Tim Wellens maakt comeback in Tour de Wallonie

zondag 18 juli 2021 om 15:47
Tim Wellens maakt comeback in Tour de Wallonie

foto: Cor Vos

Tim Wellens maakt deze week zijn comeback in het peloton. Vorige maand meldde de heuvelrenner van Lotto Soudal zich nog af voor het BK en de Tour de France vanwege gezondheidsproblemen. “Iets is niet in orde en dat moet worden opgelost”, vertelde Wellens toen.

“Momenteel reageert mijn lichaam niet zoals ik wil op de trainingsprikkels. De wattages, nodig om goed te presteren in de Tour, kan ik momenteel niet trappen”, gaf Wellens aan. “Ik heb in samenspraak met de ploeg besloten om geen risico’s te nemen voor de rest van het seizoen. Toch starten in de Tour zou ons nog verder van huis kunnen brengen.”

Wellens keek toen al uit naar het najaar. “Er komen nog mooie andere wedstrijden na de Tour, daar ga ik mij op focussen.” De Ronde van Wallonië is de eerste koers voor de kopman sinds de Dauphiné. Hij deelt er het kopmanschap met sprinter John Degenkolb, die na dit seizoen vertrekt naar Team DSM. Ook de rappe Stefano Oldani staat aan de start. Hij koerst volgend jaar voor Alpecin-Fenix.

Selectie Lotto Soudal voor de Tour de Wallonie 2021 (20-24 juli)
flag-de John Degenkolb
flag-be Sébastien Grignard
flag-gb Matthews Holmes
flag-it Stefano Oldani
flag-it Maxim Van Gils
flag-be Florian Vermeersch
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

1 Reactie

Kopinkas 19 juli 2021 om 14:50

Als halve Vlaming (Limburger dan nog), halve Waal, zou Tim Wellens bij uitstek de figuur moeten zijn die de stekker uit (zijn deelname aan) deze race door rampgebied trekt.
Of die er tenminste voor pleit om het parcours grondig te hertekenen en te beperken tot de provincies Henegouwen en misschien een stukje Namen. Hoe dan ook zijn 242 van de 260 Waalse gemeenten getroffen vorige week.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone