Oud-winnaar Nibali trekt met klassementsambities naar Tirreno
foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 11:59

Oud-winnaar Nibali trekt met klassementsambities naar Tirreno

Kan Vincenzo Nibali voor een derde maal Tirreno-Adriatico winnen? De Italiaan begint in ieder geval met klassementsambities aan de Italiaanse rittenkoers. Zijn werkgever Bahrain Merida rekent eveneens op Damiano Caruso.

Nibali bewaart goede herinneringen aan Tirreno-Adriatico, aangezien hij de ronde tweemaal wist te winnen. Hij boekte zijn eerste eindzege in 2012, nadat hij in de slottijdrit Chris Horner uit de leiderstrui wist te fietsen. Het jaar daarop won hij voor Chris Froome en Alberto Contador.

Sindsdien wist Nibali niet meer te schitteren in La Corsa dei due mari, maar wellicht komt daar volgende week verandering in. Bahrain Merida rekent overigens niet alleen op Nibali. Met Damiano Caruso heeft de WorldTour-ploeg de nummer twee van vorig jaar in huis.

Caruso: “Jammer dat er geen echte bergen zijn” 
“Ik denk dat ik opnieuw een goede prestatie kan neerzetten”, aldus Caruso. “Ik viel weliswaar in de UAE Tour, maar ik voel dat de conditie net zo goed is als vorig jaar. Misschien nog wel beter. Het is alleen jammer dat we geen echte bergen hoeven te beklimmen.”

In de sprints rekent de ploeg op de rappe Duitser Phil Bauhaus. Verder starten Jan Tratnik, Matej Mohorič, Marcel Sieberg én Rohan Dennis. Is die laatste niet in staat om Tirreno-Adriatico te winnen? “Ik ben vooral gemotiveerd voor de twee tijdritten”, aldus de Australiër. “Voor de rest rijd ik in dienst van de ploeg.”

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-de Phil Bauhaus
flag-it Damiano Caruso
flag-au Rohan Dennis
flag-si Matej Mohorič
flag-it Vincenzo Nibali
flag-de Marcel Sieberg
flag-si Jan Tratnik

Overige selecties flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)

flag-de BORA-hansgrohe
flag-fr Cofidis
flag-es Movistar
flag-kz Astana

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2019 12:19
De concurrent voor tjv en sun web in de ttt!? Ook sky wellicht en dqs?
10 maart 2019 12:30
Met dit parcours geef ik Nibali toch weinig kans met deelnemers als Roglic, Dumoulin, Fuglsang en mogelijk Thomas.

Reacties zijn gesloten.