Terpstra verrast met transfer naar Direct Energie

Terpstra verrast met transfer naar Direct Energie

foto: Sirotti

donderdag 16 augustus 2018 om 14:27

Niki Terpstra trekt de deur van Quick-Step Floors na acht jaar achter zich dicht. De winnaar van de jongste Ronde van Vlaanderen heeft namelijk een contract ondertekend bij Direct Energie. De transfer naar de Franse ProContinental-formatie is op zijn minst opvallend te noemen. SEG Cycling – het managementbureau van de 34-jarige Noord-Hollander – geeft meer tekst en uitleg over de transfer. Volgens hen biedt Direct Energie alles wat Terpstra op dit moment wil: een nieuwe omgeving, nieuwe mensen om zich heen en nieuwe doelen. Onze landgenoot wil er bovendien aan bijdragen dat het team haar ambitieuze plannen kan waarmaken en het niveau binnen de selectie omhoog stuwen. “Ik droom ervan om Direct Energie een prestigieuze overwinning te bezorgen in een grote klassieker”, vertelt de hoofdpersoon in kwestie zelf. “Ik wil graag ook nog een rit in de Tour de France winnen. Daar jaag ik al een tijdje op, wellicht geeft het me de klik door mezelf bij een Frans team te voegen.”

Wereldklasse
Het Franse ProContinental-team is ontzettend blij met de komst van de Nederlander. De ploeg bestempelt hem als een coureur van wereldklasse. “Het aantrekken van een renner met het kaliber van Niki, vervult Direct Energie met trots”, lacht teammanager Jean-René Bernaudeau. “Hij heeft karakter en ambitie, net als ons. Ik ben blij om te zien dat hij onze waarden deelt en graag deel van ons project wil uitmaken. Wij zijn terughoudend met het werven van coureurs die niet uit de Vendée-sector komen, maar met het aantrekken van Niki weet ik zeker dat we een goede keuze hebben gemaakt.”

Volgens De Telegraaf zou Terpstra bij zijn akkoord hebben bedongen dat hij één of twee renners mag meenemen.

Dit artikel delen:

118 Reacties

ghostwriter 16 augustus 2018 om 23:40

Ik denk dat Terpstra het als absolute kopman met een ploeg die geheel in zijn dienst meer kans maakt om klassiekers te winnen dan als hij bij Quick Step blijft. Hij is momenteel namelijk de beste maar bij Quick Step kan hij niet de strijd aangaan met Gilbert en Stybar waardoor er twee sterke concurrenten zijn waar hij niet achteraan mag rijden als ze in de aanval gaan. Nu heeft hij geen ploeggenoot waar hij niet achteraan mag rijden en zal hij een heel behoorlijke ploeg als ondersteuning krijgen.

0
simplex 16 augustus 2018 om 23:57

TEST. Volgende post van mwielerfan en vele anderen komen op tijd van verzending nu bijv. 23:56 ergens in de middag of vroege avond terecht.

Mwielerfan : 16 AUGUSTUS 2018 OM 23:37
De gendt reed maar één jaartje voor qs en heeft wel vaker een jaar weinig gewonnen. Hoewel dat vooral voor qs en nauwelijks erna was.

0
vlek 17 augustus 2018 om 00:12

Dat zijn post waarbij ze op beantwoorden hebben gedrukt, waardoor hij aan dat bericht wordt gekoppeld. Zoals deze post.;)

0
simplex 17 augustus 2018 om 00:03

Mijn test post blijkt wel op juiste tijd en plaats (chronologisch) te zijn geplaatst maar in het overzicht laatste posts duurt het best wel langer dan normaal voor deze daar ook komt en zichtbaar wordt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone