‘Team BikeExchange stopt onderhandelingen met Premier Tech’

dinsdag 12 oktober 2021 om 18:39
‘Team BikeExchange stopt onderhandelingen met Premier Tech’

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De verwachte samenwerking en de sponsordeal tussen Team BikeExchange en Premier Tech gaat niet door. De ploeg en de fabrikant van verpakkingsapparatuur konden het niet eens worden over de eigendomsvoorwaarden van de ploeg. Dat meldt Cyclingnews. Ploegeigenaar Gerry Ryan blijft de mannen en de vrouwen van de WorldTeams nu financieren.

Premier Tech is nu nog sponsor van Astana-Premier Tech, maar de Kazachse ploeg en het bedrijf maakten in augustus bekend dat hun wegen aan het eind van het jaar scheiden. De verwachting was dat Premier Tech zich in 2022 bij BikeExchange zou aansluiten en een aandeel van 50% in het team zou nemen. Volgens bronnen van Cyclingnews werd de beslissing om de deal niet door te laten gaan bijna twee weken geleden genomen. Gerry Ryan zal nu de mannen en vrouwen van de WorldTeams financieel blijven ondersteunen via zijn verschillende zakelijke belangen, waarbij Giant zich naar verluidt als fietssponsor bij de ploeg zal voegen in plaats van Bianchi.

Het mislukken van de gesprekken betekent dat Jakob Fuglsang en Hugo Houle niet naar Team BikeExchange zullen overstappen, meldt Cyclingnews verder: beiden zijn gelinkt aan Premier Tech, net als de voormalige Canadese renner en ploegleider Steve Bauer en voormalig Astana-ploegmanager Yana Seel.

Premier Tech op de truitjes van Astana: waar gaat de Canadese sponsor naartoe? – foto: Cor Vos

Premier Tech zou nu op zoek zijn naar een andere ploeg. CEO Jean Bélanger vertelde afgelopen maand aan La Presse dat zijn bedrijf zou gaan samenwerken met Team BikeExchange, Israel Start-Up Nation, Qhubeka-NextHash of Rally Cycling. De tijd dringt echter, met de deadline voor de registratie van WorldTeams op 15 oktober. Cyclingnews begreep dat de Canadese sponsor ongeveer vijf miljoen euro wil investeren in een ploeg, maar daarvoor een aandelenbelang in de ploeg terug wil. Bélanger beweerde dat hij door ‘ongeveer vijftien’ ploegen was benaderd over sponsoring.

Het lijkt er echter op dat slechts weinigen bereid zijn om het eigendom van de ploeg in een deal op te nemen, concludeert de nieuwssite.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 12 oktober 2021 om 18:56

Yikes!
Gerry wil zijn troetelkindje niet uit handen geven maar de verf bladdert steeds verder af bij BEX.
Dit biedt natuurlijk wel kansen voor mensen die nog wanhopiger zijn zoals Doug Ryder.

0
josi 12 oktober 2021 om 19:09

Wellicht is dit de redding voor Qhubeka-NextHash, die kunnen wel wat centjes gebruiken.

0
Wheely 12 oktober 2021 om 19:11

Met Fuglsang dan ook een mooie renner dr bij.

0
ssj 12 oktober 2021 om 19:54

Zou mooi zijn

0
Verweggistan 12 oktober 2021 om 19:24

Wel een beetje hebberig met die helft van de aandelen.

0
Titaantje 12 oktober 2021 om 19:28

huidige teameigenaren die de licenties letterlijk bezitten zijn nog hebberiger in het niet delen van die licensies.

0
Murcia 12 oktober 2021 om 19:34

@Verweggistan
Is het ook, Ryan financiert tot nu toe alles en hoewel hij er minder in stopt dan een paar jaar geleden mag je nog steeds uitgaan van tenminste 10 miljoen. De bedoeling was dat de vijf miljoen er bovenop zou komen zodat de ploeg weer aan de onderkant van de middenmoot qua budgetten terecht zou komen. Dan zou je dus met deze opzet 50% procent van de aandelen krijgen met slechts een derde van het totale budget van de ploeg als jouw bijdrage. Dat zag Ryan niet zitten en misschien was hij bang dat hij er op termijn zou kunnen worden uitgewerkt door Seel en co. Bij Astana was Vino ook al op weg naar de uitgang voordat de Astaanse machthebbers met hun spierballen gingen werken.

0
Verweggistan 12 oktober 2021 om 19:35

Die zijn vaak die ploeg begonnen zonder dat er nog een sponsor was. En dat is bij BEX toevallig ook de man die sponsort, maar dat hoeft niet. Volgens mij was Rabobank pas de eerste sponsor die ook het bedrijf achter de wielerploeg in handen had.

Maar goed, ik heb niet veel kennis van hoe zo'n BV achter een wielerploeg is opgebouwd en hoe dat zit met de aandelen en de waarde daarvan

0
Pizzi 12 oktober 2021 om 19:28

Dan tóch maar Manuela Fundación. Oh nee, tóch niet.

0
josi 12 oktober 2021 om 20:24

Fernando Alonso dan maar.

0
Verweggistan 12 oktober 2021 om 21:00

Pegasus of Sony Ericsson

0
Scott Sunderland 13 oktober 2021 om 01:27

Wordt toch wel een beetje penibel voor Fuglsang. Hij heeft geen geweldig seizoen gehad en dat in combinatie met zijn leeftijd zal er toch voor zorgen dat zijn marktwaarde af is genomen. Dat zal hij nu ook ondervinden. Ik vind het wel een renner voor een Franse ploeg zoals Groupama FDJ of Cofidis. Maar kennelijk is hij onderdeel van een Premier Tech pakket deal. Zou hij zelf nog inbreng hebben ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone