controleren. Dat Tinkov hem niet mag, soit. Maar de meerderheid van de renners? Ja die lullen graag met Tinkov mee, die kan je beter te vriend houden:

Quote:
Zelfs in het team; de meerderheid van de renners mag hem niet. Hij heeft met bijna iedereen een slechte relatie, behalve met zijn kleine Spaanse groepje”

Dit vind ik vrij respectloos, helemaal als je Contador dan weer verwijt dat hij nooit eens een Wodka'tje meedrinkt:

Quote:
“Ik ben boos omdat we de WorldTour-ranking niet hebben gewonnen. Hij viel, was ziek of stapte af. Dat had niet mogen gebeuren voor het geld dat hij verdiende.

Maar goed, het zal wel "normaal" zijn tegenwoordig.

0
LaFlorecita 4 oktober 2016 om 16:52

Vreemde kerel, die Tinkov. Blijf maar lekker weg uit de sport.

0
Jowinho 4 oktober 2016 om 17:00

Contador is al een paar seizoenen over zijn hoogtepunt. Valt ook veel te vaak. En verdient natuurlijk ook veel te veel als je ziet wat hij maar presteert.

0
Jacco van Stierop 4 oktober 2016 om 17:03

Ik kan niet zeggen dat ik erg rouwig ben dat Tinkov het wielrennen voor gezien houdt. Hij bracht zeker leven in de brouwerij maar soms was het toch wel erg vermoeiend, zo ook dit interview.
Contador is over zijn hoogtepunt heen maar het blijft een genot om hem te zien dansen op de fiets. En ook het verval heeft natuurlijk zijn schoonheid.
Was Steven de Jongh trouwens wel uitgenodigd voor dat afscheidsfeest?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone