Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

dinsdag 4 oktober 2016 om 14:27
Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

foto: Sirotti

Oleg Tinkov heeft hard uitgehaald naar Alberto Contador in een afscheidsinterview met Cyclingnews. De Russische miljardair noemt Contador onder meer ‘triest’ en een bron van problemen.

Tinkov onthult een slechte relatie met de Spanjaard te hebben, waar de media nooit lucht van hebben gekregen. “Ik respecteer hem als renner, maar als persoon heb ik hem nooit gemogen. Zelfs in het team; de meerderheid van de renners mag hem niet. Hij heeft met bijna iedereen een slechte relatie, behalve met zijn kleine Spaanse groepje”, sneert de Rus.

Tinkov waarschuwt tevens Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena, de baas van de nieuwe ploeg van Contador. Hij zegt dat de Italiaan op zijn hoede moet zijn voor wanorde “want dat creëert Contador”.

De 33-jarige renner was afgelopen weekend niet uitgenodigd op het afscheidsfeest van de ploeg Tinkoff in Milaan, na afloop van de Ronde van Lombardije. “Ik heb hem gezegd: blijf thuis want je bent ziek. Je mag geen virus op het feest verspreiden en de andere jongens ziek maken in aanloop naar het WK”, zei de Rus. Contador liet afgelopen vrijdag weten niet te kunnen starten in de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar vanwege griepverschijnselen.

“Ik ben boos omdat we de WorldTour-ranking niet hebben gewonnen. Hij viel, was ziek of stapte af. Dat had niet mogen gebeuren voor het geld dat hij verdiende. Valverde was drie dagen voor Lombardije ook ziek, maar hij reed wel en finishte in de top-10 (zesde, red.). Dat is klasse hebben.”

“Persoonlijk denk ik dat Alberto beter kan stoppen omdat hij niet meer tot de sterksten behoort. Ik stop met mijn ploeg op het juiste moment, op het hoogtepunt. Hij is een groot kampioen en zou nu moeten stoppen. Hij gaat nu meer lijken op een manke eend. Hij gaat er dom uitzien. Tijdens de Vuelta werd hij gelost door de beste vier of vijf renners. Volgend seizoen gaat dat gebeuren door de beste twintig renners. Ik denk niet dat hij ooit nog een grote ronde gaat rijden. Hij moet daar niet meer aan denken en stoppen.”

In het interview hint Tinkov ook op een terugkeer in het wielrennen. “Misschien over twee of drie jaar, maar voorlopig niet. Op dit moment ben ik er klaar mee”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

83 Reacties

Kwibus 4 oktober 2016 om 17:09

Koekwaus

0
vluggejapie 4 oktober 2016 om 17:25

Zal Alberto met de benen antwoorden?

0
Janjanssen98765 4 oktober 2016 om 17:33

Het is jammer dat hij stopt, geweldig figuur.

Het gehele interview is vermakelijk.

0
Lombarda 4 oktober 2016 om 17:34

Je mag Tinkov wel een pannenkoek noemen of een compleet gestoord omgeleid projectiel maar je mag niet schelden om je mening over deze megalomane narcist kenbaar te maken, zo begrijp ik van de redactie. Dus niet ‘wat een l*l’. Ik zal het niet meer doen.

0
Tuubke 4 oktober 2016 om 17:37

@HoofdIsVrij: ja, die associatie heb ik ook steeds. En weet je wat zo grappig is? Je kunt het net zo goed omdraaien: Trump = de Oleg Tinkov van de wereldpolitiek.

0
Jungle Man 4 oktober 2016 om 17:48

Dit soort prietpraat is zowel entertainment in de pers, als gebrek aan respect voor een medemens. Het zal je maar overkomen als werknemer niet te worden uitgenodigd op een bedrijfsfeestje…

0
Koel 4 oktober 2016 om 17:48

Jowinho – 4 oktober 2016 om 17:00
Je hebt er weinig van begrepen, het gaat er namelijk om hoeveel aandacht een renner voor een merk/product genereert. Dat het merk "Tinkoff" stinkt is weer een andere zaak!

0
Geraint 4 oktober 2016 om 17:55

@Jowinho,

Ik snap dergelijke uitspraken niet. Contador wint in 2015 toch de giro? Dan zijn er maar twee a drie renners ter wereld die wel op hun hoogtepunt zijn ofwat?

0
Reynaerde 4 oktober 2016 om 18:10

Oleg hoopt natuurlijk alleen maar een getergde Contador aan de start te zien volgend jaar ;)

0
assen 4 oktober 2016 om 18:10

Altijd recht voor zijn raap, die Olijke Oleg.
Bertje is een smaakmaker, laat dit m motiveren ipv uit het lood slaan.
Met zowel Oleg als Bertje is de wielerwereld kleurrijker.

0
Kirsipuu 4 oktober 2016 om 18:23

@Scotty:
Ik bedoelde ook dat de kritiek van Tinkov deels over randzaken gaat en hij het andere deel van de kritiek vooral zichzelf moet aanrekenen.

Hoe Contador wanorde zou creëeren wordt ook niet duidelijk uit dit stuk.

0
Paul Urbach 4 oktober 2016 om 18:35

Oleg blijf van de Drugs af !!!

0
klootje kriekeljon 4 oktober 2016 om 18:38

Thijs E, alles wat enigszins boven het maaiveld uitsteekt in Rusland heeft linksom of rechtsom de goedkeuring van het Kremlin en dus Poetin.
De vergelijking met Trump vind ik dan zelfs Tinkov te kort doen. Want Tinkov is een intelligente selfmade man, weliswaar met vreemde fatsoensnormen. Maar Trump is niet veel meer dan een verstandelijk beperkt rijkeluiszoontje.

0
Coldeportes 4 oktober 2016 om 18:46

Geen niveau, deze man. Blij als hij de komende 3 jaar een ander speeltje vindt, zijn wij er vanaf. Bah!

0
KRP 4 oktober 2016 om 19:02

ja contador wordt ouder en zal minder kunnen winnen (wellicht helemaal niets meer) maar hij rijd 99% van de profs nog steeds de vernieling in, is een nette vent en de renner waar vuurwerk van kan worden verwacht. Ik kan me niet voorstellen dat een Contador hier op zal reagere.

0
Turtlehead 4 oktober 2016 om 19:03

hahahahaha. Mijn avond kan niet meer stuk. Wat een lamzak. Ik ga je missen, vriend.

0
Baukema Tomoulin 4 oktober 2016 om 19:04

Is het niet zo dat in de 'normale wereld' ongeveer 60 % van het ziekteverzuim komt door de werkdruk, de sfeer op de werkvloer of de relatie met de baas? Als ik Tinkov zou hebben als 'baas' zou ik me ook net wat sneller ziek melden. Grote kans dat Bertje volgend jaar weer helemaal opbloeit en rond de 400 punten pakt.

Edit: Contador haalt 428 WT punten dit jaar, maar 8 punten minder dan de alom geprezen Valverde! Daarmee is hij nr. 5 in de eindstand! Wat zeurt die Oleg…

0
nederbelg 4 oktober 2016 om 19:47

Het verschil tussen Contador en Tinkov? De eerste onderging een ingrijpende operatie na bloedklonters in de hersenen, de tweede klinkt alsof het er voor hem ook zit aan te komen.

0
JVD 4 oktober 2016 om 20:26

Contador is van december 1982. Helemaal nog niet zó oud dus. Als het een beetje meezit kan hij volgend jaar een prima seizoen draaien. Bij Trek weten ze aardig wat ze in huis halen lijkt me. De man heeft jaren op die dingen gefietst.

0
maklukzat 4 oktober 2016 om 20:48

Contador komt volgend jaar wel terug. Het kan niet zo zijn dat hij na 1 mindere Vuelta ineens versleten is.

0
alsjewint 4 oktober 2016 om 20:57

Het kan altijd dat je elkaar als mens minder goed ligt en toch moet samenwerken. Echte professionals kunnen dat persoonlijke aspect scheiden en toch goed samenwerken, Oleg blijkbaar niet. Hij uit een stuk frustratie over het niet winnen van de WT voor ploegen nu wel heel bedenkelijk. Dat Contador over zijn hoogtepunt heen is en geenTour meer zal winnen is waarschijnlijk het enige in zijn kritiek waar ik het wel mee eens ben. Verder voor Oleg om in termen van het tv programme Radar te spreken de "koude douche"

0
Covadonga 4 oktober 2016 om 21:50

Dit lijkt wel wat onder de gordel te zijn. Contador zo aan/afvallen is laag, ook al zou het waar zijn. Verder blijf ik het een fraai figuur vinden.
Ik zie hem graag terugkeren met zijn miljoenen. Sponsors zijn helaas dungezaaid.

0
NDI22 4 oktober 2016 om 21:58

Waarschijnlijk de reden dat Contador niet zo goed reed dit jaar. Die is inderdaad nog niet zo oud en gaat nog wel een seizoen of 2 meedoen voor een eindoverwinning.

Ik vind het nog vrij netjes voor Oleg, hij heeft gewacht to na het seizoen. Vergeet niet dat Contador qua salaris wel op het niveau van Froome en Sagan zit, terwijl hij toch een beduidend slechter jaar heeft. De punten komen voornamelijk uit WT rondes van een week waarin hij bij de top 5 eindigt. Als je dan de kantjes er van af loopt (in Tinkoff z’n ogen) en intern niet helemaal goed ligt dan kun je kritiek verwachten.

0
Romāns Vainšteins 4 oktober 2016 om 22:33

Helemaal eens met Covadonga en dat gebeurt niet superveel ;)

0
Kosmonaut 5 oktober 2016 om 08:15

Niet helemaal netjes wat die allemaal zegt, al heeft Tinkoff wat betreft de prestaties van AC natuurlijk wel helemaal gelijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone