Premier Tech-baas Bélanger: “Komende weken waarschijnlijk meer duidelijkheid”
foto: Astana-Premier Tech
dinsdag 30 november 2021 om 11:05

Premier Tech-baas Bélanger: “Komende weken waarschijnlijk meer duidelijkheid”

De wegen van Astana en Premier Tech scheidden eerder dit seizoen. Het Canadese bedrijf – al 25 jaar actief in het wielrennen – was het niet eens met de terugkeer van Aleksandr Vinokourov binnen het team. CEO Jean Bélanger voerde daarna gesprekken met Qhubeka NextHash, Team BikeExchange en Israel Start-Up Nation, maar dat liep (tot op heden) op niets uit.

In de package deal van Premier Tech zaten onder meer renners Jakob Fuglsang en Hugo Houle. Na het afketsen van de deal met Israel Start-Up Nation, bracht Bélanger de renners onder bij Silvan Adams van de Israëlische ploeg. Premier Tech koos in de Astana-affaire partij voor de Belgisch-Kazachse CEO Yana Seel, die na de terugkeer van Vinokourov gaat vertrekken bij de Kazachse formatie. Volgend jaar maakt zij deel uit van Lotto Soudal.

Premier Tech lanceerde maandag een eigen opleidingsploeg. Maar ook de WorldTour is nog geen afgesloten hoofdstuk, vertelt Bélanger aan Radio Canada. Hij werkt hard aan een nieuwe sponsordeal. “We praten met een paar teams, waarvan er drie serieus zijn. Dat verloopt goed. We hopen alles voor het nieuwe seizoen gereed te hebben. De komende weken moet er veel gebeuren. Lukt dat niet, dan komt het later in het seizoen goed. We mikken dan op juni, tussen de Giro d’Italia en de Tour de France.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
30 november 2021
Kan premier tech de leemte niet opvullen die soudal zal nalaten na 2022? Als ze dan toch zo’n goede maatjes zijn met yana seel.. Ligt wel wat moeilijker met die nieuwe opleidingsploeg, die is al prima bij Lotto. Verder vraag ik me af of de Canadezen ook azen op een WT-licentie. Die zit bij Lotto immers muurvast bij de nationale loterij.
30 november 2021
Zie dit richting Qhubecka evolueren… PT wil WT niveau, hebben centen maar geen licentie… bij Qhubecka is het net andersom…
30 november 2021
Brengt die sponsor Premier Tech danvals co-sponsor zoveel geld in in zo'n World tour team dat die over alles mee kan beslissen ?. Het lijkt erop dat zijn eisen in verhouding tot het bedrag misschien wat (te) hoog liggen, reden omdat enkele mogelijkheden met bestaande teams zijn afgeknapt (zelfs met het financieel noodlijdende NextHash) waadoor een deal sluiten zolang duurt.
    30 november 2021
    5 miljoen euro, maar het probleem ligt hem inderdaad in dat ze voor dat relatief bescheiden bedrag (op het totale budget) meer zeggenschap willen dan andere sponsors die meer inbrengen.

Reacties zijn gesloten.