Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

donderdag 30 maart 2017 om 15:21
Sagan: “Was me niet bewust van contact met Vantomme”

Foto: Sirotti

De afgelopen dagen is er ophef ontstaan over het optreden van Peter Sagan tijdens Gent-Wevelgem. Uit beelden blijkt dat er tijdens de beklimming van de Kemmelberg contact was tussen Sagan en Maxim Vantomme, een actie die gezien kan worden als een bodycheck.

De Belgische tv-commentator Karl Vannieuwkerke noemde het gisteren tijdens een tv-uitzending zelfs “een crapuleuze actie”, wat vertaald kan worden als schofterig. Ook Oliver Naesen reageerde fel. “Bij mij zou hij een rib kwijt geweest zijn, zeker weten. Ik zou teruggeduwd hebben”.

Sagan – die de wedstrijd als derde finishte – is zich van geen kwaad bewust. De regerend wereldkampioen reageerde op Twitter op het incident. “Ik was mij er niet bewust van. Het spijt me, maar zulke dingen gebeuren in wedstrijden”, aldus Sagan.

Dit artikel delen:

78 Reacties

klootje kriekeljon 30 maart 2017 om 17:35

van Springel, het ‘wielerminnende publiek’ moet toch ergens bier naar gooien?

0
schipperaar 30 maart 2017 om 17:37

Hoe een tv commentator alle neuzen een kant op kan krijgen, een stok met een leeuw in zijn wiel en zijn kansen zijn verkeken, triest alom.

0
leegloper 30 maart 2017 om 17:40

Als ik Sagan zo wazig zie reageren na een race, dan kan ik me voorstellen dat hij het echt niet meer weet.

@bazzzz,
Was Vantomme dan wel een bedreiging?

0
leegloper 30 maart 2017 om 17:45

@schipperaar,
Zal Sagan ook zo mooi stoppen? https://youtu.be/eTlCYFZsZ3U?t=1m49s

0
Lalsacien 30 maart 2017 om 17:47

De opmerking dat het een actie is die bij de koers vind ik te ver gaan. Bodychecks horen bij een andere sport. Als Naesen, Bouhanni of Terpstra zoiets uithalen dan worden ze gevierendeeld….

0
limburgia 30 maart 2017 om 18:01

Waarom moest van Nieuwkerken dit van Sagan aanhalen als ongepast en aso , terwijl hij
wat Gilbert uithaalde om op het laatste moment voor auto’s en een seingever met een slinger
er langs te komen en zo zijn collega’s in gevaar bracht onbesproken liet .
Is de “wielerkenner” en journalist van Nieuwkerken doodgewoon iemand die
meent door zijn verschijnen op tv een hetze tegen Sagan te starten.
Zielig !!!

0
DeGroteMolen 30 maart 2017 om 18:04

Dat wil ik wel eens zien Naessens die Sagan een beuk geeft. Als het expres was van Sagan is alle ophef terecht, maar ik vraag het me af. Fietsen is geen contactsport maar contact is niet altijd te vermijden op de smalle hellingen in Vlaanderen.

0
nederbelg 30 maart 2017 om 18:04

@LyndaLid

Dan wel niet interpunctie- maar wel caps lock-gewijs zou het LuchtLedige je net moeten aanspreken (quote nodig?)
Overigens: leve Romans' pikareske romans. Steken aardig af tegen het overige apothekersproza hier. De Don Quichote van WF, die tegen windmolens vecht en door zijn exuberante lengte (alvast wat zijn posts betreft) ruim boven het maaiveld uitsteekt.
Over de inhoud laat ik me zelfs niet uit. Leve het vacuüm, de op knappen staande ballon, de zeepbel: één en al oppervlaktespanning, een glanzende belofte…

0
LyndaLid 30 maart 2017 om 18:11

Zijn jullie samen op langdurig sabatical, of één en dezelfde persoon?

Apothekersproza is wel een erg mooi woord trouwens!

0
sooike 30 maart 2017 om 18:12

@Lyndalid
Is generaliseren je vak? Iemand heeft een mening over de historie van de wielersport en wordt meteen op een hoop gesmeten waarop een kaartje staat “vroeger was alles beter”. Waar haal jij het lef vandaan om oudere liefhebbers, die misschien in hun pink meer wielerkennis hebben dan jij in je hele body, zo neer te sabelen. Het vergrijp van Sagan is geen vergrijp, maar een normale manoeuvre in een koers waar het om een goed plekje bemachtigen gaat. Dat zou je kunnen weten als je wielerkennis verder terug gaat dan vijf seizoenen of zo. Wat ik mis in het wielrennen van vandaag is de mentale hardheid, de fysieke weerbaarheid , de duels om een goede plek in het peloton, de brutaliteit van toppers en de onbevangenheid en de blindheid van aankomend talent. Het respect voor de “groten” is er altijd geweest, maar geen respect tot in het oneindige. Dus: indedaad: vroeger was de koers mooier en in ieder geval spectaculairder. Maar ik kan me als oudere aanpassen en op mijn manier genieten van de wielersport. Maar probeer me geen vooroordelen aan te smeren, want er wordt al genoeg over één kam geschoren in de huidige maatschappij. En nu vlug terug in je hokje !

0
LyndaLid 30 maart 2017 om 18:17

En bij deze wil ik Sooike graag hartelijk danken voor het totaal bevestigen, en zelfs versterken, van mijn punt.

“onzinnige uitspraken van verbitterde oude zielen” was nog nooit zo op zijn plaats.

0
Martin van den Bosch 30 maart 2017 om 18:22

Graag weer ontopic over bovenstaand voorval

0
schipperaar 30 maart 2017 om 18:26

@ll
Hoe meer tegenspraak, hoe meer schuim op je lippen en zelfs spellingfouten.
Niet alles maar wel de fietsen en de osso buco was beter voor de magneetron zijn intrede deed.

0
fringale 30 maart 2017 om 18:29

Gewoon de betekenis van het woord "Saganneke" in de van dale uitbreiden : 1) op 1 wiel over de eindmeet rijden (bij voorkeur het achterwiel), 2) over gevallen renner springen, 3) op instinct rijden, 4) een lust zijn voor het oog van de wielerliefhebber, 5) groen pakken in de tour, 6) wereldkampioen worden op de weg, 7) Terpstra uit zijn kot lokken, 8) vrede nemen met een tweede plaats in de wetenschap dat het binnenkort wel raak is, 9) iemand op ongepast wijze een "schouderklop" geven

0
tylerhamilton 30 maart 2017 om 18:31

Ziet er op dat twitter filmpje een stuk minder lomp uit, dan gister bij extra time koers. Het leek daar wel of Sagan Vantomme van z’n fiets af wilde beuken.
En afgaande op die beelden vind ik deze opmerking van Sagan niet helemaal passend, leek mij nogal een bedoelde actie.

0
nederbelg 30 maart 2017 om 18:31

@lyndalid
We hebben al een tijdje een bromans…

on topic: Sagan stelt me hier toch wel wat teleur. “Et alors” op zijn Mitterrands ware zoveel keizerlijker geweest…
Vannieuwkerke: altijd een aandachtszoeker geweest.

0
leegloper 30 maart 2017 om 18:39

@iedereendieditnormaalvindt,
Vinden jullie het ook normaal als Vantomme zo’n duw geeft aan Sagan? Of als iedereen elkaar een schouderduw geeft op de Kemmel?

0
Verweggistan 30 maart 2017 om 18:43

Vantomme heeft er zelf niet over gezeurd, dus het zal wel meevallen.

0
Turtlehead 30 maart 2017 om 18:52

Ik ben, net als gelukkig een aantal anderen hier, dat Belgische gezever helemaal zat.
Zout toch op met dat gestook, net of alle Belgen heilig zijn, en de rest door de duivel bezeten.
Op die mongolenwegen bots je nogal snel tegen elkaar. Als het met respect en zonder erg is, waar [email protected] je dan over.
Overigens kun je dat clipje hierboven net zo goed niet bekijken, want daar gebeurt echt helemaal niets wat de moeite is.

0
Geraint 30 maart 2017 om 18:55

Had het iemand van Quickstep geweest dan werd er moord en brand geschreeuwd. Bij de bodycheck van Terpstra tegen Wijnants werd er niet gezegd dat het erbij hoort. Helemaal eens dat het nu niet is om een drama over te maken maar het hoort er echt niet bij.

Overigens mooi dat Vantomme aangeeft dat hij dergelijke dingen nooit meemaakte toen hij bij Katusha reed in tegenstelling tot nu.

En Naessen bezig horen is gewoon een verademing.

0
Etika 30 maart 2017 om 19:00

Ach Sagan, ’t is altijd wel iets en dat is het mooie eraan.
O ja, stel dat je 45 jaar bent en bezeten bent door de koers sinds de memorabele proloog van de TdF in 1983, behoor je dan tot de oudere of nieuwere generatie ?

0
Sephiroth 30 maart 2017 om 19:05

Als die “ouderen” zoveel meer wielerkennis hebben mogen ze dat ook maar eens gaan inzetten voor fatsoenlijke argumentatie. Ipv vroegah was alles beter als argument te gebruiken. Teveel Loos gezever van jong en oud hier bij tijd en wijle.

Wat betreft de beuk, niet helemaal netjes maar op klinkers bergop zou ik niet weten waarom je zelf zo een onbalans gaat opzoeken. Iig niet genoeg voor zo een drama. Want dan mogen ze GvA en Gilbert ook eens door de molen halen ipv zo selectief te wezen.

0
fringale 30 maart 2017 om 19:09

@Turtelhead : gaan we er een derby der lage landen van maken ?? want dan wil ik er wel even de fifa-ranking bij halen :-p

0
schipperaar 30 maart 2017 om 19:24

Soms herdenken we oorlogen terwijl die in volle gang is. Laten we ons niet op laten hitsen door wat olie op het vuur van een verslaggever, Sagan heeft dat duwtje niet eens gevoeld en zowel was het niet om een concurrent uit te schakelen, op naar zondag met de Europese vlag als Leeuwenhart.

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2017 om 19:27

Mooie gepeperde samenvatting Turtle maar wel met de bijsluiter dat ik die gare wegen in Vlaanderen juist fantastisch vind. Ben dan ook, net als de leuke gast bij ‘Extra Time’ vd Poel gisteren, groot voorstander van het liberaal gebruik van al het berijdbare asfalt daar en als dat hier en daar tot ruig wielrennen leidt, des te beter.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone