Sponsor Premier Tech verlaat Astana aan het eind van 2021

donderdag 5 augustus 2021 om 20:46
Sponsor Premier Tech verlaat Astana aan het eind van 2021

foto: Cor Vos

Het Canadese Premier Tech, fabrikant van verpakkingsapparatuur, trekt zich aan het eind van het jaar terug als mede-eigenaar en naamsponsor van Astana-Premier Tech. Daarmee komt een eind aan een vijfjarige samenwerking. De Kazachse aandeelhouders blijven aan als enige eigenaar en naamsponsor van de ploeg.

Premier Tech was al vier jaar aan de ploeg verbonden, maar werd met ingang van dit seizoen ook naamsponsor. De grote geldschieter van de ploeg Samruk-Kazyna en de Presidential Sports Club (de instantie die de controle over het sponsorgeld voert) hadden de ploegleiding de opdracht gegeven om te zoeken naar een co-sponsor, zodat de staatssteun kon worden verminderd. Dat lukte dankzij de fabrikant van verpakkingsapparatuur.

Aan die samenwerking komt nu een eind. “Hoewel we een lange samenwerking tussen Premier Tech en onze Kazachse aandeelhouders als mede-eigenaars voor ogen hadden, was het helaas niet mogelijk om de visie op de toekomst van de ploeg op een lijn te krijgen. Daarom beëindigt Premier Tech hun investeringen aan het eind van het seizoen”, laat Managing Director Yana Seel van Astana-Premier Tech weten.

Seel bedankt Premier Tech en de CEO van het bedrijf, Jean Belanger, voor hun steun en passie voor de ploeg. “Vooral voor hun niet-aflatende inzet in de afgelopen twee seizoenen midden in de coronapandemie. We kijken ernaar uit om het seizoen goed af te ronden en de best mogelijke resultaten na te streven. Er worden plannen gemaakt voor volgend seizoen. We verwachten in de komende weken meer te kunnen bekendmaken over de toekomst van de ploeg.”

Premier Tech blijft in de wielersport
Premier Tech-CEO Belanger zegt in een persbericht: “Hoewel het teleurstellend voor Premier Tech is om de samenwerking met Kazachstan te beëindigen, was het fantastisch om sinds 2017 bij het project betrokken te zijn geweest. We keken ernaar uit om als mede-eigenaar en naamsponsor van Astana-Premier Tech in te stappen aan het begin van het seizoen en aan een nieuwe richting voor de ploeg te werken samen met de Kazachse aandeelhouders.”

“Helaas werd in onze gesprekken over de planning voor de toekomst duidelijk dat we niet dezelfde visie delen en het lukte ons niet om tot een akkoord te komen dat werkt voor beide partijen. Premier Tech is begaan met de wielersport en we kondigen binnenkort de volgende fase van onze aanwezigheid in het peloton en de WorldTour-scene aan”, aldus Belanger.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Verweggistan 5 augustus 2021 om 20:53

Ah, de Canadezen trekken zich terug. Vandaar die geruchten van uitgaande transfers.

Derierre de la course 5 augustus 2021 om 20:53

Benieuwd naar de aanvulling. Ik dacht juist dat PT de Kazachen er uit ging gooien.

Pole Pole 5 augustus 2021 om 23:21

Denk dat de Kazachen de licentie bezitten.

Murcia 5 augustus 2021 om 20:58

Misschien kan Vino nu weer terugkeren. Het leek er lange tijd inderdaad op dat de Canadezen volledig de macht gingen overnemen.

bswinkelss 5 augustus 2021 om 21:01

Oei, dat is een slecht teken. Astana wilde zich juist op termijn helemaal terugtrekken volgens mij. Yana Seel mag weer aan de slag dus

Mac-S 5 augustus 2021 om 22:12

Premier Tech past misschien beter bij Qhubeka of Bike Exchange, beide kunnen ook wel een financiële injectie gebruiken.
En aangezien ze zeggen in de wielersport te willen blijven…

Wheely 5 augustus 2021 om 22:45

Inderdaad, misschien kan de bitcoin-boer dan naar Astana.

Verweggistan 6 augustus 2021 om 06:59

Of naar Israel vanwege de canadese connectie

Titaantje 5 augustus 2021 om 22:14

Kan zomaar einde Astana worden. Kazachse overheid had al langzaam een terugtrekkende beweging gemaakt. Dit verklaar ook wel waarom ze Vlasov niet kunnen vasthouden, eigenlijk hun enige toprenner die ook echt wel bij de ploeg past als Rus.

Blijft weinig over zo en ze kunnen budgetair nog wel eens moeite gaan hebben om WT te blijvn.

WaarRoglicIsVuur 6 augustus 2021 om 09:31

Enige toprenner? En Lutsenko dan?

LB108 5 augustus 2021 om 22:28

Kan bijna alleen maar EF zijn, die halen altijd hun co sponsors ellders

Cochise 5 augustus 2021 om 22:40

Quickstep en Lotto stelen anders ook graag sponsors bij elkaar.

Scott Sunderland 6 augustus 2021 om 00:31

Benieuwd of de Canadees Steve Bauer dan ploegleider blijft. Het lijkt erop dat de beste renners al zo’n beetje vertrokken zijn wat betreft 2022 : Vlasov, de gebroeders Izagirre, LL Sanchez, Aranburu en Fuglsang. En Lutsenko zal ook zeer goed liggen in de markt. Wat krijgen ze terug : de oude Nibali. Een man met een fenomenale erelijst, maar die inmiddels al sinds 2019 niks meer won.

lampje 6 augustus 2021 om 06:17

Ploeg kunnen ze beter opdoeken. Het gros van de renners staat op het punt te vertrekken en er blijft vrijwel niets over op De Haai na. Niets worldtour waardigs meer aan.

ikweetniet 6 augustus 2021 om 11:30

denk dat PT naar Israel zal gaan

Headlines

Populair

Materiaalzone