Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”

donderdag 9 september 2021 om 09:23
Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”

foto: Cor Vos

De relatie tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De Ierse sprinter van Deceuninck-Quick-Step komt al maanden niet in actie voor de Belgische ploeg, maar zondag start hij wel op het EK wielrennen in Trentino. “Een koers met 4.000 hoogtemeters”, reageert Lefevere. “Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen.”

Bennett heeft al sinds de Volta ao Algarve in mei geen kilometer meer gereden in wedstrijdverband. Door een knieblessure, die Lefevere openlijk in twijfel trok, miste hij de Tour de France en over zijn transfer naar BORA-hansgrohe zijn ook al de nodige woorden uitgewisseld.

Ondertussen heeft Deceuninck-Quick-Step laten weten dat het salaris van Bennett gehalveerd wordt. Volgens de UCI-regels mag dit als een renner meer dan drie maanden niet heeft kunnen koersen. “Wie mij kent, weet dat ik dat nooit doe, maar hier handelt de renner te kwader trouw. Hij laadt geen trainingsfiles meer op en hij wil zich niet laten opereren”, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad.

‘Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt’
Dat Bennett op het EK in Italië start, noemt de ploegbaas een truc. Bennett wil laten zien dat hij wel fit is en dat de ploeg hem niet wil opstellen. Lefevere verwacht dan ook dat het uit gaat draaien op een juridisch spel met de manager van Bennett, Andrew McQuaid. Ook wijst hij op het feit dat Bennett zich niet aan de kledingvoorschriften van Deceuninck-Quick-Step houdt.

“Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt”, is de CEO van de Belgische ploeg duidelijk.

Dit artikel delen:

149 Reacties

dit is mijn achterwiel 9 september 2021 om 09:32

And the saga continues… heerlijk, kunnen ze deze soap niet dagelijks uitzenden?

Chasse_patate 9 september 2021 om 10:05

Waarom moet deze breedbek altijd alles in de media uitvechten. Hang je vuile was toch eens niet steeds buiten.

Bak-a-Bloc 9 september 2021 om 15:10

Tja, eens te meer toont Lefevere dat het een mens is met een walgelijke mentaliteit. Met zijn mediauitlatingen heeft hij zelf de werksfeer tussen hem en zijn renner verpest, dus ik denk dat voor een rechtbank Bennet er wel als winnaar uit komt. Dat zal L. waarschijnlijk zelf ook denken dus probeert hij via andere manieren een renner kapot te maken. Weerzinwekkend gedrag.

Willem Kieft 9 september 2021 om 19:15

Heerlijk? Wat een ongekende droeftoeterij. Het zou zo maar kunnen dat er een reden is dat DQS hier veel tegenstanders heeft….

Michelangelo 9 september 2021 om 09:34

Goh, waar kennen we dit soort gedrag van? "Speel met mijn kloten en ik maak je kapot…" Ene Mr. T. aan de andere kant van de grote plas zou precies hetzelfde gezegd en gedaan hebben.

Ik heb ineens een renner die ik de sterrentrui heel erg gun, al is het maar om naderhand de reactie van ome Pat te zien.

legrandbornand 9 september 2021 om 09:54

Bennet die een koers met 4000 hoogtemeters wint? Ik denk dat de kans groter is dat je 3 weken op rij de lotto wint dan dat, dát gaat gebeuren.

dikkechaap 9 september 2021 om 10:26

Inderdaad regelrecht uit het draaiboek van Lance. Zo’n klein menneke is het, ongelooflijk.

Mohorietsj 9 september 2021 om 14:48

Iemand die je structureel hebt neergesabeld gun je opeens heel erg de sterrentrui? Gewoon om Lefevere zijn gezicht te zien?

Wat zegt dat over jou?

Marik 9 september 2021 om 14:53

Ik heb een helder moment. Mohorietsj staat gelijk aan Hollow Knight?

Reiger 9 september 2021 om 14:57

@Marik Het is van voor mijn tijd maar wie was Hollow Knight? En waarom heeft hij dan zijn naam veranderd in Mohorietsj?

Mohorietsj 9 september 2021 om 15:00

edit wf: tot ziens

Reiger 9 september 2021 om 15:02

Aan het laatste antwoord te zien was Hollow Knight iemand die vanwege agressief taalgebruik een ban heeft gekregen en zijn alter-ego is geen haar beter?

Michelangelo 9 september 2021 om 15:09

@Mohorietsj,
Wat dat over mij zegt is dat in geval van Lefevere de vijand van hem mijn vriend is. En dat ik me verheug op zijn gezicht, en de volgende idiote sprongen van Lefevere.

Wat je reacties over jou zeggen? Wat mij betreft alles. Ik heb dit soort idiote bijdragen (waarin mensen voor mongool worden uitgemaakt) al heel lang niet gezien, en die horen hier ook niet thuis. Ik hoop dat je dezelfde route gaat volgen als de Holle Ridder destijds!!!

Reiger 9 september 2021 om 15:14

@Michelangelo +1. Laat Mohorietsj eerst even zonder schelden uitleggen waarom hij zijn naam heeft veranderd. Dan heb je toch meestal een niet al te fris verleden?

Marik 9 september 2021 om 15:31

edit wf: niet doen

WernerFranke 9 september 2021 om 09:37

Heerlijk, popcorn op donderdagochtend. Bennett schiet zich hier inderdaad wel in de voet.

Lefevere: Bennett faket zijn blessure om een transfer af te dwingen!!
Bennett: Nee, snik, ik ben echt geblesseerd.
Lefevere: Hmm, oke, misschien was ik te voorbarig.
Bennett: Haha welke blessure lekker fietse joch

S. Morgenstern 9 september 2021 om 09:48

Bennett had toch gewoon een aflopend contract? Waarom zou hij dan een blessure moeten faken?!

Bennett moest de Tour missen door een betwijfelde blessure, daar won hij zelf helemaal niets mee.

WernerFranke 9 september 2021 om 09:51

In de Tour kon hij zijn waarde na vorig jaar enkel verlagen. Of hij was opnieuw de beste sprinter, of hij was het niet in welk geval hij een zwakkere onderhandelingspositie zou hebben.

S. Morgenstern 9 september 2021 om 09:53

Hij was al rond met Bora.

WernerFranke 9 september 2021 om 09:57

Dan moet het heel snel gegaan zijn want in mei werden de onderhandelingen met DQS stopgezet en begin juni voor de Ronde van België begonnen de knieproblemen.

Steven_E 9 september 2021 om 09:59

Omdat hij niet meer voor het team wil koersen dat hem wel betaalt. Als je dan “geblesseerd” bent heb je dus een doktersbriefje en kan je thuis blijven. Maar nu ineens, net voor dat het 3 maanden geleden is dat ie nog gereden heeft. Op die manier kan ie alvast niet beboet worden.

S. Morgenstern 9 september 2021 om 10:00

Bennett was in mei al rond met Bora, daarom stopte de onderhandelingen met DCQS

zietemgaan 9 september 2021 om 10:12

Echt he, bennett is niet bijster intelligent in het aangaan van dit conflict. Vorig jaar nog was het sniksnik, dankzij DQS kan ik eindelijk een stap vooruit zetten en nu dit, het moet een geniepig mannetje zijn. Zou Denk hem al vooruit betalen ook?

NDI22 9 september 2021 om 12:57

Je snapt dat blessures herstellen over tijd? Die knie blessure is al weer van bijna 3 maanden terug. Geen idee of het ook echt beter is geworden in die tijd maar het kan wel.

Scott Sunderland 9 september 2021 om 09:37

Tja Lefevre gaat zeker niet vrijuit wat betreft zijn uitlatingen van voorheen, maar ik snap Bennett nog minder. Lefevre zal best wel weer eens gelijk kunnen hebben wat betreft de conclusies die hij trekt, los gezien van zijn manier van verwoorden.

Peetvader 9 september 2021 om 09:46

Popcorn time :)

Wheely 9 september 2021 om 09:49

Wat een shitshow. Hoop arbeidsconflicten toch in de wielrennerij de laatste tijd. Zonde van de energie van zowel Bennett als Patje dit maar daar komen ze nog wel achter.

Bak-a-Bloc 9 september 2021 om 15:15

Van Bennett begrijp ik enigszins wel: Lefevere heeft de werkrelatie zo verziekt dat hem waarschijnlijk de zin is vergaan om nog voor ‘m te fietsen. Het enige dat Lefevere nog “managet” is zijn eigen mediageilheid.

Marik 9 september 2021 om 09:50

Ik weet zeker dat de redactie van Wielerflits dit bericht gniffelend heeft gepost vanmorgen. Wetende dat de usual suspects hun standaard riedeltje gaan afdraaien in de comments.
En uiteraard wil ook ik niemand teleurstellen, dus hier komt ie dan.
Patrick Lefevre kun je het beste vergelijken met een klein kind. Beste Patrick, er is een gezegde dat gaat als volgt: wat je zaait, zul je oogsten.
Dit heeft Ome Patrick geheel aan zichzelf te wijten, Bennett is blijkbaar geen klein hertje die ontzag heeft voor de grote manager. Nee Bennett is een trotse Ier die een hele dikke middelvinger opsteekt naar Lefevre. Het is misschien niet helemaal netjes wat Sam doet, maar ik begrijp hem heel goed. Ik vind het een topactie!
En Patrick…..moet eens een keer heel goed in de spiegel gaan kijken en iets aan reflectie gaan doen.

Merlinappa 9 september 2021 om 09:53

Ik kan de actie van Bennett ook wel waarderen. Maar iedereen die een (spreekwoordelijke) middelvinger opsteekt naar PatLef kan ik wel waarderen.

jooprioolpijp 9 september 2021 om 10:02

“De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden”, daar heeft de wereld veel fraais aan te danken. Voor zover ik de chronologie nog een beetje scherp heb, is dit toch wel een twijfelachtige actie van Sam B. Zoals gebruikelijk zijn de woorden van de draaideur-aanstootgever Partick L weinig subtiel, maar hij heeft hier, en niet voor het eerst, wel een punt.

Bak-a-Bloc 9 september 2021 om 15:28

Eens, Marik. Lefevere verdient het dat zijn kloten eens flink tegen elkaar geklutst worden. Als dit zijn idee is van “team management” dan moet hij nog maar eens een management-opleidinkje volgen…

mark peeters 9 september 2021 om 16:32

Misschien moet hij bij Team DSM in de leer gaan?

Merlinappa 9 september 2021 om 09:51

Goh, PatLef wordt nu zelf vermoedelijk aangeklaagd en hij wil diegene meteen terugpakken. Hypocriet zelfingenomen mannetje is het ook.

Overigens kan dit scenario prima. Bennett volgt advies van andere dokter op wat toevallig wel goed werkt, waardoor hij ondertussen hersteld is. PatLef wil hem natuurlijk niet meer opstellen om 'm zo na 3 maanden niet meer te hoeven betalen, maar daar steekt de Ier hier slim een stokje voor.

Pietspeed 9 september 2021 om 10:02

Idd, zo zou de vork in de steel kunnen zitten.

Murcia 9 september 2021 om 10:47

Lijkt mij ook het geval te zijn hier. Verder een hoog Old man yells at cloud gehalte in Patrick zijn uitspraken. Een ploegbaas die zo bezig is met een vertrekkende renner is niet bepaald zijn energie goed aan het inzetten. Dat Sam na de constante aanvallen op zijn mentale gesteldheid terug prikt vind ik goed van hem.

legrandbornand 9 september 2021 om 09:52

In geen enkele arbeidsrechtbank gaat Bennet in deze zijn gelijk halen. Juridisch gezien lijkt mij dit zelfs een oliedomme move van de Ier. Of er geen andere manieren waren om dit op te lossen is een andere (terechte) vraag natuurlijk.

Pietspeed 9 september 2021 om 09:59

Waarom,,., als Bennett zich beter/hersteld heeft gemeld cq bereid weer te kunnen werken, en Pat stelt hem niet op (vw niet delen trainingsdata oa) ? Waarom zou Bennett niet mogen uitkomen voor zijn land. Btw, een arbovk schept wederzijds verplichtingen… oa het recht op arbeid…

Groetjesaandevoetjes 9 september 2021 om 10:00

Hoezo niet? Als hij geblesseerd is, kun je hem moeilijk geforceerd opstellen. Wellicht is hij nu hersteld en wil hij weer koersen. Enige wat niet in Bennetts voordeel spreekt is dat hij zijn trainingsfiles niet upload.

Pietspeed 9 september 2021 om 10:07

@groetjes
Dat hangt af of en wat hij aan data verplicht (contractueel) is te delen.

legrandbornand 9 september 2021 om 10:15

Waarom? Hoeveel redenen wil je horen? Hij weigert zich te schikken naar medisch advies van het team. Iedere Jan met de pet mag uiteraard zelf kiezen welke dokter hij opzoekt, in topsportteams liggen zo een zaken niet zelden contractueel vast. Je moet de toestemming van de ploeg hebben om uw eigen medische weg op te gaan. Hij laadt zijn trainingsfiles al maanden niet op, óók dat is een contractuele verplichting. Hij is onbereikbaar voor het management en beantwoordt geen telefoons of mails, ook dat spreekt tegen hem Hij had een ziektebriefje ingediend omwille van een op handen zijnde operatie, ook dat blijkt niet te kloppen, enz, enz. Nou moet jij dat eens proberen bij jouw werkgever. Ik geef het je op een blaadje dat je allang ontslagen bent. Langs de andere kant van het verhaal staat DQS die zich tot op heden steeds keurig en correct van hun contractuele plichten hebben gehouden. Welke kant gaat het dan in een eventuele rechtzaak opgaan denk je? Bij de bedrijven Deceuninck en Quick-step, Lidl enz werkt een batterij aan advocaten, juristen enz. Die mensen betalen dat royale loon niet zomaar uiteraard. En welke kant gaan die sponsoren kiezen denk je? Die van Pat of die van Sam?…

Sjonge Jonge 9 september 2021 om 10:38

Legrandbornand, jij kent blijkbaar het contract tussen DQS en Bennett als ik bovenstaande lees.
Zou je die met ons willen delen? Dan is het voor iedereen meteen duidelijk.

Pietspeed 9 september 2021 om 10:58

Legrandbornand,
Het gaat rechtens om al dan niet vaststaande feiten en of omstandigheden die relevant zijn en invulling en interpretatie geven aan een arbovk (waar eventueel een rechter naar kijkt). De verhalen in de media, (en ook jouw zienswijze, wat daar overigens ook van zij) kunnen daarbij van betekenis zijn…

Qua mediaoptreden komt het mij althans voor dat Ome Pat aanstuurt op een onherstelbare onwerkbare arbeidsrelatie, cq duurzaam en ernstig verstoord met Bennett. Dat kan grondslag zijn voor ontslag of ontbinding.
Anderszins wat is het verhaal achter het verhaal? Welke commerciële belangen spelen er op de achtergrond…

legrandbornand 9 september 2021 om 11:13

@sjongejonge, de details van het contract zijn mij niet bekend neen, dar klopt. De daden die Bennet stelt, kunnen allerminst als details weggezet worden. Beroepsmatig weet ik wel één en ander van arbeidsrecht én sportmanagment. Verder ga ik hier niet op ingaan want zo lang duren mijn vrije momenten ook niet. Maar neem van mij aan dat Bennet zich op glad ijs begeeft. Nog dit: op geen enkele manier impliceert mijn interpretatie van de zaken dat Lefevere 100% vrijuit gaat in de hieromtrent gevoerde communicatie. Maar dar mijn beste man is een ander verhaal…

Sjonge Jonge 9 september 2021 om 12:13

@legrandbornand:

“Hij laadt zijn zijn trainingsfiles al maanden niet op, ook dat is een contractuele verplichting” (met ook verwijs je waarschijnlijk naar het opzoeken van een eigen dokter, wat in topsportteams vast zou liggen en dus ‘ook’ een contractuele verplichting is die hij niet nakomt).

“Langs de andere kant van het verhaal staat DQS die zich tot heden steeds keurig en correct van hun contractuele plichten hebben gehouden”

Beste man, hou kan je deze uitspraken doen wanneer je de inhoud van het contract niet kent??

Ook ik zeg niet dat Lefevre fout en Bennett goed handelt, maar zonder alle feiten (waaronder dus inhoud van contract) te kennen, kan eigenlijk niemand van ons dat zeggen.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 09:52

Vreemd verhaal. Bennett had een knieblessure waar hij zich aan moest laten opereren waardoor hij tot november niet meer in actie kon komen. En nu draaft hij doodleuk op op het EK (op een parcours waar hij weinig kan gaan zoeken)?

Manier van verwoorden van Patje is weer twijfelachtig, maar als je hem ondertussen nog steeds een bom geld aan salaris betaalt kan ik mij de frustratie ook wel weer inbeelden.

Pietspeed 9 september 2021 om 09:53

Bennett kan intussen hersteld zijn, al dan niet met een operatie (second opinion) bereid tot koersen, ome Pat laat 3mnd verstrijken door hem niet op te stellen…. en de soap goes on. Geweldig… als Bennett EK wordt, wat dan? (Nizzolo ook gelukt.)

Massimo Bataille 9 september 2021 om 09:56

Ik zie direct weer hoop commentaar op Lefevere en ik ga zeker niet beweren dat hij de meest tactvolle is.

Maar dit is een ploegleider die door het vuur gaat voor zijn renners en hun in dik en dun steunt. Los van hun prestaties of dat ze zelf veranderen naar een andere ploeg.

Het feit dat hij zo actief ‘oorlog’ voert tegen Bennett, wil ook wel zeggen dat er van die kant uit veel dingen mislopen.
Bennett houdt zich stil in de media wat voor veel mensen blijkbaar teken is dat hij de ‘goeie’ man is, maar hij moet heus ook wel onpropere dingen gedaan hebben om Patrick zo boos te krijgen

Merlinappa 9 september 2021 om 09:57

Het is blijkbaar ook een ploegleider die zijn renners doodleuk in de media voor van alles en nog wat uitmaakt als het hem niet zint, gezien de hele Bennett situatie. Op z’n minst een man met twee gezichten dus.

Wheely 9 september 2021 om 10:02

Dat vind ik een wat rare conclusie, Patje is heel boos dus zal Bennett wel heel stout geweest zijn. Volgens mij gaat het bij beide heren fout, ze handelen teveel vanuit emotie en daardoor gaat het van kwaad tot erger.

YogiBear 9 september 2021 om 10:05

Ik snap het ook oprecht niet van PatLef. Als er een rechtszaak komt, zijn het dit soort uitspraken, die zijn positie alleen maar kunnen verzwakken.

Massimo Bataille 9 september 2021 om 10:17

Ik spreek Lefevere zeker niet helemaal vrijuit. Hij heeft idd al wat bedenkelijke dingen gezegd.
Ik spreek gewoonweg over het feit dat weinigen zich spreken over Bennett.
Dat Lefevere zijn eigen renners aanvalt is echt niet zijn gewoonte ( vaak zijn het outsiders ). En als de feiten kloppen wat hij allemaal zegt, dan is Bennett ook gewoon niet correct bezig.
Wat Wheely zegt, ze zijn gewoon beiden fout bezig

Murcia 9 september 2021 om 10:57

Dat Patrick zijn renners door dik en dun steunt vind ik een mythe, vraag maar aan Almeida die dit jaar voor DQS de meubelen moest redden in de Giro en schitterde in Polen hoeveel steun hij heeft ondervonden van de Don. Hilarisch was ook de Cavendish who? episode in de Ruta del Sol.

Willem040 9 september 2021 om 09:59

Laat toch lekker gaan Patrick… Denk aan je hart…

Kwibus 9 september 2021 om 10:00

Pakt popcorn

VespavanBern 9 september 2021 om 10:03

Ik wist al dat dit een nare vent was, maar dit slaat alles. Misschien maar is naar de psycholoog gaan want volgens mij zit hier heel veel oud zeer dat niet per se met S Bennet te linken valt.

YogiBear 9 september 2021 om 10:03

Ben geen arbeidsrechtdeskundige. Zou het niet zo kunnen zijn dat Bennett herstelt is, dit via artsen heeft laten bevestigen en dat Lefevre hem weigert op te stellen? We kennen waarschijnlijk nog niet de helft van het verhaal en weten dus niet welke kant wat heeft gedaan of gezegd. Het enige wat 100% zeker is, is dat een uitspraak van een werkgever als “Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt” helemaal niet slim is en in geen enkel proces op wat voor manier dan ook, positief bijdraagt voor die werkgever.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 10:05

Dat zou ook erg vreemd zijn. Lefevere is kwaad omdat Bennett niet meer voor hem wil koersen, maar hij weigert hem zelf op te stellen?

YogiBear 9 september 2021 om 11:56

@Alfons Daarom zeg ik dat we de helft nog niet weten. Is het 100% zeker dat Bennett niet meer voor hem wil koersen? Indien dat zo mocht zijn (en Pat heeft er bewijs van) dan staat hij natuurlijk ijzersterk en is het extreem dom van Bennett om wel het EK te rijden. Kortom, minstens één van de twee lijkt dom bezig te zijn en beide zijn waarschijnlijk bezig om voor de beeldvorming, het eigen imago en voor een eventuele rechtszaak, een zo goed mogelijk uitgangspunt te creëren.

mark peeters 9 september 2021 om 16:34

@YogiBear: Bennett mag altijd zijn versie van de feiten geven als hij dat wil. Wat jij doet is helemaal ongegrond en louter gespeculeer. Nog een kleine tip: het is herstelD met een -D ipv met een -T .

FondriestTF3 9 september 2021 om 10:05

Is deze kleuter manager van een wielerploeg?

japio 9 september 2021 om 10:06

Wat een kolderieke klucht is dit toch! De reactie van PatLef snap ik, maar onderstreept toch ook wel weer dat hij een baasje is. Van hem kan je zeggen: het zou je manager zijn! Van Bennett kun je zeggen: hij zou je medewerker maar zijn.

AWestie 9 september 2021 om 10:13

Voor de buitenstaander is dit genieten, maar eigenlijk is het ook vreselijk dat er in het openbaar een arbeidsconflict wordt bekokstoofd. Beide heren lijken in ieder geval niet meer echt als engeltjes te acteren (of de zaakwaarnemer).

Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 10:19

Ik pak geen popcorn. Eventjes genieten van de oneliners van Lefevere volstaat wel, geen gang naar de proviandkast waard. Bennett en hij hebben duidelijk mot met elkaar zoals mensen dat wel eens hebben, hier uitvoerig daar wat van vinden met allerlei persoonlijk visies op bedrijfvoering, mediatraining, salariëring, fatsoen…. Veel succes er mee!

Panache 9 september 2021 om 10:20

Ik had mij voorgenomen om binnenkort weer eens lekker ontspannen te kijken naar tv-oranje. Maar in plaats van Chiel Montagne, de Stoopjes en die ex-voetballer die toegejuicht worden in een oud bruin café kan ik hier genieten van het equivalent op wielerfora gebied. Het is lastig voor te stellen dat de simpele geest van Lefevere na deze nieuwe uitspraken nog steeds gesteund wordt door fanatieke fans van zijn team, maar enkelen zijn er al aangetroffen. Wat zou de man moeten doen om hun steun te verliezen, ik wil het niet weten. De toon van Lefevere daar zijn we natuurlijk wel aan gewend, net als het loopje nemen met de waarheid. Bennett moest eerst publiekelijk vernederd worden omdat hij een blessure veinsde, nu wordt hij publiekelijk aangepakt omdat hij geblesseerd wil fietsen. Het zit uiteraard precies andersom. Ik was voorheen niet zo'n fan van Bennett maar stel mijn mening langzaam bij. Vorig jaar tijdens corona was hij de enige renner die keurig iedereen op anderhalve meter sprintte, nou dan ben je een sportieve maar ook sociale klasbak.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 10:25

Edit redactie: Niet doen.

Marik 9 september 2021 om 10:31

Panache verwoordt het uitstekend, de reactie van Alfons is dan ook volledig ongegrond en ongepast.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 12:03

Edit redactie: Reactie is aangepast.

Sjonge Jonge 9 september 2021 om 12:15

Opmerking hoeft wat mij betreft ook niet weg, als het een grap is kunnen we wel concluderen dat deze niet erg geslaagd is.

Michiel 9 september 2021 om 12:15

Je moet echt oppassen wat je post hier. Voor je het weet zit je een paar dagen op het strafbankje en moet elke reactie door de ballotagecommissie

mark peeters 9 september 2021 om 12:50

Blijkbaar vindt iedereen hier het heel normaal dat je 4 maanden lang niet koerst voor je werkgever wegens een (al dan niet vermeende) blessure maar wel kan deelnemen aan wedstrijden voor je land. Dit terwijl je werkgever je rijkelijke salaris gewoon doorbetaalt. Ik ga dit morgen ook eens proberen op mijn werk …

Michelangelo 9 september 2021 om 13:01

edit wf: niet doen

NDI22 9 september 2021 om 13:14

@mark peeters
Lefevre heeft toegegeven dat een scan aantoonde dat Bennett gelijk had over zijn blessure. De blessure die hij eerst publiekelijk afschreef als “het zit allemaal in zijn hoofd”.

mark peeters 9 september 2021 om 13:53

@NDI22: daarom ook dat “al dan niet vermeende” zo is geformuleerd en tussen haakjes staat. Nu, het blijft een vaststelling dat Bennett nu 4 maanden later niet voor DQS kan rijden maar wel voor Ierland. Intussen betaalt DQS wel zijn riante salaris door …

NDI22 9 september 2021 om 17:16

Die vaststelling heeft als bron DQS. Die hebben meerdere motieven om hem niet op te stellen, namelijk salaris halveren en een manager die boos is. Bennett wil aangeven dat hij wel fit is om te racen, vandaar dat hij van start gaat op het EK..

Sjonge Jonge 9 september 2021 om 19:26

MarkPeeters, je verwijt anderen “louter gespeculeer”.

Maar dat Bennett 4 maanden niet heeft kunnen koersen voor DQS is een vaststaand feit volgens jou.
Dat is toch ook gespeculeer van jouw kant? Wie zegt dat hij dat niet kon? Misschien schreef DQS hem wel niet meer in voor een koers?
Dat weten we niet, dus is het geen vaststaand feit, maar gespeculeer….

bidon colle 9 september 2021 om 10:23

Als je nu één ding niet moet doen als wielrenner is het rammelen met de kloten van Lefevere.

Marik 9 september 2021 om 10:32

En Bennett heeft daar schijt aan en dat vind ik wel stoer. Oeeeehh het is Lefevre dus ik moet oppassen. Hoezo? Het is Lefevre maar, gewoon een mens net als ieder ander. Aanpakken die grootheidswaanzin.

bidon colle 9 september 2021 om 10:50

@Marik: Bennett zou beter twee keer nadenken voor dat hij zo iets doet dus begrijp ik Lefevere ook wel.

Marik 9 september 2021 om 10:54

bidon dat ben ik dan weer niet met je eens, het werd eens tijd dat er goed met de kloten van Patrick werd gerammeld.

bidon colle 9 september 2021 om 11:22

@Marik: Bennett moet geen uitvlucht zoeken want dan schiet je in het verkeerde keelgat wat hier wel degelijk het geval is.

Marik 9 september 2021 om 11:27

Zoals ik in een andere reactie al aangaf, Bennett gaat zeker niet vrijuit, maar ik vermoed dat dit een tegenreactie is op het handelen van Ome Patrick. En dat vind ik gewoon stoer van Sam. #freebennett

R. Ibbe - De Bie 9 september 2021 om 10:29

Genieten weer

Shinzawai 9 september 2021 om 10:36

Wordt Bennett komend seizoen consistent de hekken ingereden door overijverige Quick Step knechten?

mark peeters 9 september 2021 om 12:50

Neen, daarvoor is er al ene Dylan Groenewegen aanwezig in het wielerpeleton.

Sjonge Jonge 9 september 2021 om 19:26

Vergeet Alaphilippe niet

Oh ja, aangezien je graag anderen aanspreekt op hun spelling: het is peloton en niet peleton

Deel Koeper 9 september 2021 om 10:42

Denk dat we pas eind 2022 een winnaar kunnen uitroepen bij dit conflict, wanneer we zien wat Bennett bij Bora bij elkaar heeft gereden. Is dat terug zoals zijn laatste jaar bij Bora of gaat hij een Viviani doen? De huidige welles/nietes discussie is wat kinderachtig, volgend jaar kan Bennett/Lefevere pas echt eens goed natrappen als het goed of slecht loopt bij Bennett

Weet niet of Bora 2022 wel zo'n geweldig team is voor een sprinter. Afwachten of Van Poppel een goede loods blijkt, voor de rest lijken die met Vlasov, Higuita, Hindley en vorig jaar Kelderman toch andere prioriteiten te hebben en is de sprint ondertussen plan B (of C) en het was dit jaar al krasselen voor Ackermann (van zodra er wat serieuze tegenstand aanwezig was).

Headlines

Materiaalzone

Populair