Stef Clement wacht nog op gesprek met leiding Jumbo-Visma

maandag 24 juni 2019 om 16:38
Stef Clement wacht nog op gesprek met leiding Jumbo-Visma

Clement en Roglic in de Ronde van Romandië 2018 - foto: Cor Vos

Stef Clement heeft nog geen gesprek gevoerd met Jumbo-Visma naar aanleiding van zijn uitspraken over Primoz Roglic tijdens de Giro d’Italia. “Dat zegt dat op het gebied van communicatie iets te wensen over laat”, aldus oud-renner Clement in het radioprogramma De Perstribune.

Verbazing
Clement verbaasde zich tijdens de eerste weken van de Giro over zijn ex-ploeggenoot Roglic. Vooral over de transformatie van schansspringer naar ronderenner op de fiets. “Als hij dat had gedaan bij een ploeg die in een duister hoekje zit, dan hadden we er anders naar gekeken. Het is niet zo dat als je fietst bij Richard Plugge, dat alles maar koek en ei is. Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur”, zei Clement. Daarop werd hij uitgenodigd op gesprek door teammanager Plugge.

Clement, die na het beëindigen van zijn loopbaan als zzp’er in dienst ging bij Jumbo-Visma, heeft sindsdien niets gehoord van de ploeg. “Ik heb direct een dag erna een e-mail gestuurd. Zo heb ik contact geprobeerd te zoeken. Daar is schriftelijk, maar niet inhoudelijk op gereageerd. Er moet nog een gesprek volgen”, aldus Clement.

‘Als ik dit niet zou mogen zeggen, dan is het niet houdbaar’
“Volgens mij was de afspraak duidelijk. Ik zou voor de NOS, waar ik een vast contract heb, en het team mijn werk scheiden. Dat is ook een nadrukkelijke wens van de NOS. We hebben die afspraak niet geschaad”, zegt de 36-jarige Tilburger. Mogelijk vindt Jumbo-Visma dat dus wel. “Dat zou kunnen. Daar lijkt het op. Als ik dit niet zou mogen zeggen, dan is het niet houdbaar. Dat zou ik nog steeds niet begrijpen, maar dan is dat zo. Ik wacht het gesprek af, maar ik verbaas mij erover dat het zo lang moet duren. Ik wil gewoon weer aan de slag.”

Clement is niet van plan om zijn huidige tweejarige contract bij Jumbo-Visma, waar hij zich bezighoudt met voeding en promotie, op te geven.

Dit artikel delen:

99 Reacties

Mountainking 24 juni 2019 om 19:53

Stef, we bellen nog.

debarreman 24 juni 2019 om 20:08

Zeer waarschijnlijk ingehuurd met een nulurencontract.

Clement moet gewoon zeggen wat hij vindt dat hij moet zeggen. En ook even nadenken of hij nu probeert twee baantjes te combineren die niet te combineren zijn voor een vrije geest zoals hij.

LV is hem niets verplicht.

Jungle Man 24 juni 2019 om 20:21

Op zich zegt Clement niet zoveel verkeerds. Het is maar net wat voor interpretatie er aan zijn boodschap wordt gegeven. Sowieso is het geen gehuichel onder het motto van wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.
Het lijkt er wel op of er enige rancune is jegens zijn (voormalige) ploeg.

Niklas 24 juni 2019 om 20:41

Het heeft er toch alle schijn van dat Clement om toch maar vooral de onafhankelijke journalist te zijn nogal kritisch is op z'n oude werkgever. De pijn bij TJV zit 'm er niet in dat hij alertheid bepleit bij het beoordelen van prestaties als die van Roglic, maar dat hij met geen woord rept over de scherpe interne controles van de ploeg. Ik kan er niets anders van maken dat Clement met het oog op zijn onafhankelijkheid doorslaat. Het hoort ook bij het journalistieke vak om alle kanten van een verhaal te laten zien. Dit valt me tegen van Clement. Jammer.

Hij bewijst zichzelf hiermee geen goede dienst, want z'n voormalige collega's (ook bij andere ploegen) zullen zich nog wel eens achter de oren krabben voordat ze een goed gesprek met journalistiek Clement aangaan.

Samlambeej 24 juni 2019 om 21:34
Quote:
"Dat zegt dat op het gebied van communicatie iets te wensen over laat”, aldus oud-renner Clement in het radioprogramma De Perstribune.

Dat wordt een gezellig gesprek. :) Clement wordt gevraagd door de NOS om zijn mening en gevoel over de koers uit te spreken. Aan Clement heb je wat in een gesprek. Aan positivo's, luchtfietsers en doodzwijgers niet. De timing zal de bazen bij Jumbo Visma extra geïrriteerd hebben. Die waren net aan het uitpakken met grote jongen Primoz Roglic.

Dus dat was niet zo intelligent van Stef. Stef wou bewijzen hoe onafhankelijk hij wel niet is in zijn denken. Van mij hoeft hij geen schop te krijgen. Echter, op de lange termijn zal hij ooit nog wel eens een kritische vraag moeten stellen over een JV-renner. En als dat zoals deze keer ook zonder geen enkele aanwijzing is dan prestaties, gaan ze hem hoogstwaarschijnlijk lozen. (geen werk meer geven)

Dick H. 24 juni 2019 om 21:45

Clement is geen onafhankelijke journalist, maar verbonden aan zijn werkgever. Er is dus een gezagsverhouding, hij is werknemer. In die zin moet hij naar buiten toe op zijn woorden passen.

xistnc 24 juni 2019 om 21:50

Deze week is het boek ‘Anders’ van Clement uitgekomen. Aan de vooravond van het NK in Ede is hij ook weer te gast in één of ander wielercafé, dus we mogen nog wat uitspraken verwachten. Aandacht is immers gunstig voor de verkoop.

Ik kan me voorstellen dat de ploeg ook gewacht heeft op het uitkomen van het boek. Om af te wachten wat erin staat en om af te wachten wat werknemer/opdrachtnemer Stef nog meer voor kabaal zou gaan maken. Niet uit angst, maar omwille van de zorgvuldigheid.

Ik mis reflectie bij Stef. Roglic heeft hem kennelijk vanuit de Giro gebeld. Dat kan ik me goed voorstellen, want er zal aan tafel over zijn gesproken. Blijf dan maar eens stoïcijns. Die energie had hij op zo’n moment heel goed op een andere manier kunnen gebruiken. Dat is Clement aan te rekenen, ongeacht hoe spannend zijn uitspraken feitelijk zijn.

Samlambeej 24 juni 2019 om 22:22

Dan heeft Roglic bij deze geleerd hoe hiermee om te gaan. Kan je overkomen als je in de top van de top meedraait. Het is ook maar Stef Clement. Das nog niet meteen de aanzet tot een gerechtelijk onderzoek.

Fort 25 juni 2019 om 08:38

Vooral de opmerking over reflectie slaat de spijer op zijn kop. Wanneer je dit van nature wat minder hebt, of je tijdens verschillende rollen in je leven hier minder tot uitgedaagd bent geworden maak je dit soort “fouten”. Mooi leermoment voor Stef lijkt me.

Samlambeej 24 juni 2019 om 21:55

Moet misschien nog eens herhaald worden:

Quote:
@Romans Vainsteins
Wat betreft de Roglic piste worden zijn woorden wel schromelijk overdreven want meer dan dat hij op vals spel doelde was hij het volgens mij gewoon zat dat iedereen Roglic’ kometengang als volkomen logisch beschouwde vooral ook omdat hij bij een NL-team rijdt.
xistnc 24 juni 2019 om 22:22

Als jij een wind laat buiten de zwarte piste met een lawine tot gevolg, heb jij nog steeds alleen maar een wind gelaten.

Samlambeej 24 juni 2019 om 22:26

Kritische vraagtekens bij Miguel Angel Lopez veroorzaken dan weer geen lawine.

Schromelijk overdreven? Meer dat men vergeet wat eigenlijk gezegd werd en in welke context.

xistnc 24 juni 2019 om 23:55

Heeft iemand vanuit Astana iets over Lopez geroepen? Dat is een boeiende invalshoek, die heb ik nog niet meegekregen. Heb je daar een bron bij?

Samlambeej 25 juni 2019 om 00:05

Ja, het is logisch dat er een lawine aan reacties komt omdat het om een Nederlandse ploeg gaat maar daarom mag hij het nog zeggen. Eigenlijk net daarom. Tom Dumoulin heeft gevraagd om kritisch te blijven. [insert quote] Het werd Stef te klef. Insinuaties aangaande Astana stemmen niet langer tot reflectie.

Dat Stef het heeft gezegd maakt het voor mij niet direct waarheid of omdat hij met voeding en promotie bezig is bij JV. Zeker niet met de woorden die hij gebruikt heeft.

xistnc 25 juni 2019 om 00:19
Quote:
Ja, het is logisch dat er een lawine aan reacties komt

Precies. En dat is het punt. Niet wat jij er als individu inhoudelijk van vindt en mee doet.

rennerske 24 juni 2019 om 22:25

“Als hij dat had gedaan bij een ploeg die in een duister hoekje zit, dan hadden we er anders naar gekeken. ( dat denk ik wel ja). Het is niet zo dat als je fietst bij Richard Plugge, dat alles maar koek en ei is. ( lijkt me ook logisch). Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur” ( ook niet heel vreemd), zei Clement.
Kortom, terug in je hok Stef, ja en amen knikken, veel open deuren intrappen en meeheulen met de meerderheid. O ja, en eet gras, dat bevordert de kuddegeest.

greeny 24 juni 2019 om 22:35

zoveel comments van mensen die vinden dat je nooit en te never kritisch mag zijn op je werkgever… alsjeblieft zeg, als je geen kritiek meer mag hebben.. juist als je ergens werkt heb je er wat over te vinden, dan weet(hopelijk) je een beetje hoe het er allemaal aan toe gaat. zeker stef is niet achterlijk die heeft bij rabo in het glorie(of boeven)tijdperk gereden, die weer echt wel dat er ook gewoon cowboys tussen zitten die wat een ploeg ook zegt of doet toch wel een grensje of 2 opzoeken

Sephiroth 24 juni 2019 om 22:53

@greeny kritiek is prima, maar eenzijdig zonder alle facetten te belichten is wat matig op zn zachts gezegd.

Ik heb 0 problemen met wat hij zegt echter mis ik wel een deel van het verhaal om het volledig te maken (bernal, asgreen, evenpoel etc. de oostenrijkse renners affaire maar ook hoe de controles bij TJV zijn evt t.o.v. controles bij IAM etc)

hij geeft nu als “Journalist” geen volledig beeld en dat is meer telegraaf stijl waar ik het niet zo op heb.

greeny 24 juni 2019 om 23:10

hullie hullie hullie… als ie evenepoel zou beschuldigen (zoals jullie het over roglic vinden) zouden alle reactioneries hier weer op hun achterste poten staan want hij beschuldigt iemand zonder de situatie te kennen. stef zegt gewoon waar het op staat; dat roglic opvallend is en dat als ie bij astana zou fietsen hij allang veroordeelt zou zijn door nl wielerpubliek, maar dat het bij plugge ook niet allemaal zomaar goed is omdat het een nler is. cowboys heb je namelijk overal, zijn oude maatje pantano bijvoorbeeld. dat weet ie maar al te goed

Mwielerfan 25 juni 2019 om 00:20

Mooi verwoord sephirot. Nu blijft het bij populistisch geneuzel ipv een verhaal over de manier waarop teams doping proberen te voorkomen. Of gelooft Stef daar niet in? Dat zou interessant zijn ook

Sephiroth 25 juni 2019 om 15:09

@greeny: jammer van die huilie huilie opmerking.

Daarnaast lijk je dingen niet te snappen/kunnen scheiden.
Namelijk mijn persoonlijke mening over Stef z’n commentaar ( geen probleem mee, het mag alleen wat completer/meer). En de uitleg waarom het bij zovelen wel mis gaat en ze dus een probleem hebben met die uitspraak ( Stefs uitspraken zijn breed interpreteerbaar, incompleet en vanuit een onhandige dubbel rol)

Alhoewel ik eigenlijk veel mensen zie die zien dat het een onhandige tekst is en minder problemen met de kritiek An sich.

Covadonga 24 juni 2019 om 22:43

Kritiek hebben en geven is prima, maar bespreek dat rechtstreeks met de baas en roep het niet eerst via de media om daarmee lekker populair te doen. Niet met zijn kritiek maar met de manier waarop gaat Clement volledig de mist in.

rennerske 24 juni 2019 om 22:59

Hij had het dus voor de lieve vrede binnenskamers moeten houden? Ja, zo kun je er ook naar kijken.

greeny 24 juni 2019 om 23:07

stel je voor ooit ‘kritiek’ te kunnen uiten zonder hullie erbij te betrekken.. snap niet waarom mensen er zoveel negatiefs in lezen.. arme stef onbegrepen door de wielerintellectuelen van wielerflits

reusjen 24 juni 2019 om 23:19

@Greeny
Je wilt het niet snappen he? Clement mag prima kritisch zijn, dat is iets heel anders dan je werkgever in diskrediet brengen. Daarnaast had hij een eerlijk beeld kunnen geven van hoe er bij TJV gewerkt wordt, maar dat was kennelijk teveel moeite.

Overigens maakt een beetje roeptoeteren op TV je nog geen journalist. Dat is Stef dan ook niet.

greeny 24 juni 2019 om 23:23

wie heeft het over dat stef een journalist is? hij heeft een boekje, is niet bang om iets te zeggen en hij *zegt niks raars…..* een kleine observering die alle idioten op dit forumpje op hun achterste poten doet staan wnat roglic is van ons en daar blijf je af (terwijl hij roglic niet eens aanvalt.. )

reusjen 24 juni 2019 om 23:42

Ok, doei.

Covadonga 24 juni 2019 om 23:44

@greeny
Lezen is blijkbaar niet je sterkste punt. Kritiek is prima, maar bespreek het eerst met de betrokkenen. Als jij in het cafe je vrouw (vooropgesteld dat je die hebt) afzeikt omdat ze volgens je buurman met hem naar bed is geweest, vind ik het logisch dat je dat eerst met je vrouw bespreekt. Op het werk zou dat hetzelfde moeten gaan wat mij betreft. Misschien is het namelijk niet waar…..

Oei, nu geef ik jou kritiek.

En voor de rest vind ik dit hele gedoe zwaar overtrokken en moeilijk te beoordelen zonder alle feiten te kennen. Clement vind ik sowieso niet zo interessant. Wat hij verder doet of zegt, moet hij vooral zelf weten. Ik vind het een blaaskaak en een Tourjournaal met Clement heeft voor mij geen meerwaarde.

greeny 24 juni 2019 om 23:49

wat is er niet waar aan wat clement zegt? het is fout dat als roglic bij astana/sky/uae zou rijden er in nederland meer kritiek zou zijn? het is fout dat zelfs bij richard plugge er mss een cowboy tussen kan zitten? (zoals lobato en zijn kornuiten met door de ploeg verboden slaapmiddelen) het is fout dat clement zegt dat hij voor niemand zijn hand in het vuur steekt? raar hoe defensief sommige zijn om gewoon heel simpele stellingen die nogal braaf en bleekjes zijn. als hij nou geroepen zou hebben dat roglic een motortje heeft want zo goed kan niemand zijn.. ja dan zou het mss een rare/foute uitspraak zijn geweest.. bizar hoe bepaalde mensen een paar stellingen als ontslag waardige uitspraken zien.

Covadonga 24 juni 2019 om 23:52

Geen idee. Ik heb het verder helemaal niet gevolgd. Ik reageer alleen op jou nul.nul kritiek.

xistnc 25 juni 2019 om 00:04

@greeny
Het gaat toch helemaal niet om wat Stef precies gezegd heeft? Dat is namelijk niet zo spannend, zoals jij terecht constateert. De ophef erover kun je echter niet los zien van het feit dat hij het gezegd heeft, met welke rol hij eea combineert en de nuanceringen die hij gemakshalve buiten beschouwing heeft gelaten. En dan ook nog iets met timing, uiteraard.

Borsje 24 juni 2019 om 23:17

It’s the book, stupid!

Mwielerfan 25 juni 2019 om 00:17

Fout in artikel. Als zzper ben je juist niet in dienst. Dat is zo’n beetje de essentie van zzper zijn. Nu beschuldigen jullie als redactie clement en het team van een schijnconstructie.

wielrenner 25 juni 2019 om 06:54

Clement is goed bezig! Het verleden leert ons kritisch te zijn!!!!

Marszzz 25 juni 2019 om 08:09

Stef heeft gelijk, bij de NOS kan hij zijn handen niet laten binden door een ploeg waar hij nog wat klusjes bij doet, wat TJV-fanboys hierboven er ook van zeggen. Die klusjes bijten niet, ze hebben niks te maken met publiciteit. Hij is geen uithangbord van die ploeg meer.

Sephiroth 25 juni 2019 om 15:04

Errr hij werkt en heeft er ook een publieke functie…

Magikdatzeggen 25 juni 2019 om 09:02

De oplossing is eenvoudig: gewoon geen klusjes meer voor TJV doen. Dan mag hij verder roeptoeteren wat hij wil.

Romāns Vainšteins 25 juni 2019 om 10:14

Precies.

En dat hij geen klap geeft om zijn zogenaamde baantje bij Jumbo is ook kraakhelder.

Marszzz 25 juni 2019 om 10:54

De oplossing is makkelijk. Je mag alles zeggen en vooral als journalist een vereiste. Volgens mij had Plugge er vooral moeite mee dat hij als oud-renner die kritiek op Roglic’ progressie uitte.

tvm 25 juni 2019 om 10:29

Volledig eens met greeny. Clement deed vrij neutrale uitspraken waar volgens mij vrijwel iedereen op dit forum achter staat (of toch achter zou kunnen staan).

Waarom je deze uitspraken niet zou mogen of kunnen doen omdat je ook deels in dienst bent van diegene, is mij niet duidelijk. Ik vind het juist extra moedig.

Als hij dit echt vindt, en hij wordt als gevraagd wat hij hier van vindt en hij zou redeneren als sommigen mensen hier en niets zeggen, zou hij geen knip voor de neus waard zijn.

Spinergy 25 juni 2019 om 10:33

Die uitnodiging van Plugge was voor de bühne, in het kader van transparantie…

Niklas 25 juni 2019 om 14:06

Clement kan geen vrij neutrale uitspraken over Roglic en TJV doen, aangezien hij nog maar amper een half jaar geleden een collega van Roglic was en bij TJV in dienst was. Als Lippens of Smeets of weet ik wie hetzelfde gezegd had, was de impact ervan veel minder geweest. Clement snapt blijkbaar niet hoe de media werkt en als hij het wel weet is het nog veel ernstiger. En dat heeft niks te maken met omerta of wat dan ook: hoe meer openheid hoe beter! Maar geen speculatieve opmerkingen van een insider die zijn onafhankelijkheid zonodig moet bewijzen.

Niklas 25 juni 2019 om 14:09

En laat Plugge dat gesprek alsjeblieft maar snel voeren. Het is doodzonde als dat door gaat zeuren tijdens de Tour. Benieuwd hoe onafhankelijk Clement is als Kruijswijk op het podium eindigt in de Tour…

kleomantre 25 juni 2019 om 16:22

Persoonlijk vind ik dat je altijd enige kanttekeningen of kritiek mag uiten op je werkgever, tenzij je dat volledig ongegrond doet. Een werkgever zou je ook niet helemaal mogen claimen, maar dat probeert men wel steeds meer. Als werknemer van Coca-cola mag je best privé een Pepsi drinken en zelfs op tv als iemand er naar vraagt zeggen dat je Pepsi prefereert, is immers jouw smaak.

Bedrijven die daar op een krampachtige manier mee omgaan of clausules laten inbouwen in contracten zijn wat dat betreft helemaal verkeerd bezig. Zij betreden dan teveel de privésfeer en willen iemand 'gedwongen' bij de familie houden. In het bedrijfsleven stukt het dan ook van de zwijgculturen net als in het wielrennen.

Maar goed, hier is dus de vraag
– was het een onhandige formulering (in dat geval gedoe om niks)
– wat het een ongefundeerde mening (dan is het wel beetje kwalijk)
– was het een niet geheel ongefundeerde mening, vanwege enige kennis (onhandige uiting dan en zou het journaille later Stef nog eens moeten uithoren en met schuin oog naar Visma of enkele van diens individuele renners blijven kijken, polsen of er signalen zijn die doen vermoeden dat niet alles keurig verloopt)
– had Stef iets teveel geldingsdrang en/of wilde hij scoren voor persoonlijk doeleinden (In dat geval vervelend, maar verder laten begaan want dat wordt vanzelf een roeptoeter als Johan Derksen die nog maar beperkt serieus te nemen is)

HennieK 25 juni 2019 om 19:57

100+ reacties op dit stukkie over Stef? Ik verlang bijna weer naar een artikel over de breuk in de schoenveter van Remco E. of MvdP… :-)

peervaneynthoven 26 juni 2019 om 14:02

+1 Deze wielersite is inmiddels gehackt door het op een toetsenbord rammende “meningencollectief”. Stef heeft zijn doel bereikt, zo te zien. Publiciteit (rond zijn boek).
Gauw kopen dus! (of juist niet). Overigens is Clement absoluut geen journalist en heeft zijn gezwatel geen enkele waarde. Slecht persoonlijk belang waarbij hij anderen schaadt via suggestieve opmerkingen, zonder bewijs. Een “Zonneveldcopie”. Om succesvol te zijn moet Stef niet kopiëren maar origineel zijn. De grote van de mond heeft daar niets mee te maken, wel kennis en nuance. Beiden ontbeert hij.

Headlines

Materiaalzone

Populair