Qhubeka NextHash ook in 2022 met beperkt budget in WorldTour-peloton

Qhubeka NextHash ook in 2022 met beperkt budget in WorldTour-peloton

© Cor Vos

donderdag 5 augustus 2021 om 19:01

Mochten er nog twijfels zijn over het voortbestaan van Qhubeka NextHash (voorheen NTT Procycling), dan mogen die opgeborgen worden. WielerFlits kreeg uit goede bron bevestigd dat het Zuid-Afrikaanse ook in 2022 deel uitmaakt van de WorldTour, zij het met hetzelfde – beperkte – budget als dit jaar.

Een nieuwe grote partner heeft teammanager Douglas Ryder nog niet kunnen strikken, maar er is intussen wel zekerheid dat de ploeg met eenzelfde budget als dit jaar ook in 2022 deel zal uitmaken van het WorldTour-peloton. Met andere woorden, net als 2021 wordt ook 2022 een overgangsjaar voor het Zuid-Afrikaanse team.

En dat is op zich goed nieuws voor de renners. Niet alleen voor de vijf renners (Victor Campenaerts, Sergio Henao, Sean Bennett, Connor Brown en Mauro Schmid) die nog een doorlopend contract hadden, maar ook voor de jongens die intussen hun overeenkomst zien aflopen.

Met Henok Mulubrhan trok het overigens al een renner aan. Mulubrhan is een 21-jarige Eritreeër die doorgroeit van het continentale opleidingsteam van Qhubeka NextHash.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 5 augustus 2021 om 19:14

Hoewel het goed nieuws is dat ze door kunnen gaan ze gevoelig inleveren met het verwachte vertrek van Nizzolo. Die pakt driekwart van hun overwinningen en een lading aan ereplaatsen. Met weinig geld is het vervangen van deze ster ook niet makkelijk.

Covadonga 5 augustus 2021 om 19:31

En hoe hoog is dat zogenaamde beperkte budget dan?

Murcia 5 augustus 2021 om 20:42

Tussen de 8 en 10 miljoen euro.

Panache 6 augustus 2021 om 08:07

Kan mij niet voorstellen dat ze tussen de 8-10 miljoen budget hebben. Maar jij post niet vaak zo maar iets, dus er zullen bronnen voor zijn.

Cochise 5 augustus 2021 om 20:23

Het concept van de worldtour-ploegen als “topteams” komt wel stilaan onder druk te staan.
Met kapitaalkrachtige pct-ploegen waar je als organisatie bijna niet omheen kan omdat ze een topper a la Vanderpoel, Sagan of Quintana hebben zullen de lokale pct-ploegen toch steeds meer de dupe worden en niet meer worden uitgenodigd? Terwijl je dan wel verplicht bent om WT-ploegen te vragen die hun C-ploeg sturen of enkel een C-ploeg kunnen opstellen omdat ze geen geld meer hebben.

Panache 6 augustus 2021 om 08:09

Het concept is dan ook niet ‘topteam’ maar de ploeg, renners en vooral de sponsoren zekerheid bieden dat er startrecht is in bepaalde grote wedstrijden. Het verschaffen van die zekerheid is in belang van het hele peloton.

Scott Sunderland 6 augustus 2021 om 00:01

Nizzolo gaat natuurlijk weg. Die kan elders een veel beter contract krijgen. Claeys tekende al bij Wanty. Mogelijk kunnen ze wel verder met Aru (die zowaar wat beter begint te rijden) en de oude Pozzovivo. Hopelijk kunnen ook bijvoorbeeld Armée en Lindeman blijven. Maar ze zullen toch echt wat nieuwe goede namen moeten aantrekken om zelfs voor de kelder van de WT geloofwaardig te zijn.

lampje 6 augustus 2021 om 06:21

Als er nu nog enige progressie in mannen als Bennett en Walscheid (enfin toch enige progressie maar vertrekt waarschijnlijk ook) zat dan kon het nog wat worden, maar zonder Nizzo is dit een schamel zooitje.

Verweggistan 6 augustus 2021 om 07:31

Mocht astana kopje onder gaan kunnen ze Battistella, sobrero en de bod terughalen

Headlines

Materiaalzone

Populair