Israel Start-Up Nation kondigt komst Fuglsang en Houle aan

woensdag 13 oktober 2021 om 17:59
Israel Start-Up Nation kondigt komst Fuglsang en Houle aan

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang en Hugo Houle komen in 2022 uit voor Israel Start-Up Nation. De Deen en Canadees leken op weg naar Team BikeExchange, maar dit ging uiteindelijk niet door. Fuglsang en Houle tekenen een driejarig contract tot eind 2024.

Fuglsang (36) en Houle (31), dit jaar nog koersend voor Astana-Premier Tech, werden genoemd als nieuwste aanwinsten van Team BikeExchange. De reden: Fuglsang en Houle zijn gelinkt aan Premier Tech en de fabrikant van verpakkingsapparatuur was achter de schermen in gesprek met Team BikeExchange over een sponsordeal. Gisteren kwam via Cyclingnews echter naar buiten dat de gesprekken tussen Premier Tech en Team BikeExchange zijn afgeketst.

Premier Tech zou nu op zoek zijn naar een andere ploeg. CEO Jean Bélanger vertelde afgelopen maand aan La Presse dat zijn bedrijf zou gaan samenwerken met Team BikeExchange, Israel Start-Up Nation, Qhubeka-NextHash of Rally Cycling. Het lijkt Israel Start-Up Nation te worden, wat ook de transfers van Fuglsang en Houle zou verklaren. De Deen tekent voor maar liefst drie jaar bij de Israëlische ploeg, net als Houle.

Terug naar de top 
Fuglsang, die mede door blessureleed een minder seizoen achter de rug heeft, hoopt in 2022 weer grote wedstrijden te winnen. “Ik geloof dat ik het nog in me heb. Natuurlijk is de komende Tour de France, met de Grand Départ in Kopenhagen, een hoofddoel. Ik geloof dat het goed is om frisse lucht op te snuiven. Ik kan met mijn ervaring bijdragen aan toekomstige successen”, aldus de man die in het verleden Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije wist te winnen.

Fuglsang won vorig jaar nog de Ronde van Lombardije – foto: Cor Vos

Houle is een sterke allrounder die in het verleden uitkwam voor AG2R La Mondiale en Astana. Hij werd dit jaar onder meer Canadees kampioen in het tijdrijden. “Na vier jaar bij Astana volgt er nu een nieuwe uitdaging. Ik kan niet wachten om me bij de ploeg te voegen. Ik wil Sylvan Adams (teambaas van Israel Start-Up Nation, red.) bedanken voor deze kans. Ik weet zeker dat ik nog kan groeien als renner.”

Adams is blij met zijn nieuwste aanwinsten. “Jakob is een bewezen winnaar en hij is in feite de vervanger van Daniel Martin, die na dit seizoen zal stoppen als wielrenner. En wat betreft Hugo Houle… Ik heb nog tegen hem gekoerst toen hij een junior was. Hij heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder goede profwielrenner. Hij keert nu terug ‘naar huis’ en zal samen gaan koersen met zijn Canadese vrienden Michael Woods en Guillaume Boivin.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

bswinkelss 13 oktober 2021 om 18:02

Hopelijk heeft fuglsang een beter seizoen dan dit jaar

0
Verweggistan 13 oktober 2021 om 18:05

Benieuwd wat dit betekend voor de aspiraties van premiertech. Stappen die in bij Israel,, of stappen ze nergens in en hebben houle en fuglsang onderdak gevonden bij Israel.

0
Sagan=hulk 13 oktober 2021 om 18:05

Fuglsang direct een driejarig contract? Ik begrijp waarom hij dat onmiddellijk tekent, bij Israël kennen ze het verhaaltje van de ezel en de steen precies niet. Verder kunnen we nu aannemen dat Premier Tech en Yana Seel naar Israël Start Up verhuizen?

0
Murcia 13 oktober 2021 om 18:10

Deze verjonging was broodnodig. LOL
Verder weer de zelfde fout van Adams als eerder bij Froome, namelijk te lange verbintenissen voor renners op leeftijd. Houle drie jaar vastleggen is trouwens nooit uit te leggen tenzij zijn familie de baas is bij Premier Tech.

0
Alfons Haavers 13 oktober 2021 om 18:15

Wanhopig voor grote namen (en geen jongere toppers die willen komen) en te veel geld?

0
Murcia 13 oktober 2021 om 19:20

Zoiets ja, ik begrijp dat Adams ze binnenhaalt in een package deal met Premier Tech. Maar die drie jaar is gewoon te lang, het succes van de oudere renners bij Lefevere is te danken aan het uitdagen van deze jongens middels korte contracten met stevige bonussen ipv langdurige veiligheid die ze in slaap sust.

0
$kedel 13 oktober 2021 om 21:13

“En wat betreft Hugo Houle… Ik heb nog tegen hem gekoerst toen hij een junior was. Hij heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder goede profwielrenner.”

Hij zal bij de junioren hebben gevoeld dat dit een hele grote kan worden :)

0
hartstikkebedankt 13 oktober 2021 om 18:29

Fuglsang is zeker een aanwinst, maar een contract van 3 (!) jaar, poeh. Houle vind ik wel een onderschatte renner, dat is er niet één die zelf veel gaat winnen maar is op bijna elk terrein nuttig.

Volgens de geruchten was Nizzolo ook rond met Israel, ben benieuwd of dat nog doorgaat nu Premier Tech hier lijkt aan te schuiven. Als de 4 Israeliërs nog verlengen dan hebben ze al 28 renners en Neilands zal wellicht ook mogen blijven.

0
Kopinkas 13 oktober 2021 om 20:12

Voor Froome werd het Israel Uitbol Nation, voor Fuglsang hopelijk meer…
Het Canadese, taalgrensslopende duo Woods-Houle vind ik wel veelbelovend…

0
de adelaar 13 oktober 2021 om 21:08

Woutje komt ook voor 7 jaar gaat het gerucht ging

0
Scott Sunderland 13 oktober 2021 om 23:34

De vraag is of deze deal goed nieuws is voor Poels. Fuglsang is geen goedkope vogel om erbij te nemen. Benieuwd hoever hun budget gaat reiken. Nizzolo zouden ze ook willen hebben.

0
Scott Sunderland 13 oktober 2021 om 23:31

Ik zie Fuglsang graag fietsen hoor, maar inderdaad curieus om een driejarig contract te geven aan een renner van 36 die dit jaar eigenlijk al tekenen vertoonde van slijtage. Dit zal net als bij Froome meer een commerciële deal zijn. Sportief gezien is het niet logisch.

0
Mystery Rider 14 oktober 2021 om 11:14

Misschien in 2023 plaatsje vrijmaken voor Rebellin – dan heeft die een jaartje tijd om te recupereren van zijn zware val in de memorial Pantani en kan hij op zijn 52ste opnieuw zijn opwachting maken in de Worldtour :)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone