Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 09:23

Sam Bennett start op EK, Patrick Lefevere boos: “Ik ga hem terugpakken”

De relatie tussen Sam Bennett en Patrick Lefevere heeft een nieuw dieptepunt bereikt. De Ierse sprinter van Deceuninck-Quick-Step komt al maanden niet in actie voor de Belgische ploeg, maar zondag start hij wel op het EK wielrennen in Trentino. “Een koers met 4.000 hoogtemeters”, reageert Lefevere. “Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen.”

Bennett heeft al sinds de Volta ao Algarve in mei geen kilometer meer gereden in wedstrijdverband. Door een knieblessure, die Lefevere openlijk in twijfel trok, miste hij de Tour de France en over zijn transfer naar BORA-hansgrohe zijn ook al de nodige woorden uitgewisseld.

Ondertussen heeft Deceuninck-Quick-Step laten weten dat het salaris van Bennett gehalveerd wordt. Volgens de UCI-regels mag dit als een renner meer dan drie maanden niet heeft kunnen koersen. “Wie mij kent, weet dat ik dat nooit doe, maar hier handelt de renner te kwader trouw. Hij laadt geen trainingsfiles meer op en hij wil zich niet laten opereren”, zegt Lefevere in Het Nieuwsblad.

‘Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt’
Dat Bennett op het EK in Italië start, noemt de ploegbaas een truc. Bennett wil laten zien dat hij wel fit is en dat de ploeg hem niet wil opstellen. Lefevere verwacht dan ook dat het uit gaat draaien op een juridisch spel met de manager van Bennett, Andrew McQuaid. Ook wijst hij op het feit dat Bennett zich niet aan de kledingvoorschriften van Deceuninck-Quick-Step houdt.

“Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt”, is de CEO van de Belgische ploeg duidelijk.

RIDE Magazine
149 Reacties
Sorteer op:
9 september 2021 10:55
Tjonge jonge, Bor de Wolf Lefevre is boos en gaat Bennett terugpakken.
Waarmee zegt hij niet. Alleen maar Blabla in de media.
Bor Lefevre is boos omdat hij vond dat Bennett een blessure veinsde en wilde hem de rest van het jaar niet meer opstellen terwijl die (later) geopereerd is aan zijn knie.
Hoezo veinzen.
Naar mannentje (klein kind), deze enge ploegbaas/manager Lefevre met zijn hele wolfpack kliek.
Ik hoop dat Bennett inderdaad start en een rechtzaak begint tegen Lefevre en dat de UCI Bennett daar in steunt.
Daarnaast hoop ik dat de sponsors van DQS deze ploegbaas met narcistische trekken tot de orde roepen want dit kan in mijn ogen niet goed gaan.
Bennett was in mei al rond met Bora (aflopend contract) alleen zinde Lefevre dat niet want die wilde door met hem.
Verder is hier normaal de verhouding werkgever versus werknemer van toepassing en heeft Bennett indien hersteld recht op werk en dus koersen.
Dus mag hij imo gewoon starten in op het EK en dient zijn salaris gewoon doorbetaald te worden tot het eind van het jaar of Lefevre dat wil of niet.
Jacobsen kan ik heel goed hebben en wens hem alle succes toe in de toekomst na een nare zware periode van herstel na die verschrikkelijke val in Polen maar de staf en een aantal renners van DQ in het geheel niet.
9 september 2021 10:57
Stevige conclusies hier, terwijl we onmogelijk kunnen weten wat er daadwerkelijk speelt. Wellicht weten we volgend jaar meer, maar zoals dit soort dingen meestal gaan zullen we het nooit weten.
9 september 2021 11:01
Patlef heeft hier wel een punt. Bennett wordt betaald door DQS tot 31/12.
Hij kan dit seizoen zogenaamd niet meer koersen voor DQS (zijn broodheer).
Maar met de Ierse selectie meedoen aan het EK, kan wel gewoon...

De manier waarop hij het verwoord is typisch en niet goed te praten. Maar hij heeft gewoon gelijk.

In een normaal bedrijf lig je gewoon buiten als je dit flikt...
    9 september 2021 11:31
    Dit is allemaal volgens Lefevre. Die staat erom bekend dat hij altijd erg genuanceerd is, dus zal dit wel het volledige verhaal zijn, toch?
    9 september 2021 11:33
    Lefevere riep ook dat de knieblessure fake was, dat bleek later ook niet waar te zijn.
9 september 2021 11:10
edit wf: niet doen
9 september 2021 11:17
Laatst zag ik op de Belg "Het Scheldepeloton" waarin het wel en wee van Wouter Weylandt breed uitgemeten werd. Toen zijn beste vriend Frederiek Nolf overleden was mocht hij van Nonkel Patriek niet naar zijn begrafenis. Toen den Nonkel hierover gevraagd werd, kon hij het zich niet herinneren. Ik bedoel maar.
https://sporza.be/nl/2021/08/31/gezien-in-het-scheldepeloton-weylandt-mocht-van-lefevere-niet-naar-begrafenis-van-frederiek-nolf~1630401715581/
    9 september 2021 11:33
    Nou ja zeg, ik schrijf net hetzelfde, maar werd onderbroken en had jouw reactie nog niet gezien. Dit dus!
9 september 2021 11:32
Iemand toevallig Het Scheldepeleton aan het kijken? In de eerste aflevering zagen we dat na de plotselinge dood van Frederiek Nolf, Wouter Weylandt van zijn ploegbaas Lefevere niet naar de begrafenis mocht van zijn beste maatje. Weylandt was er stuk van. Boonen, Weylandt's familie: iedereen sprak er schande van. Reactie Levefere, na enig stilzwijgend peinzen: "Dat kan ik mij niet herinneren."

Daarmee is alles gezegd over deze man.
9 september 2021 11:40
Wat ik aan de reacties op dit bericht niet goed begrijp, is dat bijna iedereen zomaar lijkt uit te gaan van de juistheid van de feiten en omstandigheden die PL benoemt. Bijvoorbeeld over die operatie waarmee tot vier maanden revalidatie gepaard zou gaan en het (niet meer) uploaden van de trainingsfiles. Op basis daarvan lijken veel mensen op dit forum de 'actie' van Bennett (het starten op het EK) zelfs te veroordelen of althans niet heel slim te vinden. Maar wat nou als de stellingen van PL allicht niet juist blijken te zijn? Heel betrouwbaar is hij in deze hele ruzie tot nu toe immers niet geweest en een belangrijk deel van zijn uitingen lijkt hij (zoals bij hem gebruikelijk....) uit emotie en kwaadheid te doen. En zoiets levert vaak uitspraken op die achteraf niet geheel accuraat blijken te zijn. Zoals in deze discussie overigens ook al eerder bleek.
    9 september 2021 12:28
    Je hebt gelijk. De entourage van Bennett lacht zich een breuk na elk stukje en gaat meteen knippen voor het mapje dat tijdens de rechtszaak tevoorschijn komt. Die rechter wil graag feiten horen en geen gebral in het plaatselijke sufferdje. Grote kans dat Patje het salaris compleet moet gaan betalen met als toetje nog een schadevergoeding.
    9 september 2021 16:27
    Bennett mag altijd zijn eigen visie op de feiten geven als hij dat wil.
    9 september 2021 16:37
    En dan zal de rechter hem ongetwijfeld gelijk geven. Werknemer staat vaak sterker dan werkgever.
    9 september 2021 19:29
    @ mark peeters Natuurlijk zou Bennett dat in theorie kunnen doen, maar het siert hem dat hij dat niet doet. Het in de publiciteit uitvechten van een ruzie zoals PL dat doet, is namelijk niet zo netjes.
9 september 2021 12:13
Veel rookgordijnen geplaatst lijkt het. Gevalletje tuchtcommissie. David tegen Goliath. Benett heeft wat mij betreft de gunfactor, komt sympathieker over dan Lefevere maar dat is omdat ik ze niet ken. Op micro niveau zou het ook andersom kunnen zijn.
    12 september 2021 00:28
    Wie is de manager van Bennett, is van wie is die de zoon/familie?
9 september 2021 12:17
De wolf ruilt wel van baard, maar niet van aard.
9 september 2021 12:18
Hup Sam! Hup Pat!
Maar eens een fistfight met elkaar afspreken op de velden bij Waterloo.
9 september 2021 12:23
Patje heeft zijn hand flink overspeeld ben ik bang. Hij treft nu een renner die niet alleen maar ja en amen knikt naar “the Don”. Bennett laat zich niet intimideren en gaat tot het einde van het seizoen zijn eigen gang. Patje dreigt met een rechtzaak. Nou nou dat is nieuws. Dat doet hij al sinds de jaren 90 richting iedereen die hem van dopingpraktijken beschuldigt. En hoeveel heeft hij er ook al weer daadwerkelijk aangespannen? Even tellen hoor.. Precies 0! Veel schreeuwen in de pers die hem massaal in de kont kruipt en nooit een kritische noot laat horen. Lekker onafhankelijk hoor. De enige die een proces gaat aanspannen is Bennett zelf wanneer zijn salaris wordt gekort. In de rechtszaal zal Patje niet verder komen met het argument dat Bennett zijn sokken niet draagt icm de stoere leren jas met vossenbontkraag (Michelangelo, lees je mee!). Daar zal de rechter wel van achterover slaan. Patje slaat in dit gesprek woest om zich heen en ook dat is op termijn niet heel slim. Hij heeft op termijn nl een grote kapitaalkrachtige sponsor nodig die genoeg kan betalen om REV te omringen voor winst in een grote ronde. Die willen niet in zee met een CEO die zo tekeer gaat in de pers. Dat is nl slechte publiciteit en daar hebben ze een grote hekel aan. Met dit stukje wil hij Bennett beschadigen maar hij schiet alleen maar in zijn eigen voet.
    9 september 2021 14:16
    Je hebt CEO's in alle maten en gewichten hoor. Voor sommigen is Lefevere ongetwijfeld een held.
    9 september 2021 14:50
    @Reiger, zeker lees ik mee. En met een glimlach!

    Ik heb ook al vaker wat gezegd over kenmerken van narcistische persoonlijkheden in relatie tot Lefevere. En op de narcisme-schaal van 1 tot 10, scoort Lefevere een 11. En hij is daarmee in goed gezelschap van de voormalig president van de VS en de voormalig zevenvoudig tourwinnaar.

    Iedereen zal de vergelijkbare patronen herkennen. Het verzamelen van een berg jaknikkers om je heen, die je heel goed behandelt zodat ze je geweldig vinden en je niet laten vallen omdat je ze groot gemaakt hebt. En mocht er toch iemand uit de kruiwagen willen springen, dan maak je die volledig kapot. Met dreigementen, rechtszaken, leugens, intimidatie en alle andere lelijke omgangsvormen (denk ook eens terug aan hoe Armstrong in zijn gele trui een "nobody" terug ging halen in de TdF). Vaak is dat genoeg voor de kikkers om terug in de kruiwagen te springen of hun mond te houden. Niet uit loyaliteit, maar uit pure angst voor de consequenties. Want narcisten voegen ook gewoon de daad bij het woord als het gaat om dit soort handelwijzen.

    En springt er toch een dappere kikker uit de kruiwagen, dan wordt het pas echt mooi. Vaak gaat de narcist all-in, maar komen de leugens en bedrog uiteindelijk boven tafel. Persoonlijk hoop ik dat dit ook gaat gebeuren met Lefevere, dat ie net als Trump of Armstrong keihard van zijn voetstuk wordt gehaald door iemand die op durft te staan.

    Maar wat ik fascinerend blijf vinden is hoeveel aantrekkingskracht dit soort figuren blijven hebben. Die, zonder dat ze direct mee profiteren, dergelijke types volledig blijven steunen. Kijk naar hoeveel onzin Trump kan uitkramen, en hoeveel fanatieke volgelingen hij nog heeft. Kijk hoeveel mensen Armstrong nog steeds vereren. En kijk ook hoeveel mensen nog steeds alles geweldig vinden wat Lefevere doet. Ook al staat dat heel ver af van hoe een fatsoenlijke ploegbaas om zou moeten gaan met medewerkers en media.

    We hebben het laatste hoofdstuk van deze slechte vertoning zeker nog niet gezien.
    9 september 2021 14:55
    Alaphilippe en Jakobsen vinden het blijkbaar toch een leuke ploeg en bekwame ploegmanager...
    9 september 2021 15:20
    Volgens mij heb ik het hierboven over Lefevere vs Bennett. Ik weet niet in welke zin ik de andere namen heb genoemd?
    9 september 2021 16:39
    Je schetst een heel negatief beeld van de ploeg en de ploegmanager. Blijkbaar zijn er toch renners die heel graag voor deze ploeg rijden, zoals Julian Alaphilippe (heeft recent nog verlengd) en Fabio Jakobsen (heeft Lefevre nog bedankt voor zijn steun tijdens zijn langdurige revalidatie).
    9 september 2021 16:50
    @Mark Nogmaals; Je kunt alle namen van de ploeg noemen maar ik heb het hier over Bennett vs Lefevere. Jouw reactie is er één van de buren die niet willen geloven dat de buurman zijn vrouw slaat want “hij is zo lief voor zijn kinderen”
9 september 2021 12:25
Als bedrijf/club/clubarts zegt dat geopereerd moet worden en je hebt daar zelf een ander beeld bij dan wordt het moeilijk verhaal en ga je toch voor een second opinion. Patrick is niet de baas van het lijf van Bennett. Aan de andere kant trekt Patrick de blessure in twijfel dus het lijkt me gewoon een ruzietje en zoeken ze het maar uit. Na 3 dagen Bennett uit de Tour of hoe het nu gelopen is met Cav. Als iemand niet wil in de topsport dan zal zo iemand er wel niet klaar voor zijn en zou ik na de berichten van Patrick ook lak hebben aan Patrick en zijn ploeg. Ik ben trouwens wel een fan van Patrick en zijn ploeg, maar ook dan kan er objectief nog wel eens wat op aan te merken zijn. Ook Patrick kan zich nog steeds verder ontwikkelen.
9 september 2021 12:37
De Gordon van het wielrennen heeft weer aandacht nodig.
9 september 2021 12:39
Ik kan mij geen betrouwbaar negatief bericht over deze gentleman-sprinter herinneren. Alle vuilspuiterij komt uit de koker van de heer Lefevere.
    9 september 2021 12:45
    Dat zal een rechter ook vinden denk ik.
    9 september 2021 15:00
    Je moet ook geen engeltje van Bennett maken.

    Hoe hij in 2019 zijn contract beëindigde bij Bora is op z'n minst controversieel.
    Zijn financiële eisen om vervolgens bij DQS te verlengen, zouden "te gortig" zijn.

    Het feit dat hij al maanden niets van zich laat horen, is toch ook niet normaal ? Ook is het niet eens duidelijk of Bennett die operatie heeft ondergaan of zijn knieproblemen zich opgelost hebben door het revalidatieproces. Zoiets kan toch niet tav je werkgever.

    Ik las hier (cfr Morgenstern) dat Bennett in mei al rond was met Bora, maar in juni praat hij toch met Ineos ?

    Ik vind Bennett lang niet zo heilig als jij hem laat uitschijnen.
9 september 2021 13:04
edit wf: niet doen
9 september 2021 13:07
Het enige echt boeiende is nu bekijken hoe deze ruzie zich richting de koers vertalen gaat. In principe zullen nu BORA en QS elkaar overal naar het leven gaan staan. Simpelweg Bennett uit elke vlucht weren gaat niet omdat het een spurter is.
    9 september 2021 13:14
    Bennett in de vlucht is opzichzelf al een zeldzaamheid dus daar verwacht ik weinig van. Ik hoop op een sportief duel tussen Sam en Fabio in de Tour en dat we tegen die tijd dit gehuil achter ons hebben gelaten.
    9 september 2021 13:15
    Het zou mij eigenlijk verwonderen dat beide teams op elkaars wiel gaan beginnen rijden.

    Het zijn beide erg sterke ploegen en volgens mij zijn ze (zeker bij DQS) leep genoeg om deze vete niet te laten meespelen in koerssituaties, want daar zijn meestal enkel verliezers bij.
    9 september 2021 13:24
    Dat is inderdaad mijn punt : Zou Lefevere rancuneus genoeg zijn om het invloed op de koerswijze van QS te laten hebben? Of is dit gewoon even brullen vd fun en daarna pragmatisch je ding blijven doen? Ik gok dat laatste.
    9 september 2021 14:30
    Wat Lefevere wel of niet wil zal tijdens de koers uiteindelijk een marginale rol spelen, daar spelen de renners en de ploegleiders van dienst een veel belangrijkere rol natuurlijk. Die willen gewoon koers maken.
    9 september 2021 14:55
    Ik verwacht inderdaad ook vooral woorden en weinig daden op dat vlak. Hooguit dat de kleine prins uit Schepdaal zich zal laten horen, zoals destijds bij Groenewegen ("die gaat uitgejouwd worden, ik ga hem geen blik waardig gunnen, hij zal geen warm welkom krijgen in het peloton"). Maar vervolgens geconfronteerd worden met de realiteit buiten de wolfpack om, die toch heel anders is. Om vervolgens te zwijgen en terug in zijn holletje te kruipen, hopend dat niemand hem hiermee confronteert in een interview.
9 september 2021 13:54
Wat is van Louis van Gaal dan een watje vergeleken bij Lefevere. Het is natuurlijk te gek voor woorden een intern arbeidsconflict op deze wijze in de media te droppen. Lijkt me een echt mensen- mens onze Patrick.
9 september 2021 14:14
Lefevere heeft de journalisten op zijn hand, de critici op hun paard en de wielerwereld aan zijn voeten. What's not to like?
    9 september 2021 14:40
    Heb je even? Één ding klopt niet helemaal wat je zegt. Patje laat alle Belgische journalisten kruipen. En als ze kritisch zijn wordt er niet meer met ze gesproken. Dat is al sinds jaar en dag een beproefde omgang die hij heeft met de pers.
    9 september 2021 14:58
    edit wf: laat onzin achterwege
    9 september 2021 15:02
    Ze zijn niet echt vindingrijk he die journalisten. Hun gezamelijke inzet kan één Roeselaars boefje niet aanpakken.
    9 september 2021 15:07
    Ze schurken allemaal lekker aan tegen Patje. Dan heeft hij ook nog wat dommekrachten op bepaalde forums die hem altijd verdedigen omdat ze blind zijn van kleuterachtige adoratie. De hooligans zeg maar.
9 september 2021 14:14
Ome Pat maakt zo veel vrienden.. TJV, Bora..
Iig, met zijn tronie kan hij zo in de Godfather.
Eén ding staat vast, als werkgever heb je je als goed werkgever te gedragen. Met zulke deftige uitspraken en publique komt Pat niet heel ver, me dunkt. Je zult het maar als werknemer lezen in de krant waar je baas dit laat optekenen. Terwijl jij, Bennett gewoon keurig je mond houdt.
Ff afwachten maar wie de grootste heeft.
    9 september 2021 14:57
    Wat met de verplichtingen van Bennett als werknemer? Te vroeg een overstap maken en bekendmaken naar een andere ploeg, niet meer koersen voor de ploeg (maar wel loon opstrijken), geen trainingsgegevens doorgeven ...
    9 september 2021 22:23
    Zie mijn vorige opmerkingen hier en daar hiervoor inzake wederzijdse verplichtingen die uit een arbovk voortvloeien, al dan niet met een eventuele resultaatsverbintenis. Bijv tav bep behaalde resultaten.
    Verder is het een publiek geheim voordat de zgn transfermarkt is geopend er al mondelinge overeenkomsten of Voor contracten, toezeggingen ed zijn.
    Geef anders even aan welke rechten Bennett jegens DCQ heeft geschonden + bron! Misschien heb je dan ergens een punt.
9 september 2021 14:16
Slechte onbegrijpelijke actie van Bennet. Maar de reactie van PL gaat over een grens heen en lost niets op. Maar we kennen hem inmiddels wel een beetje.
    9 september 2021 22:34
    Waarom, en wat is onbegrijpelijk?
9 september 2021 14:41
Bennett is gewoon een valsaard. Eerst huilie huilie op TV omdat ie z'n koersen niet mag kiezen bij Bora. Op ze knietjes bij Patje gekomen. Patje steekt z'n nek uit en amper anderhalf jaar later, dankzij Patje, kan Bennett voor meer geld tekenen bij die ploeg waar ie zo ongelukkig was :'( .

Hij komt niet opdagen en houdt zich niet aan zijn verplichtingen (uploaden trainingfiles) maar ving ondertussen wel tonnen(!) salaris. Heel dom van hem. Patje zal al een aardig dossier hebben.

Het taalgebruik is recht voor de raap bij Patje. Geen schimmig gepottendraai. Zo blijf je 30 jaar aan de top van de wielerwereld.
    9 september 2021 14:51
    Bennett is een held, die gaat tegen het dictatoriale regime van Nonkel Patrick in. Ik heb daar veel respect voor. De wielerwereld zit, net als de echte wereld, vol met volgzame types die bang zijn om hun nek uit te steken. Daarom houdt Lefevre het al 30 jaar vol. Tuurlijk, de resultaten zijn top, op menselijk gebied faalt de man echter jammerlijk.
    9 september 2021 15:02
    Volgend jaar zal uitwijzen wie gelijk heeft. Ik vrees dat Bennett nooit meer de successen zal halen die hij bij DQS haalde, zoals zoveel spurters voor hem die het nest hebben verlaten (Viviani, Cavendish, Gaviria ...).
    9 september 2021 16:48
    @marik: het is dezelfde Lefevre die Bennett een kans gaf toen Bora hem aan de deur zette en hij jankend bij elke ploeg kwam aanbellen om een nieuwe kans te krijgen. Hetzelfde gebeurde bij Mark Cavendish nadat die bij Bahrain nog nauwelijks vooruitkwam. Het is ook die Lefevre die Fabio Jakobsen aan boord hield na zijn zware valpartij toen hij gemakkelijk het contract had kunnen ontbinden. Ook dat is Patrick Lefevre.
    9 september 2021 17:42
    Het is Lefevere...
    9 september 2021 19:20
    Mark peeters de vergelijking is al een beetje gemaakt, maar moeten we de buurman die zijn vrouw slaat een compliment maken omdat hij zo lief speelt met zijn kinderen?
    9 september 2021 20:19
    Waarvan akte Glen
    9 september 2021 20:31
    Weet je Marik, eigenlijk lijken jullie meer op wat jullie Lefevere verwijten dan jullie willen. Dus ik zal mijn berichten die niet in lijn liggen met wat jullie vinden wissen, en dan zal ik ineens opzouten van deze site.
    9 september 2021 20:36
    Jammer Glen; was een mooie en terechte post van jou.
    9 september 2021 22:31
    @mohorietsj
    Baarlijke nonsens die je schrijft.
    Zijn alleen maar aannames en veronderstellingen in je stukje text te lezen. Grotendeels door media verspreid. Wat er feitelijk is gebeurd en welke verplichtingen uit de arbovk voortvloeien weten de betrokkenen, en wellicht enkele anderen.
9 september 2021 18:40
Deze persoon pleegt zich CEO te noemen. Sorry hoor maar een leidinggevend persoon met zulke uitspraken hoort meer thuis in de categorie straatvechter
    9 september 2021 19:27
    Ehmm, onder alles wat zich CEO noemt zul je heel wat meer straatvechters dan gematigde politici vinden hoor.
10 september 2021 09:06
Mijn vermoeden:
- Bennett zegt in mei dat hij terug naar Bora gaat, Lefevere op zijn pik getrapt.
- In mei/juni ontstaat er ruzie en tevens een blessure.
- Lefevere denkt in eerste instantie dat de blessure (vanwege de ruzie) verzonnen is en brengt dat in de pers.
- Er blijkt wel degelijk een blessure te zijn: plan B gaat in werking.
- Lefevere geeft nu in de pers aan dat er inderdaad een blessure is, maar dat het ook 4 maanden hersteltijd vergt (einde seizoen, halvering salaris 3 maanden na ziekmelding).
- Bennett is hersteld van zijn blessure, maar wordt gewoon niet meer opgesteld door DQS.
- Bennett geeft een signaal af door voor zijn land te rijden.
- Lefevere zag deze niet aankomen, staat voor schut, dus met grote woorden en grote ontsteltenis wordt Bennett is de pers nog maar eens neergesabeld.
    10 september 2021 09:15
    Klinkt wel realistisch. Alleen denk ik dat Bennett in mei gezegd heeft zijn contract niet te willen verlengen.

Reacties zijn gesloten.