Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

dinsdag 4 oktober 2016 om 14:27
Tinkov haalt hard uit naar Contador in afscheidsinterview

foto: Sirotti

Oleg Tinkov heeft hard uitgehaald naar Alberto Contador in een afscheidsinterview met Cyclingnews. De Russische miljardair noemt Contador onder meer ‘triest’ en een bron van problemen.

Tinkov onthult een slechte relatie met de Spanjaard te hebben, waar de media nooit lucht van hebben gekregen. “Ik respecteer hem als renner, maar als persoon heb ik hem nooit gemogen. Zelfs in het team; de meerderheid van de renners mag hem niet. Hij heeft met bijna iedereen een slechte relatie, behalve met zijn kleine Spaanse groepje”, sneert de Rus.

Tinkov waarschuwt tevens Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena, de baas van de nieuwe ploeg van Contador. Hij zegt dat de Italiaan op zijn hoede moet zijn voor wanorde “want dat creëert Contador”.

De 33-jarige renner was afgelopen weekend niet uitgenodigd op het afscheidsfeest van de ploeg Tinkoff in Milaan, na afloop van de Ronde van Lombardije. “Ik heb hem gezegd: blijf thuis want je bent ziek. Je mag geen virus op het feest verspreiden en de andere jongens ziek maken in aanloop naar het WK”, zei de Rus. Contador liet afgelopen vrijdag weten niet te kunnen starten in de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar vanwege griepverschijnselen.

“Ik ben boos omdat we de WorldTour-ranking niet hebben gewonnen. Hij viel, was ziek of stapte af. Dat had niet mogen gebeuren voor het geld dat hij verdiende. Valverde was drie dagen voor Lombardije ook ziek, maar hij reed wel en finishte in de top-10 (zesde, red.). Dat is klasse hebben.”

“Persoonlijk denk ik dat Alberto beter kan stoppen omdat hij niet meer tot de sterksten behoort. Ik stop met mijn ploeg op het juiste moment, op het hoogtepunt. Hij is een groot kampioen en zou nu moeten stoppen. Hij gaat nu meer lijken op een manke eend. Hij gaat er dom uitzien. Tijdens de Vuelta werd hij gelost door de beste vier of vijf renners. Volgend seizoen gaat dat gebeuren door de beste twintig renners. Ik denk niet dat hij ooit nog een grote ronde gaat rijden. Hij moet daar niet meer aan denken en stoppen.”

In het interview hint Tinkov ook op een terugkeer in het wielrennen. “Misschien over twee of drie jaar, maar voorlopig niet. Op dit moment ben ik er klaar mee”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

83 Reacties

Sunrider 5 oktober 2016 om 08:26

Wanneer hoor je een andere ploegleider/sponsor eens uithalen? Bijna iedereen zit nog gevangen in de omerta die nog steeds heerst. Volg het wielrennen al zolang, en hoor of lees altijd hetzelfde geleuter. Daarentegen was het verfrissend wat Oleg Tinkoff bracht, het effect was tot zover nihil maar ik hoop dat hij inderdaad terugkomt met een ploeg en de boel nog harder opschudt. Wat betreft Contador heeft hij in mijn ogen ook gelijk, bracht te weinig voor zijn geld en is niet bepaald een teamspeler. Wees gewaarschuwd Bauke.

0
Angus 5 oktober 2016 om 09:17

Mooi zo. Ik was ook behoorlijk klaar met Tinkoff. De groeten…!

0
sooike 5 oktober 2016 om 09:19

Ik heb geen enkele moeite met het verhaal van Tinkov. Achter zijn woordkeus kun je vraagtekens zetten, maar mag een man die een miljoenensalaris betaalt aan een renner na afloop van een mager seizoen zijn teleurstelling uiten? En hoewel ik aan de wielerkennis van Tinkov twijfel kan ik het niet helemaal oneens zijn met zijn toekomstvisie m.b.t. Contador. Het beste lijkt er inderdaad af. Tinkov neemt geen blad voor de mond, daar kunnen vele anderen in de wielersport een voorbeeld aan nemen !

0
Rondo 5 oktober 2016 om 09:38

Contador was al geen teamsporter toen hij met Lance samen mocht rijden.
Vind ik geen probleem in een sport met knechten en kopmannen.
Tinkov is nu ook niet een talenten manager, hij is rijk en Russisch. Ik twijfel over de hoeveelheid gezond verstand aan de andere kant van het gordijn.
Bertje komt er wel, geen twijfel over.

0
Pizzi 5 oktober 2016 om 09:43

Ik vond Tinkoff sowieso al achterlijk, maar nu is het helemaal een deb.

Hup Contador!

0
Baukema Tomoulin 5 oktober 2016 om 10:04

@Sooike en anderen. Contador een mager seizoen? Verklaar je nader, 428 WT punten gehaald (8 punten minder dan Valverde en 8 punten meer dan Van Avermaet). Klinkt niet mager.

Als Tinkov dan toch kritiek wil hebben op eigen renners, en boos is vanwegen het niet winnen van die WT ranking, kan hij beter boos op Kreuziger en Kiserlovski zijn. Zij hebben echt ondermaats gepresteerd. Daarnaast roept iedereen hier continue dat Sagan geen ploeg heeft in PR, RvV, Eneco tour… kritiek op de hele ploeg, behalve het fenomeen, had ook gekund.

0
Lalsacien 5 oktober 2016 om 11:43

Tinkoff houdt van provoceren. Dat lukt hem vrij aardig!

0
Coldeportes 5 oktober 2016 om 19:52

@rondo
Quote Rondo – 5 oktober 2016 om 09:38
Contador was al geen teamsporter toen hij samen met Lance mocht rijden.

Jij doet niet meer mee. Als je je enigszins had verdiept, had je geweten:
– dat Lance bij Astana mocht rijden (Contador reed er al)
– hoe Lance (met steun van Bruyneel) het sportieve leven van Contador onmogelijk maakte, zeker in die bewuste Tour. Alles, maar dan ook alles deden die 2 criminelen eraan om Contador te dwarsbomen, inclusief onthouden van technische ondersteuning en materiaal. Natuurlijk won Contador, pure klasse.

De groeten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone