‘Doug Ryder werkt achter de schermen aan ProTeam’
Qhubeka in de Giro van 2021 - foto: Cor Vos
dinsdag 2 augustus 2022 om 16:18

‘Doug Ryder werkt achter de schermen aan ProTeam’

Doug Ryder, voormalig algemeen directeur van Dimension Data en NextHash, zou bezig zijn met een nieuwe upgrade voor zijn ploeg. Dat meldt VeloNews. Qhubeka rijdt momenteel rond als Continentale ploeg, maar Ryder zou daar met een nieuwe geldschieter weer een ProTeam van willen maken.

In 2021 verloor Qhubeka NextHash zijn WorldTour-licentie, nadat de ploeg met een gebrek aan financiële steun kampte. De Zuid-Afrikaan was niet in staat om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, waardoor de ploeg een Continentaal team werd en alle grote namen vertrokken. Onder meer Giacomolo Nizzolo, Domenico Pozzovivo en Victor Campenaerts verlieten de ploeg.

Ryder bleef echter niet bij de pakken zitten. In 2022 reed zijn ploeg nog steeds rond in het peloton, als Team Qhubeka. Een nieuwe stap hogerop, van een Continentale ploeg naar een ProTeam, lijkt de nieuwe stap te zijn. VeloNews spreekt nu over een mogelijke geldschieter, Ryder zelf ontkent dat.  “Ik heb geen commentaar, ik heb meer tijd nodig”, voegde hij daaraan toe.

 
3 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2022
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.
2 augustus 2022
Ik hoop dat hij het rond krijgt, maar vooral dat ze die prachtige truitjes van dit seizoen dan behouden en we die dan ook eens wat in beeld zien. Wat mij betreft met voorsprong de mooiste van het peloton.
2 augustus 2022
Mocht het lukken: er zijn wel een paar Afrikaanse renners zonder contract voor volgend jaar: Gebre (Trek), Grmay (Bex), Impey (Israel), Janse (Lotto). En verder wat renners die wel een PCT contract verdienen als Eyob, Reguigui, Berhane, Smit, Pritzen,

Reacties zijn gesloten.