Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

donderdag 30 maart 2017 om 15:21
Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

Foto: Sirotti

De afgelopen dagen is er ophef ontstaan over het optreden van Peter Sagan tijdens Gent-Wevelgem. Uit beelden blijkt dat er tijdens de beklimming van de Kemmelberg contact was tussen Sagan en Maxim Vantomme, een actie die gezien kan worden als een bodycheck.

De Belgische tv-commentator Karl Vannieuwkerke noemde het gisteren tijdens een tv-uitzending zelfs “een crapuleuze actie”, wat vertaald kan worden als schofterig. Ook Oliver Naesen reageerde fel. “Bij mij zou hij een rib kwijt geweest zijn, zeker weten. Ik zou teruggeduwd hebben”.

Sagan – die de wedstrijd als derde finishte – is zich van geen kwaad bewust. De regerend wereldkampioen reageerde op Twitter op het incident. “Ik was mij er niet bewust van. Het spijt me, maar zulke dingen gebeuren in wedstrijden”, aldus Sagan.

Dit artikel delen:

78 Reacties

LyndaLid 30 maart 2017 om 15:25

Hij bedoelt natuurlijk dat ie zich niet bewust was van contact met Vantomme . Want wie weet nou wie Vantomme is.

Nee, dit is natuurlijk onzin van Sagan. Zeg gewoon dat je de ruimte vond en je een duw uitdeelde om je plaats te pakken, die net iets te ver ging.

Overigens toch nog even iets fanboyerigs zeggen, want daar raken altijd een paar mensen zo heerlijk van overstuur: de beklimming van Sagan van de Kemmel was wel weer zéér indrukwekkend. Wuyts en Co hadden het over de beklimmingen van Van Avermaet en die van hem als even sterk, maar dat ben ik het toch wel stellig met ze oneens als je ziet vanwaar Sagan komt.

0
elander 30 maart 2017 om 15:27

Hij duwt Vantomme gewoon de berm in. Heel flauwe reactie van Sagan. Doet zijn imago geen goed.

0
flashke 30 maart 2017 om 15:28

Heb ik ook altijd dat ik anderen in de berm duw maar het zelf nooit gevoeld, laat staan gewild heb. Bied gewoon je verontschuldigingen aan, dit verhaaltje slaat nergens op.
Heel leuke aflevering trouwens van extra time koers gisteren. Bram Tankink zijn sympathieke zelve, met heerlijke anekdote over het NK, Van Der Poel over zijn toekomst, een heel spontane, bijna aangename Naesen, en Karl Vanieuwkerke, een analist/journalist/commentator zoals er geen 2 zijn.

0
leegloper 30 maart 2017 om 15:44

Zegt Sagan nou dat hij zich er niet van bewust was dat het gefilmd is? En dat die bodychecks nu eenmaal gebeuren in het wielrennen?

0
Kingstown 30 maart 2017 om 15:51

Wat een gezeur weer over een normale koersreactie.

Het wielrennen wordt wel heel erg geinfecteerd met de sneeuwvlokjes van de millenium genereatie die om het minste of geringste al van slag zijn en menen ophef te moeten maken.

0
stoemper 30 maart 2017 om 15:51

Als je hier niet tegen kan moet je een andere sport gaan volgen. Korfbal ofzo.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2017 om 16:01

Vind het echt weer een ‘vergrijp’ van niks, wat zijn we toch allemaal aan het doen met dat zoeken naar onoirbaarheden ? Dat je hem als renner bij gelegenheid ook nog eens een beukje teruggeeft kan ik me in het verlengde daarvan prima voorstellen.

0
RRobson 30 maart 2017 om 16:02

Als je dit normaal vindt moet je een andere sport gaan volgen. Rugby ofzo.

0
marehoek 30 maart 2017 om 16:03

Heeft van Nieuwkerke ook een mening, ook een gladjanus van het kamp
Lefevre.

0
flashke 30 maart 2017 om 16:09

Stel je gewoon voor hoe het forum hier zou ontploffen als Sagan en Boom samen weg zijn in de Ronde (geen vragen bijstellen, gewoon even voorstellen in je hoofd), en Sagan hem in de berm rijdt op de laatste Paterberg om daarna te versnellen. Dit hoort gewoon niet.

0
LyndaLid 30 maart 2017 om 16:16
Quote:
Het wielrennen wordt wel heel erg geinfecteerd met de sneeuwvlokjes van de millenium genereatie die om het minste of geringste al van slag zijn en menen ophef te moeten maken.

Het zijn dit soort onzinnige uitspraken van verbitterde oude zielen die de kloof tussen jong en oud onoverbrugbaar maken, op wielerflits en in de maatschappij. Deze beuk van Sagan is geen schande, maar hoort gewoon niet. Dat mag dan gewoon gezegd worden.

Overigens ook nog eens een feitelijk zinloze uitspraak, want Vannieuwkerk (die het aankaartte) is niet eens een "millenial", mocht je die term zo graag willen gebruiken.

0
kittelkolb 30 maart 2017 om 16:18

Zeg dan gewoon: Sorry ik wist niet dat het gefilmd was..

0
schipperaar 30 maart 2017 om 16:18

Stamt nog uit de tijd dat ie aan waterpolio leed, wat een gemier.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2017 om 16:37

Ongeacht van welke generatie je bent is hier teveel over jammeren gewoon miereneukerig gezeik > hoe quarrelbabe Linda hier zijn eigen kijk-op-de-maatschappij aan vast poogt te lijmen is weer eens tenenkrommend, net alsof hij de leeftijden van de verschillende reageerders tot zijn beschikking heeft.

Echt iets voor de twitterverontwaardigen dit

0
vluggejapie 30 maart 2017 om 16:39

Het balaceren op stoeprandjes gaat hem beter af dan het balanceren op de grens tussen ballorig en dwaas.

0
Chaba 30 maart 2017 om 16:42

Ik vind het ook een vergrijp van niks. Je mag ook niets meer in de koers! Het is misschien niet heel aardig, maar soit.

edit:
@vluggejapie: Los van mijn mening kan ik wel genieten van je vergelijking. :)

0
LyndaLid 30 maart 2017 om 16:43

Volgens mij ben ik niet degene die over "millenium generatie" begint, en is inderdaad over het algemeen wel duidelijk welke "vroeger was alles beter" – types de wat ouderen zijn op deze website.

En wat ik tenenkrommend vind is dat bij elk topic waar ik kijk Romans (vaak als eerste) voorbij komt met een opmerking of twintig, die 9 van de 10 keer niets te maken hebben met het onderwerp van het nieuwsbericht, maar altijd bedoeld zijn als mening in het luchtledige, of woordenspel zonder toevoeging. Niet om een discussie te starten, of te onderhouden, maar gewoon omdat je iets wilt zeggen. Dat dan ook nog zonder interpunctie en na 7.000 posts nog altijd zonder een makkelijk te gebruiken…

Quote:
quote functie
0
Ab Normaal 30 maart 2017 om 16:45

@LL en anderen
Wat Kingstown hier volkomen terecht probeert te zeggen is dat dit soort acties, ook al zijn ze belachelijk en heeft iemand als Sagan dat niet nodig, in het verleden nog veel vaker gebeurde.
Toen stond niet op elke hoek van de straat een camera en viel dit niet zo op en werd er dus geen ophef over gemaakt.
Tegenwoordig staan overal tientallen camera’s op en wordt dus alles gezien, of het nu een wielerwedstrijd is of een voetbalveld. En echt overal is commentaar op. Bekende mensen kunnen nog geen scheet laten of iedereen valt er over.
Allemaal hebben we de mond vol over de eenheidsworsten en dat het zo fijn is als er sporters zijn die anders zijn, fris, maar o wee, als die één keer iets doen wat niet kan, wat iedereen kan overkomen.
En dat Sagan dit als reactie zegt is toch ook logisch? Moet hij dan zeggen, ja, dat was een black out, ik verdien een schorsing?
Kom zeg, als de gemiddelde mens te hard rijdt of iets anders doet is de eerste reactie ook niet om direct maar te bekennen.

En Kingstown bedoelt alleen te zeggen dat veel moraalridders direct op hun achterste poten staan om te (ver)oordelen.

0
xistnc 30 maart 2017 om 16:53
Quote:
Deze beuk van Sagan is geen schande, maar hoort gewoon niet. Dat mag dan gewoon gezegd worden.

Precies dit.

0
Janjanssen98765 30 maart 2017 om 16:59

Wat is die Naessen toch een droeftoeter.

0
Tokstar 30 maart 2017 om 17:12

@janjanssen
Hou jij toch gewoon even op. Op eender welk topic zie ik je zagen op Naesen..

0
Panclaro 30 maart 2017 om 17:14

Vreemd dat nog niemand op deze voor de hand liggende woordspeling is gekomen : “Sagan was zich niet bewust van contact met Vantomme = Sagan hield zich Van de tomme”. :p
Overigens smul ik weer van de fantastische woordenschat die hier op het forum gebezigd wordt : fanboyerig, millenial, gladjanus, droeftoeter, enz. enz. Doe zo verder, beste wielerflitsers ! :’-D

0
arviidd 30 maart 2017 om 17:19

Vind de actie van Sagan wel meevallen vind de reactie van Naesen veel ergerlijker.

0
vanSpringel 30 maart 2017 om 17:21

Sagan wordt de pispaal van de Belgen in de komende koersen.

0
Bazzz 30 maart 2017 om 17:23

Haha die Naessen.
Alsof Sagan dat bij hem zou doen, totaal geen bedreiging

0

Headlines

Populair

Materiaalzone