Stef Clement wacht nog op gesprek met leiding Jumbo-Visma

maandag 24 juni 2019 om 16:38
Stef Clement wacht nog op gesprek met leiding Jumbo-Visma

Clement en Roglic in de Ronde van Romandië 2018 - foto: Cor Vos

Stef Clement heeft nog geen gesprek gevoerd met Jumbo-Visma naar aanleiding van zijn uitspraken over Primoz Roglic tijdens de Giro d’Italia. “Dat zegt dat op het gebied van communicatie iets te wensen over laat”, aldus oud-renner Clement in het radioprogramma De Perstribune.

Verbazing
Clement verbaasde zich tijdens de eerste weken van de Giro over zijn ex-ploeggenoot Roglic. Vooral over de transformatie van schansspringer naar ronderenner op de fiets. “Als hij dat had gedaan bij een ploeg die in een duister hoekje zit, dan hadden we er anders naar gekeken. Het is niet zo dat als je fietst bij Richard Plugge, dat alles maar koek en ei is. Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur”, zei Clement. Daarop werd hij uitgenodigd op gesprek door teammanager Plugge.

Clement, die na het beëindigen van zijn loopbaan als zzp’er in dienst ging bij Jumbo-Visma, heeft sindsdien niets gehoord van de ploeg. “Ik heb direct een dag erna een e-mail gestuurd. Zo heb ik contact geprobeerd te zoeken. Daar is schriftelijk, maar niet inhoudelijk op gereageerd. Er moet nog een gesprek volgen”, aldus Clement.

‘Als ik dit niet zou mogen zeggen, dan is het niet houdbaar’
“Volgens mij was de afspraak duidelijk. Ik zou voor de NOS, waar ik een vast contract heb, en het team mijn werk scheiden. Dat is ook een nadrukkelijke wens van de NOS. We hebben die afspraak niet geschaad”, zegt de 36-jarige Tilburger. Mogelijk vindt Jumbo-Visma dat dus wel. “Dat zou kunnen. Daar lijkt het op. Als ik dit niet zou mogen zeggen, dan is het niet houdbaar. Dat zou ik nog steeds niet begrijpen, maar dan is dat zo. Ik wacht het gesprek af, maar ik verbaas mij erover dat het zo lang moet duren. Ik wil gewoon weer aan de slag.”

Clement is niet van plan om zijn huidige tweejarige contract bij Jumbo-Visma, waar hij zich bezighoudt met voeding en promotie, op te geven.

Dit artikel delen:

99 Reacties

Random wielerliefhebber. 24 juni 2019 om 16:43

Word wel een soap zo

Tony van Raamsdonk 25 juni 2019 om 09:44

Stef Clement moet eerst nadenken voordat hij ongegronde kritiek uit.
Hij denkt dat hij maar alles moet kunnen zeggen. Ook de verdachtmakingen t.a.v. Roglic zijn zeer ongepast tijdens zo’n grote ronde. Deze ”allesweter” zou het beste kunnen opstappen.
Ik ben een fan van Roglic,zijn doorzettingsvermogen en nooit opgeven. Een toprenner die het vermogen heeft om een grote ronde te winnen.
Trouwens de hele Jumbo-Visma ploeg vind ik fantastisch,sterk en gemotiveerd.
Ik kijk uit naar 6 Juli en hoop dat Kruiswijk hoog in het klassement eindigt.

jessevdalen 24 juni 2019 om 16:43

Waarom is hij zo aan te schoppen tegen de ploeg? Zo van kijk mij eens de kritische, brutale en onafhankelijk journalist en expert zijn… altijd al een rare snuiter geweest

kielabokki 24 juni 2019 om 17:00

Of het is raar dat jongens zoals hij zeldzaam zijn.

Romāns Vainšteins 24 juni 2019 om 19:29

Ik ben ook een 'rare snuiter'.

Clement heeft gewoon het hart op de tong en houdt niet van de diplomatikert uithangen en als ie even een kansje ziet zet ie de discussie op scherp.

Wat betreft de Roglic piste worden zijn woorden wel schromelijk overdreven want mee dan dat hij op vals spel doelde was hij het volgens mij gewoon zat dat iedereen Roglic' kometengang als volkomen logisch beschouwde vooral ook omdat hij bij een NL-team rijdt.

Veloburto 24 juni 2019 om 21:11

Ik vind Stef en zijn maatje Lars maar enge en schijnheilige mannetjes

Mwielerfan 25 juni 2019 om 00:08

Stef z’n eigen ontwikkeling als jonge tijdrijder nar podium wk is veel minder geleidelijk en dus verdachter gegaan, dan de ontwikkeling van roglic.
Roglic was nog erg jong voor hij overstapte, reed al 3 jaar bij Adria Mobil, is langzaam gegroeid als grote ronde renner. Ook in kleine rondes deed hij eerst soms mee voor podium, toen steeds vaker en pas laatste 15 maanden wint ie ze overal.

peervaneynthoven 25 juni 2019 om 14:32

@VR En nu graag in begrijpelijk Nederlands!

Magikdatzeggen 24 juni 2019 om 16:53

Als zzp’er gewoon geen opdrachten meer geven…

Pietspeed 24 juni 2019 om 17:45

Wordt als zzp'er door TJV betaald en stelt met z'n uitspraken vervolgens z'n broodheer in een negatief daglicht. Btw Roglic ook….Tsja, daar zal Stef toch wel bij stilgestaan hebben. Of zal Stef gedacht hebben dat negatieve reclame ook reclame is voor TJV, hij weer in de picture, en nieuws voor de NPO?
Dat TJV hem niet meteen eruit gooit, als er idd volstrekt niets aan de hand is, is wellicht merkwaardig. Zo blijft het sudderen, een binnenbrandje die mss wel ns een flinke bosbrand kan worden. Enerzijds is Stef een gewaardeerde ex renner van TJV en heeft TJV baat bij goeie relatie met media, NPO, anderzijds, als Stef een punt heeft, mag de beerput niet open. Dilemma, en mss hoopt TJV door geen inhoudelijke reactie dat t vuurtje vanzelf uitdooft. Stef krijgt intern te horen dat dit z'n laatste klus is, en dat pikt ie niet. Dus maar weer ff publiekelijk voor z'n wg'er de NPO roepen dat ie nog geen reactie heeft. Lol..
Echter, wat Evenepoel laat zien, is ook straf, zo niet straffer. DQS wint btw alles wat los en vast zit, en daarover wordt niet gepiept. Tis maar in welk perspectief je het bekijkt

nickdt 24 juni 2019 om 21:44

Klopt Pietspeed. Zelfde met Asgreen. Die lijkt ook ineens alles te kunnen.

aru123 24 juni 2019 om 16:54

Afscheid van nemen onmiddelijk. Enige reden dat hij nog aan de ploeg verbonden is, is uit meedelijden van jumbo visma omdat clement moest stoppen wegens rugproblemen. En die filmpjes van hem kunnen we ook wel missen, nu zorgt hij alleen maar voor onrust.

Nikolai 24 juni 2019 om 17:00

Clement is wel heel erg flauw bezig zeg! Hij zegt inhoudelijk helemaal niets, maar geeft tegelijkertijd zijn eigen oud-werkgever (en momenteel één van zijn opdrachtgevers) wel weer een volstrekt onnodige trap onder de gordel. Laat ‘ie zich maar eens uitlaten over wel-bewezen dopingovertreders zoals bijvoorbeeld zijn voormalige maatje Jarlinson Pantano…..

Romāns Vainšteins 24 juni 2019 om 19:39

Wat hij hier vooral doet is Jumbo voor het blok zetten na wat gewichtig gedoe over gesprekken etc terwijl ze dat vervolgens helemaal niet doen.

Veloburto 24 juni 2019 om 21:15

Wow, Stef heeft een mail gestuurd. Hij kan toch ook als ie een echte vent is ff bellen?

Samlambeej 24 juni 2019 om 21:45

aldus: "een echte vent"

Pol 24 juni 2019 om 17:01

Stef wist het altijd beter dan het hele peloton samen. Ook bij RTL was er maar een die verstand had van wielrennen en dat was hij.

Jean Dumas 24 juni 2019 om 17:03

Hij is te uitgesproken voor zo’n dubbelrol. Kan beter kiezen, anders wordt er voor hem gekozen.

greeny 24 juni 2019 om 17:03

wat heeft ie nou eigenlijk fout gedaan? hij zei in essentie dat niets en niemand 100% te vertrouwen is.. nou dat klopt toch ook. ik steek mijn hand ook niet in het vuur voor (ex)collega’s, zeker niet als ik weet dat er bepaalde tussen zaten die geld van de zaak verduisterden of in het geval van clement; 4 jongens die zonder medeweten van artsen allerlei slaapmiddelen misbruiken (als dat al lukt wat dan nog meer op eigen houtje?) Pantano was net daarvoor gepakt, heeft bij de befaamde rabo groep gezeten die allemaal alles deden wat god verboden heeft. dus met andere woorden.. hij snapt dat er jongens kunnen zijn die stiekumpjes foute dingen doen (of met behulp van de ploegleiding maar zo bedoelde stef het zeker niet)

Sephiroth 24 juni 2019 om 17:08

Zijn “fout” is onzorgvuldige woordkeuze. Eentje die veel negatiever geïnterpreteerd kan worden als wat z’n bedoeling zou kunnen zijn. Daarnaast (mijn mening) niet de capaciteit om iig in 2e instantie op meer dan enkel roglic te focussen. Als hij het niet als een directe beschulding bedoelde duid dan ook andere opvallende groeicurves van niet tjv renners

Sephiroth 24 juni 2019 om 17:35

Joh drama is prima, maar ik zie weinig mensen hun eigen werkgever waar ze willen blijven zo in het gedrang brengen. Het blijft onhandig m.i.

Dat eerste deel van je is precies waar het probleem zit. Je kan zijn text verschillend interpreteren, jij kiest een variant, ik zie er nog 2 andere minimaal. Dat zorgt voor de verschillende reacties.

greeny 24 juni 2019 om 17:52

hij beschuldigt niemand! echt helemaal niemand. dat mensen er naar kijken alsof hij de beerput open doet.. hij noemt het opvallend en zegt dat ie voor niemand zijn hand in het vuur steekt. lijkt me een goede instelling en zeker beter dan naief geloven dat “wij” het op een broodje met pindakaas van huismerk jumbo doen.

Sephiroth 24 juni 2019 om 22:49

Niet direct nee, dat ben ik helemaal met je eens. Echter kan je die teksten van hem ook prima anders lezen, namelijk als een suggestie dat het toch niet helemaal clean is bij TJV en dat enkel degroei van Roglic zo verbazingwekkend is.

Wat ik erin lees is heel wat meer zoals jij het leest, maar met weinig moeite kan je het ook veel negatiever lezen is wat ik je probeer te vertellen. Dit is wat velen dus doen (het negatief interpreteren).

Het probleem ontstaat ten delen omdat hij enkel Roglic en TJV noemt ipv nog enkele andere renners erbij te betrekken zoals evenpoel, asgreen, bernal (of richeze die twee jaar terug een bergetappe in Argentinie won)

rahimns 25 juni 2019 om 15:14

Op zich was er niets vreemd met zijn eerste opmerking alleen had hij toen moeten vervolgen met maar…. en dan het verhaal moeten vertellen wat Engels en Plugge aangaven. Dan was er niets aan de hand geweest.

Sephiroth 24 juni 2019 om 17:04

Waarom horen we Clement enkel over roglic en niet over andere veel verrassende renners? Roglic heeft een aantoonbare groeicurve, stijl maar niet onrealistisch als je m naast bernal, evenpoel, sosa, carthy etc.legt.

Die hand in het vuur opmerking snap ik maar is gewoon erg dom want die kan erg negatief geïnterpreteerd worden, terwijl er ook een veel neutralere interpretatie mogelijk is.

Hij zal minstens veel meer moeten gaan nadenken over wat hij zegt. Momenteel is het ongefundeerd suggestief beschuldigen.

Franco Ballerini 24 juni 2019 om 17:07

Hij heeft zijn eigen glazen ingegooid. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hem ooit nog een functie in de wielrennerij geeft.

peterwinnen 24 juni 2019 om 17:22

Ah kijk, de Vendetta is er dus toch nog? Alles in de doofpot en vooral geen kritische vragen stellen? Kom op zeg, die tijd hebben we hopelijk wel gehad toch.

Kelder is de Man 24 juni 2019 om 17:23

Nogal overdreven. Verder vind ik die sneer die hij nu uitdeelt niet bijster slim. Hij heeft toch een telefoon.. bel dan even als je zo graag om de tafell wilt om het op te helderen.

Franco Ballerini 24 juni 2019 om 17:33

@peterwinnen: van mij mag hij kritisch zijn, maar niet als je nog in dienst bent van een ploeg. Behalve dat dit niet sjiek is tov je werkgever, worden zijn insinuaties om die reden veel serieuzer genomen.

kielabokki 24 juni 2019 om 17:57

Vendetta? Je bedoelt Viennetta.

SteVwonder 24 juni 2019 om 18:47

Geen Vendetta of Viennetta. Je bedoelt de Omerta ;-)

Matje VdP 24 juni 2019 om 18:48

Ik vind vendetta inderdaad wel heel heftig, zullen we het op omerta houden?

kielabokki 24 juni 2019 om 18:54

Duh.

west 24 juni 2019 om 18:56

Rijdt Stef een Opel Omerta?

peterwinnen 24 juni 2019 om 17:08

Even bellen misschien in plaats van mailen en daarna nog een paar keer reageren. Lijkt me slimmer.

Michiel De Rooij 24 juni 2019 om 17:16

edit wf: dergelijke bijdragen mag je beter achterwege laten

Casar 24 juni 2019 om 17:21

Weinig constructieve houding van Clement. Dit lijkt me een aflopende zaak

Scott Sunderland 24 juni 2019 om 17:37

Je mag de vrijheid nemen om de renners van je werkgever publiekelijk verdacht te maken. Dat mag. Of het slim is is een tweede. Dat wil zeggen als je er gewoon wilt blijven werken. Je kunt ook dingen intern aankaarten en uitspreken.

Michiel De Rooij 24 juni 2019 om 17:54

Dergelijke bijdrages? Lol. Waarom dan?

Ok. Clement, de man met een zeer uitgesproken mening, kan beter weggaan bij Jumbo Visma.

Nou. Nu zout ik zelf op, ik ben veel te bihdehand voor hier

vluggejapie 24 juni 2019 om 17:54

Clement doet gewoon wat een journalist moet doen: prikkelen en kritisch zijn. De meest effectieve reactie lijkt mij openheid en transparantie. Zeker van Clement nu mooie items over de aanpak van het team en hoe zorgvuldig en schoon ze zijn, zou de angel uit de kritische geluiden halen. Niet defensief gedoe. Dat is eerder verdacht wat mij betreft.

greeny 24 juni 2019 om 17:57

het is juist enorm helder dat ze (en de fanboys) zo defensief zijn/waren. als je niks te verbergen hebt roep je toch gewoon dat stef gelijk heeft en dat je nooit voor iemand je hand in het vuur moet steken? (zeker niet na het debacle vorig jaar op kamp met die slaapmiddelen.. wist ook niemand wat van totdat er een of twee als zombies waren)

Michiel De Rooij 24 juni 2019 om 18:01

Fanboys klinkt heel akelig

Romāns Vainšteins 24 juni 2019 om 19:41

Die zijn ook vrij akelig

Max01 24 juni 2019 om 18:20

Deel 1 van de soap opgeblazen door media en mensen buiten Stef zelf, deel 2 toch een iets hardere por van Stef naar zijn werkgever. In beide gevallen een kritische Stef maar nu toch wel wat dubieuzer

Brummel 24 juni 2019 om 18:25

Waarom zou je zoiets via de media spelen? Beetje onnodig allemaal

Leukefans 24 juni 2019 om 18:30

Een Nederlandse term denk ik, wat is een zzp’er?

Overigen ben ik het inhoudelijk helemaal met Clement eens. Of het slim is te doen in zijn positie, daar kan je over discussiëren, maar ik kan me ook niet van de indruk ontdoen dat een renner met een zo opvallende prestatiecurve als Roglic kritischer benaderd zou worden als hij bij een andere ploeg zou zitten.

Merlinappa 24 juni 2019 om 18:35

Zelfstandige zonder personeel. Soort eenmanszaak, zegmaar.

mooiman 24 juni 2019 om 18:43

Clement die een kritische opmerking maakt over matige communicatie…
Gedurfd!

xistnc 24 juni 2019 om 18:49

TJV zal een geschikte middenweg moeten vinden tussen een zakelijke oplossing en hem in zijn eigen sop gaar laten koken. Blijven etteren doet hij kennelijk toch wel.

Wat hij inhoudelijk zegt is niet zo heel spannend, maar kennelijk is hij niet goed in staat om een goede afweging te maken van belangen. Ik denk niet dat hij daar als Zelfstandige Zonder Pensioenvoorziening bij gebaat is.

west 24 juni 2019 om 18:54

In de categorie; wederom dingen die je ook binnenshuis had kunnen houden.
Kan je roepen dat het verfrissend is, iemand die lekker alles roept wat ie vind en zijn ongezouten mening geeft.
Maar het is in mijn optiek knetter-disloyaal en volledig megalomaan om te denken dat er nog een wielerploeg is die met je in zee wilt als je je zo opstelt richting je werkgever.
En waarom zou de media nog met jou samenwerken als je toch geen inzichten meer kan geven in het verdere reilen en zeilen van een ploeg.
Ontslaan die gast. Gaat maar ergens op een kantoor tegen zijn baas zitten bekken.

Dr. Corné 't Glansarm 24 juni 2019 om 19:34

TJV heeft in deze zaak ook veel boter op het hoofd natuurlijk.

De eerste onhandige reactie.
De leugen dat Roglic niets met Erzen te maken heeft gehad. De leugen van Plugge pas anderhalve week later om te doen alsof niemand van de ploeg dat laatste gezegd heeft tegen het ANP (al was het niet Addy Engels).
Nu dit gesprek aangaan zo lang laten sudderen. Als je het niet van plan was, zeg het dan niet eerst.
En kennelijk zo onbegrijpelijk of onhandig weergegeven vermogenswaarden van Roglic aan Zonneveld ter beschikking stellen dat deze nog steeds er niet over gepubliceerd heeft.

wielrenner 25 juni 2019 om 06:52

Zo is het, dat dit verhaal via de sociale media gaat, is inmiddels een normale gewoonte geworden. TJV heeft inmiddels alle schijn tegen. Ik geloof ze in ieder geval voor geen meter!

Omhoog73 24 juni 2019 om 19:49

Bijt nooit de hand die je voedt! Vervuil nooit je eigen nest! Niet de vuile lakens buiten hangen Etc etc. Het is zo'n ouwehoer dat hij tijdens het praten niet altijd goed nadenkt. Leert hij weer van, de wereld vergaat niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair