‘Stan Godrie vindt onderdak bij Nick Nuyens’
foto: Marcel Koch
maandag 24 oktober 2016 om 08:41

‘Stan Godrie vindt onderdak bij Nick Nuyens’

Stan Godrie heeft twee maanden voor het einde van zijn contract bij Rabobank een nieuwe ploeg gevonden. Volgens Het Nieuwsblad krijgt de Noord-Brabander een profcontract bij het nieuwe team van Nick Nuyens. “Ik kan daar nog weinig over zeggen”, liet hij zondag aan WielerFlits weten.

Selectie van zestien renners
Godrie wil zich de komende seizoenen vooral richten op het veldrijden, maar kan op de weg als sprinter ook aardig uit de voeten. Zo werd hij in 2015 Nederlands kampioen op de weg bij de beloften. De crosser van Rabobank staat op plek 43 op de UCI Wereldranglijst en tekent als neoprof normaal gesproken een verbintenis voor twee jaar. Volgens het Belgische medium is niet alleen Godrie aangetrokken door het project van Nick Nuyens, maar maakt ook Stijn Devolder de overstap van Trek-Segafredo. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen tekent voor één seizoen. De nieuwe ProContinental-ploeg met Veranda’s Willems en Crelan als sponsoren gaat werken met een kern van zestien renners.

Ook Jappe Jaspers komt
Volgens Veldritkrant maakt ook eerstejaarsbelofte Jappe Jaspers zijn profdebuut bij de ploeg van Nuyens. De pas 18-jarige Jaspers komt over van Beobank-Corendon, het team van Mathieu van der Poel. Naast kopman Wout van Aert, Tim Merlier en Godrie, wordt hij de vierde veldrijder bij deze nieuwe formatie.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2016 08:56
Goed nieuws!
24 oktober 2016 09:21
Vind dit voorlopig nog een onduidelijke spookploeg. Niet in UCI lijst van nieuwe PCT's en enkel nieuws tussen haakjes en geen enkele bevestiging vanuit de ploeg zelf
24 oktober 2016 09:40
@Piet Lut
Bevestiging van uit een ploeg zelf krijg je nooit.
24 oktober 2016 09:44
Misschien dat van Amerongen hier ook wel een plekje kan vinden, ik weet alleen niet of hij op de weg een beetje uit de voeten kan?
24 oktober 2016 10:18
Als mede zundertenaar gun ik Stan van harte. Rijdt de laatste weken ook goede uitslagen
24 oktober 2016 10:29
Als de geruchten kloppen dan hebben ze voor volgend seizoen al 14 renners: Dupont, Kruopis, De Bondt, Cordeel, Premont, van Breusseghem en Van Zummeren schijnen te blijven, van Aert en Merlier komen er bij en Duyn, Vergaerde, Devolder, Godrie en Goolaerts worden ook genoemd als versterkingen. Wellicht dat ook Calleeuw en D'Haene van Willems blijven en het zijn er al 16.
24 oktober 2016 10:59
Ben dan weleens benieuwd wat er met Ruijgh gata gebeuren?
24 oktober 2016 11:27
Verwacht dat Rob Ruijgh naar ander werk moet gaan zoeken. Zonde toch. Zo oud is hij niet en hij was zo veelbelovend. Wat is er in hemelsnaam met hem gebeurd ?
24 oktober 2016 11:30
Vastgoedservice schijnt gewoon een CT te blijven (alleen co-sponsor Crelan stapt over naar Willems met van Aert en Merlier), of Ruijgh daar mag blijven is de vraag.
24 oktober 2016 12:04
Maar zelfs dan is dat niet de ideale situatie voor Ruijgh. Die man moet gewoon lekker weer in de bergen koersen en internationaal bezig zijn. Nu kan hij allemaal kleine Belgische wedstrijden rijden. Daarin komt hij niet tot zijn recht. Maar ja, er zijn waarschijnlijk geen betere ploegen die plek voor hem maken en hem nog een kans willen geven. En laten we eerlijk wezen, zelfs zijn laatste periode bij Vacansoleil was al ondermaats. Anders was hij nooit bij Vastgoedservice beland. Maar wel jammer hoor.
24 oktober 2016 15:53
Jappe Jaspers, eerstejaarsbelofte in het veld zou ook een profcontract tekenen bij team Nuyens.
24 oktober 2016 17:39
Ik vind het een beetje vreemd dat men die Jaspers als 18jarige veldrijder al een profcontract bij een procontinentale ploeg laat tekenen. Waarom niet bij Vastgoedservice? Want dat wordt toch een verlaten ploeg?
In bepaalde delen van het seizoen zullen de veldrijders niet aan de start komen en blijven er maar 12 renners over om uit te kiezen, als je dan nog rekening houdt met blessures of ziektes is dat niet veel overschot.

Reacties zijn gesloten.