Van Avermaet: “Kansen in meerdere etappes in Tirreno-Adriatico”

maandag 11 maart 2019 om 13:58
Van Avermaet: “Kansen in meerdere etappes in Tirreno-Adriatico”

foto: Cor Vos

CCC heeft vandaag de renners bekendgemaakt, die woensdag aan het vertrek staan van Tirreno-Adriatico. In de koers ligt de focus vooral op het winnen van etappes met onder anderen Greg Van Avermaet, die de kopman is in de ploeg.

Van Avermaet won Tirreno-Adriatico in 2016 en toonde zich dit seizoen al in de Ronde van Valencia, waar hij een etappe won. Ook in de Tour of Oman, Omloop Het Nieuwsblad (tweede) en Strade Bianche (zesde) liet hij zich van voren zien. In de Italiaanse rittenkoers wil hij zijn vorm finetunen voor de voorjaarsklassiekers.

“Ik hou ervan om te koersen in Tirreno-Adriatico”, zegt Van Avermaet in een ploegbericht. “Ik heb hier enkele mooie herinneringen liggen met mijn eindzege en etappezeges en ik zou er nieuwe aan willen toevoegen in het CCC-shirt. Voor de meesten van ons is de ploegentijdrit de eerste van het seizoen en omdat we de laatste drie keer de beste waren, is dit een belangrijke rit voor ons.”

Vertrouwen
“Dus hopelijk kunnen we week beginnen met een goed resultaat. Daarna denk ik dat ik in meerdere etappes kansrijk ben, dus we gaan zien hoe de koers verloopt. Een etappekoers als Tirreno-Adriatico is de beste manier om wedstrijdkilometers in de benen te krijgen, dus als ik deze koers goed kan afronden kan ik met vertrouwen aan de klassiekers beginnen”, aldus de Belg.

Selectie flag-pl CCC voor flag-it Tirreno-Adriatico 2019
flag-us Joey Rosskopf
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

3 Reacties

josi 11 maart 2019 om 14:19

Er liggen zeker wel mogelijkheden voor Van Avermaet in de Tirreno, maar in de ploegentijdrit zullen ze toch niet echt een hoofdrol vertolken.

Jan Blokland 11 maart 2019 om 14:35

Ik heb nou juist weer, dat er eigenlijk niet zoveel kansen liggen voor GvA.
De percentages op het einde van de 5e en de 6e etappe zijn tegen de 20% heb ik begrepen. Dat is er denk ik net te veel aan voor Greg van Avermaet.
Mogelijk dat de 2e etappe wel kansen biedt. Die komt meer tot zijn recht, want dat is een heel klein stukje in het begin steil (een paar honderd meter tot 16%) en vlakt dan af. De sprinters zullen er daar wel af zijn.
De twee sprintetappes zijn toch meer voor de pure sprinters zoals Sagan, Gaviria, Viviani, Nizzolo, Bouhani.

Gelei 11 maart 2019 om 18:07

Ik heb dezelfde mening, klimmetjes lijken me net z’n petje te boven zullen gaan. Maar hij zal wel z’n stinkende best doen natuurlijk en met een resem ereplaatsen thuiskomen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair