Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

donderdag 30 maart 2017 om 15:21
Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

Foto: Sirotti

De afgelopen dagen is er ophef ontstaan over het optreden van Peter Sagan tijdens Gent-Wevelgem. Uit beelden blijkt dat er tijdens de beklimming van de Kemmelberg contact was tussen Sagan en Maxim Vantomme, een actie die gezien kan worden als een bodycheck.

De Belgische tv-commentator Karl Vannieuwkerke noemde het gisteren tijdens een tv-uitzending zelfs “een crapuleuze actie”, wat vertaald kan worden als schofterig. Ook Oliver Naesen reageerde fel. “Bij mij zou hij een rib kwijt geweest zijn, zeker weten. Ik zou teruggeduwd hebben”.

Sagan – die de wedstrijd als derde finishte – is zich van geen kwaad bewust. De regerend wereldkampioen reageerde op Twitter op het incident. “Ik was mij er niet bewust van. Het spijt me, maar zulke dingen gebeuren in wedstrijden”, aldus Sagan.

Dit artikel delen:

78 Reacties

krypton 31 maart 2017 om 08:17

Ach het is niet zo netjes, maar sommige mensen kunnen wel weer heel erg overdrijven hè. Naesen natuurlijk weer voorop.

0
Geraint 31 maart 2017 om 08:34

Vraag me toch af of sommigen die extra time koers en de bijhorende uitspraak van Naesen wel gezien hebben. Naesen heeft duidelijk gemaakt dat het bij hem niet zou gepakt hebben. Zie niet in wat daar overdreven aan is.

0
schipperaar 31 maart 2017 om 10:43

Niks arrogants natuurlijk, merendeel sprinters gebruiken hun schouders, zit erin gebakken. Breken waarschijnlijk ook niet vaak hun sleutelbeen met hun surplus aan spiermassa.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone