Vuelta 2022: Astana Qazaqstan met López, Nibali en Lutsenko
foto: Cor Vos
maandag 15 augustus 2022 om 17:08

Vuelta 2022: Astana Qazaqstan met López, Nibali en Lutsenko

Astana Qazaqstan heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje onthuld. De Kazachse ploeg schuift met Miguel Ángel López, Vincenzo Nibali en Alexey Lutsenko meerdere grote namen naar voren.

Miguel Ángel López kende een bewogen zomer. Nadat hij in mei met heupklachten uit de Ronde van Italië stapte, schorste Astana Qazaqstan hem in juli omdat hij genoemd werd in een dopingzaak. De Kazachse ploeg hief die schorsing echter weer op en in de Ronde van Burgos liet López zich bij zijn rentree alweer nadrukkelijk van voren zien. Hij werd tweede in de slotrit en eindigde als derde in het eindklassement.

Ook actief in de Ronde van Burgos: Vincenzo Nibali. De Italiaan, die bezig is aan zijn laatste seizoen als prof en dus logischerwijs begint aan de laatste grote ronde uit zijn carrière, eindigde in de vijfdaagse rittenkoers als elfde. In de weken daarvoor reed hij een volledig Spaans programma. De andere grote ronde die de Haai van Messina dit jaar betwistte, de Giro d’Italia, sloot hij af als vierde.

Alexey Lutsenko reed dan weer de Tour en deed dat niet onverdienstelijk. De Kazach beëindigde de koers als negende. In de Ronde van Spanje zal hij – naast López en Nibali – Vadim Pronskiy, Yevgeni Fedorov, Harold Tejada, David de la Cruz en Samuele Battistella als ploeggenoten hebben. Die laatste reed onlangs nog naar een zevende plek in de Ronde van Polen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
15 augustus 2022 17:35
Edit redactie: Bedankt, het is aangepast!
15 augustus 2022 17:36
Denk dat dit de enige keer dit jaar eens een beetje onder de indruk ben van de selectie van Astana, maarja ze hebben alle toppers dan ook opgesteld.
15 augustus 2022 17:44
Lutsenko met 2 landgenoten/knechten. En de rest van het team rijdt voor "z'n eige" ?

Hoe gaan ze het doen in de TTT ?
    15 augustus 2022 19:20
    slecht, buiten lutsenko geen tijdrijders of hardrijders in de ploeg. maar in d ebergen kunnen ze voor vermaakr zorgen.
    15 augustus 2022 22:25
    Astana is nog wel de laatste ploeg die een TTT won in een grote ronde, toen ook zonder echte specialisten. Met Nibali, De La Cruz en Lopez gewoon prima tijdrijders, ook Batistella was goed in Polen.
15 augustus 2022 19:07
Met lopez de geschorste dus

Reacties zijn gesloten.