Eerste ronde Track Nations Cup in Jakarta

woensdag 28 september 2022 om 18:08
Eerste ronde Track Nations Cup in Jakarta

foto: Cor Vos (archief)

De eerste ronde van de UCI Track Nations Cup zal volgend jaar plaatsvinden in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Dat heeft de UCI aangekondigd. De wedstrijd zal volgend jaar worden gehouden van 23 tot 26 februari.

Eerder werd al bekend dat de tweede en derde ronde plaats zullen vinden in Caïro (Egypte) en Milton (Canada). De Nations Cup zal Europa volgend jaar dus overslaan.

De Nations Cup speelt een belangrijke rol bij de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2023 dat tussen 3 en 9 augustus zal worden gehouden in Glasgow als onderdeel van het Super WK wielrennen. De punten behaald in de Nations Cup zullen ook meetellen voor de olympische ranglijst, die bepaalt wie zich voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs kwalificeren.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Drossard Kudus 28 september 2022 om 20:46

Mooie baan daar in Indonesië. Die investeren de laatste jaren wel flink in sportvoorzieningen, hopelijk betaalt zich dat ook uit in Indonesisch sportsucces.

0
Josboskoop 29 september 2022 om 11:45

Perfect land om in te investeren. Klinkt alvast goed: Evenepoel van Ineos-Bintang wint Tour de Java, De Ster van Bandung, Omloop Merdeka, Solo – Baturaden en Flèche Bromo.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone