Robert Power hervat training na knieblessure

Robert Power hervat training na knieblessure
vrijdag 6 november 2015 om 15:01

In 2016 verwelkomt het peloton weer een groot aantal neoprofs. Een renner om naar uit te kijken, is toptalent Robert Power bij Orica-GreenEDGE. De Australiër miste een groot deel van dit seizoen door een knieblessure, maar is daar inmiddels van hersteld. “Het gaat erg goed”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Zware knieblessure
Power liep zijn blessure op in de Trofeo Almar, een wedstrijd die deel uitmaakt van de UCI Nations Cup U23. “Ik viel keihard op mijn knie. Ik dacht in eerste instantie wel dat het ging, sprong weer op mijn fiets en reed terug naar het peloton. Het voelde wel beurs, maar ik dacht dat het wel overging. Vijftig kilometer later werd het echter erger en erger… En met knieblessures is het altijd zo dat het veel tijd kost om te herstellen”, vertelt de 20-jarige Australiër.

Tour de l’Avenir
Het voornaamste doel van het rondetalent was dit seizoen de Tour de l’Avenir, waar hij in 2014 nog tweede werd. Als opmaat naar de Tour de France voor beloften won hij de loodzware Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc, in het Noord-Westen van Italië. Zijn knieblessure strooide echter roet in het eten voor Power, die met gemengde gevoelens naar de Franse rittenkoers keek. “Om mijn ploeggenoot Jack Haig (komend seizoen ook prof bij Orica-GreenEDGE, red.) tweede te zien worden was echt fantastisch, al was het ook erg frustrerend voor mezelf. Na Aosta was mijn seizoen plots afgelopen.”

Wijze les
In januari werd de komst van Power al gemeld door Orica-GreenEDGE, dus zorgen om een contract hoefde de Aussie zich niet te maken. Hij beschouwt het afgelopen seizoen niet als verloren, maar als leerzaam. “Het doel was om te blijven leren en ontwikkelen. l’Avenir was een groot doel voor mezelf, maar dat ging dus de mist in. Toch was het een zwaar jaar, eentje waarin ik veel heb geleerd. Het herstel- en revalidatieproces is een van de grotere zaken die ik dit jaar geleerd heb. Je moet voor jezelf de tijd nemen om te leren hoe je herstelt en dat je geduld moet opbrengen bij blessures, zodat je niet te snel weer opstapt.”

Grote ronde in 2016?
Orica-GreenEDGE heeft de laatste jaren bewezen neoprofs de kans te geven in grote rondes. Caleb Ewan, Adam en Simon Yates maakten allemaal hun grote ronde-debuut in hun eerste jaar als prof. “Ik weet dat nog niet helemaal zeker, dat hangt af van hoe het eerste deel van het seizoen gaat”, antwoordt Power. “Het is lastig voor mij om te voorspellen hoe het bij de profs gaat zijn, dat moeten we afwachten. Orica-GreenEDGE is in ieder geval een fantastische ploeg voor mij het komende seizoen, want met neoprofs doen ze het erg goed. Ze geven hen kansen op het juiste moment. Ik ben blij dat ik volgend jaar de kleur van die ploeg mag verdedigen”, sluit de coureur uit Perth af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

BlancoProCycling 6 november 2015 om 15:54

Wat een supergeneratie komt er eigenlijk aan voor Australië zeg…

0
Shinzawai 6 november 2015 om 22:01

Dat roepen we al jaren, maar zoveel wereldtoppers zijn er niet uit voortgekomen.

0
ProfrondeZevenbergen 7 november 2015 om 00:41

Wereldtoppers misschien niet. Maar hoeveel zijn dat er wel? Renners met een cq van boven de 2.000?
Matthews is toch vrij aardig en Ewan zit er ook echt wel aan te komen.

Gerrans is ouder, maar die was in 2014 best wel goed. En wat langer geleden behoorde Evans wel bij de top.

0
heuvelcolombia 7 november 2015 om 09:56

Heb wat interviews gelezen met deze Power, lijkt me een sympathieke jongen. Ik hoop dat het talent er bij de profs ook uit komt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone