Slagter hoopt op persoonlijk succes in Tirreno-Adriatico

dinsdag 12 maart 2019 om 14:56
Slagter hoopt op persoonlijk succes in Tirreno-Adriatico

foto: Cor Vos

Tom-Jelte Slagter staat woensdag voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van Tirreno-Adriatico. De 29-jarige puncheur nam zes jaar geleden voor het laatst deel aan La Corsa dei Due Mari. De renner van Dimension Data hoopt stiekem op persoonlijk succes.

Slagter reed dit seizoen al de Tour Down Under én de Tour of Oman. In de Australische rittenkoers eindigde hij als negende in de koninginnenrit naar de top van Willunga Hill. “Ik kijk echt uit naar Tirreno-Adriatico”, zo laat de Nederlander weten in een perscommuniqué.

“Ik heb deze koers slechts één keer gereden, omdat ik altijd de voorkeur gaf aan Parijs-Nice. Het is goed om weer terug te zijn. Er staan enkele mooie etappes op het menu. Ik hoop dan ook goede benen te hebben. Dat kan in dienst zijn van de ploeg, maar ook voor eigen succes.”

Klassement met Kreuziger? 
De kans dat Slagter zal moeten knechten is overigens groot, aangezien Dimension Data rekent op klassementsrenner Roman Kreuziger, vrijbuiter Michael Valgren en sprinter Giacomo Nizzolo. De selectie bestaat verder uit Reinardt Janse van Rensburg, Ben King en Stephen Cummings.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-gb Stephen Cummings
flag-us Ben King
flag-cz Roman Kreuziger
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-dk Michael Valgren


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Tirreno-Adriatico met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 12 maart 2019 om 15:04

Eigenlijk idioot, in een ploeg met Kreuziger en Valgren (en met ook nog eens een sprinter en King die vorig jaar fantastisch afsloot), dat je dan Slagter voor eigen kans laat gaan..

0
city17 12 maart 2019 om 15:06

Had verwacht dat hij na zijn mooie overwinningen in 2013/2014 wel wat meer grote koersen zou winnen. Waarom is dat er nooit helemaal uitgekomen?

0
Thomas Hermans 12 maart 2019 om 18:34

Geloof dat bij Cannondale onder Vaughters , hij achteraf niet blij was met de trainingschemas die hij daar kreeg en dat hij daardoor ook wat explosiviteit had verloren , die hij daarvoor wel bezat.

Was wel de bedoeling om weer aan explosiviteit te winnen dus we kunnen alleen maar hopen dat het er nu wel voor hem uitkomt

0
wulu 12 maart 2019 om 15:07

Stiekem hopen op persoonlijk succes, ik weet niet of hij in dienst rijd van Kreuziger? Maar een topsporter die hoopt op een goed resultaat…? Wellicht moet Slagter zichzelf een doel stellen ipv hopen op succes, staat te lang stil in zijn ontwikkeling als je ziet hoe hij zijn wielercarrière begon.

0
west 12 maart 2019 om 15:32

Nieve en Richeze en Curvers stellen zichzelf ook doelen, maar dat is nooit hun eigen resultaat. En misschien is dat het geluk/de pech dat ie bij Dimension Data rijdt, maar het feit dat hij nu een slechte “kopman” is ipv gedwongen wordt zich tot een goede knecht te ontwikkelen, dat kan nooit bevorderlijk zijn voor zijn carrière…

0
Wheely 12 maart 2019 om 15:12

Met Kreuziger, Valgren, Slagter en Cummings heb je wel vast een mooi ploegje klaarstaan voor de heuvelklasssiekers.

0
vanSpringel 12 maart 2019 om 18:13

Nou ! Hupsakee…. rijden dan Tom_Jeltje !

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone