Team DSM laat Ilan Van Wilder naar Deceunick-Quick-Step gaan

vrijdag 19 november 2021 om 08:05
Team DSM laat Ilan Van Wilder naar Deceunick-Quick-Step gaan

foto: Cor Vos

Ilan Van Wilder heeft met Team DSM overeenstemming bereikt over het vroegtijdig beëindigen van zijn contract. De 21-jarige Belg tekent voor twee jaar bij Deceuninck-Quick-Step, tot eind 2023. Beide teams bereikten een akkoord over de transfer waardoor een rechtszaak tussen Van Wilder en Team DSM niet meer nodig was.

Van Wilder en Team DSM lagen al maanden met elkaar in de clinch om een arbeidsconflict. Het Belgische rondetalent wilde graag vertrekken bij de Duitse ploeg, ondanks een contract dat nog tot eind 2022 doorliep.

Verstoorde relatie
De eerste berichten over een verstoorde relatie tussen beide partijen dateren van begin juli. De onenigheid ontstond onder meer over bepaald fietsmateriaal dat andere renners wel hadden, maar Van Wilder niet ter beschikking kreeg. Zijn niet-selectie voor de Vuelta a España verslechterde de situatie.

Sindsdien ontstond een onoplosbare conflictsituatie. Vorige maand werd bekend dat Van Wilder de stap naar de rechtbank had gezet. Die rechtszaak zou donderdag beginnen in Zwolle, maar werd uiteindelijk opgeschort. Nu blijkt dat Team DSM een akkoord heeft bereikt over een transfersom met Deceuninck-Quick-Step (volgend jaar Quick-Step-Alpha Vinyl) over Van Wilder.

DSM-teammanager Iwan Spekenbrink is blij dat beide partijen tot een akkoord zijn gekomen. “Wat ons betreft kon het niet zo zijn dat een renner onder zijn contract uit probeert te komen door een rechtbank in te schakelen en daar verklaringen af te leggen. We stonden open voor een transfer waarbij het contract op een juiste manier werd ontbonden. We zijn blij dat Ilan en zijn management de teams in staat hebben gesteld om het op een juiste manier op te lossen. We wensen Ilan en Deceuninck-Quick-Step alle succes in de toekomst”, klinkt het.

Patrick Lefevere, ploegmanager van Deceuninck-Quick-Step, is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. “We zijn verheugd dat we Ilan hebben kunnen aantrekken. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons vooruitgang kan boeken en iets kan toevoegen aan ons team, met name in de grote rondes”.

Dit artikel delen:

103 Reacties

josi 19 november 2021 om 08:19

Goed dat deze soap naar tevredenheid is opgelost. Ben benieuwd hoe Van Wilder zich de komende jaren bij DQS zal ontwikkelen.

lo squalo dello Stretto 19 november 2021 om 09:12

Ik dacht dat het geld op was bij Lefevre? Althans, dat probeert hij iedereen wijs te maken. Als je ziet wat voor (sub)toppers er voor zijn ploeg rijden heeft hij financieel niets te klagen.

Wheely 19 november 2021 om 09:26

Klopt, de beste manier om geld over te houden voor leuke dingen is elke dag verkondigen dat je geld op is. Patje is niet de enige die het doet overigens, zal wel uit een boek komen.

S.t.B 19 november 2021 om 09:40

Voor de koers.
…“Deze koers is voor Ilan. Ik zal zeker niet ontkennen dat het parcours mij ook wel ligt, maar de ploegtactiek is duidelijk en hier sta ik volledig achter. Ik zal dus uitsluitend in dienst van Ilan rijden en alleen voor eigen kans gaan als de ploegleider mij dit opdraagt”..

Na de koers.
… “Het is allemaal niet zo gelopen als gepland. Na een kwartier koers zag ik dat Ilan het een beetje moeilijk had. Ik had erg goede benen en heb de ploegleider dus maar gevraagd of ik het mocht proberen. Dat ik 4 uur lang alleen vooruit weet te rijden verbaasde mij ook wel. Ik had mijn solo natuurlijk liever winnend afgesloten, maar ben dik tevreden met mijn 9e plek”…

lo squalo dello Stretto 19 november 2021 om 11:31

Benieuwd! Hoop dat ze jongens als Vansevenant en Van Wilder ook echt hun eigen kansen laten gaan. Natuurlijk hebben ze nog niet de status om dat in alle WT-koersen af te dwingen, Evenepoel heeft dat wel, i.t.t. wat sommigen zichzelf en anderen wijsmaken.

Reiger 19 november 2021 om 12:32

Lo s.d.s. Je hebt het nu over status. In welke WT koersen heeft Evenepoel dit jaar overtuigd? Kun je dat aangeven?

Aart van Woud 19 november 2021 om 13:22

Daar moest ik ook wel om lachen ja. Ik kan me alleen de tijdrit op het EK en WK voor de geest halen als momenten dat hij het liet zien. Voor de rest niet op de afspraak in de echte grote wedstrijden. En dat zeg ik niet om de Ronde van Denemarken en België te minimaliseren, want winst is winst. Maar het is wel iets anders dan een monument of een Grote Ronde (of een etappe in een van die koersen).

Sjonge Jonge 19 november 2021 om 13:52

We kunnen toch wel stellen dat Evenepoel al meer heeft bewezen dan van Wilder en Vansevenant?
Ik vind dan ook dat Evenepoel het wel verdiend om deftige ondersteuning te krijgen en dan is het aan hem om aan te tonen dat hij ook in WT koersen een deftige uitslag (winst, podium, top 5 naar gelang het deelnemersveld) kan rijden.

Wil overigens niet zeggen dat van Wilder en Vansevenant alleen in de knechtenrol moeten rijden, juist in de rondes waar Evenepoel afgelopen jaar heeft uitgeblonken kunnen zij dan als kopman fungeren.

DQS heeft namelijk nog wel meer renners die kunnen knechten voor Evenepoel (Masnada, Devenyns, Cattaneo, Knox).

Massimo Bataille 19 november 2021 om 14:30

Zeker aangezien de plannen voorlopig zijn om REV in de 1-week WT races te laten racen (Parijs-Nice, Dauphine etc) zullen er zeker kansen liggen in die ‘kleinere’ rondjes voor andere renners.
Tevens rijdt hij ook maar 1 grote ronde (Giro of Vuelta) dus kunnen er anderen hun tonen in de andere grote ronde.
REV in de Vuelta en Masnada + Van Wilder (in de schaduw) voor de Giro lijkt me wel goed.
Een Vansevenant heeft wel al gezegd dat hij liever voor anderen rijdt dan als kopman te rijden

Dantiest 19 november 2021 om 12:51

Dit is echt geweldig nieuws.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair