Lotto Soudal rekent op duo Benoot-Wellens in Tirreno-Adriatico

dinsdag 12 maart 2019 om 14:22
Lotto Soudal rekent op duo Benoot-Wellens in Tirreno-Adriatico

foto: Cor Vos

Zien we Lotto Soudal op de voorposten in Tirreno-Adriatico? Aan de selectie zal het niet liggen, aangezien de Belgische WorldTour-ploeg rekent op zowel Tiesj Benoot als Tim Wellens.

Benoot was vorig jaar nog een van de hoofdrolspelers in Tirreno. De 25-jarige Gentenaar eindigde als vierde in het eindklassement, waardoor hij ook de jongerentrui veroverde. Zijn land- en ploeggenoot Wellens zou aanvankelijk Parijs-Nice rijden, maar de 27-jarige renner koos uiteindelijk toch voor La Corsa dei Due Mari.

Beide renners zijn goed in vorm. Zo wisten Benoot (vijfde) en Wellens (tiende) nog naar een ereplaats te rijden in Strade Bianche. “We hebben dan ook twee troeven om uit te spelen”, zo vat ploegleider Bart Leysen het samen. De oud-renner laat verder zijn licht schijnen op het parcours.

Klassiekerrenners versus rondecoureurs 
“Dit jaar kunnen de klassiekerrenners ook een gooi doen naar de eindzege”, is Leysen van mening. “Er staat namelijk geen bergetappe op het programma. Er is zelfs geen aankomst bergop. Dit betekent dat de ronderenners niet in het voordeel zijn. Het zal opnieuw een secondenspel worden.”

Lotto Soudal hoopt goed te beginnen aan de rittenkoers. Vorig jaar was dat niet het geval, toen de formatie slechts zestiende werd in de ploegentijdrit. “Dat was echt een teleurstelling”, zo kijkt Leysen terug. “Dit jaar moeten we hoger kunnen mikken, gezien de samenstelling van de ploeg”, doelt hij onder meer op de aanwezigheid van Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Victor Campenaerts
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-be Jens Keukeleire
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Tim Wellens


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Tirreno-Adriatico met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 12 maart 2019 om 15:01

Mooi duo maar heb het gevoel dat ze de mannen niet helemaal op het juiste moment laten pieken. Wellens staat er al maar zijn top moment moet nog komen tijdens de heuvelklassiekers. Bij Benoot vraag ik me eigenlijk af of hij 100% voor het Vlaamse werk moet gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair