Yana Seel verlaat Astana voor managementfunctie bij Lotto Soudal

donderdag 18 november 2021 om 15:20
Yana Seel verlaat Astana voor managementfunctie bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Yana Seel maakt vanaf volgend jaar deel uit van het management van Lotto Soudal. De 37-jarige Seel, die geboren is in Kazachstan maar Belgische van nationaliteit is, verlaat Astana-Premier Tech waar ze Managing Director was. Bij Lotto Soudal wordt ze Chief Business Officer en gaat ze nauw samenwerken met ploegbaas John Lelangue.

Seel beheert in haar nieuwe functie de portefeuilles Business Development, Marketing, Communicatie en Finance voor de drie teams van Lotto Soudal. “Ook al ben ik geboren in Kazachstan, ik voel me voornamelijk Belgische. Lotto Soudal voelt dus wat aan als thuiskomen”, zegt ze. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en had verschillende opties, maar ik voelde meteen een klik met Lotto Soudal en John Lelangue. We delen dezelfde passie voor het wielrennen en hebben een duidelijke toekomstvisie.”

“In mijn functie zal ik, steeds in overleg, het werk van John Lelangue op marketing- en communicatievlak verlichten. Zo kan hij zich meer op het algemene en sportieve managementaspect van het team toeleggen en kan er efficiënter gewerkt worden”, geeft Seel aan. “Als professional wil ik uiteraard bepaalde zaken toevoegen en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een van de meest gerespecteerde ploegen binnen het wielerpeloton.”

De rol van Seel bij Astana-Premier Tech leek uitgespeeld. Onlangs werd namelijk bekend dat Alexander Vinokourov vanaf 2022 opnieuw leiding krijgt over het WorldTour-team.

John Lelangue (rechts) – foto: Cor Vos

Langetermijntoekomst
Lelangue zelf is erg tevreden met de komst van Seel, voor wie speciaal een functie is gecreëerd. “Yana bezit drie jaar ervaring als Managing Director binnen een WorldTour-ploeg en haar expertise wordt zonder twijfel een echte meerwaarde voor het team. We waren op zoek naar versterking op een positie die nog niet werd ingevuld”, geeft de ploegmanager aan.

“Yana zal de lead nemen rond alles wat het aantrekken en behouden van sponsors betreft. Daarnaast is er ook een belangrijke financiële pijler: zo zal Yana samen met mij verantwoordelijk zijn voor de financiële rapportering naar onze Raad van Bestuur. Als derde pijler is er communicatie, waarbij Yana de strategie zal bepalen en het communicatieteam zal aansturen. De creatie van deze positie zal ons ongetwijfeld in staat stellen efficiënter te werken”, aldus Lelangue.

“Ik ben ervan overtuigd dat Yana een enorm grote aanwinst is voor de ploeg, zo blijven we bouwen aan de toekomst van het team op lange termijn”, zegt hij.

Dit artikel delen:

10 Reacties

bswinkelss 18 november 2021 om 15:23

Groot verlies voor de organisatie, kennelijk willen ze niet innoveren

0
Emergo 18 november 2021 om 15:39

Waarom geen foto van haar of heeft Cor Vos het alleenrecht ??

Redactie: Helaas hebben wij via onze huisfotograaf Cor Vos, waar wij een contract mee hebben, geen foto van Yana Seel die wij op dit moment kunnen gebruiken.

0
Limal 18 november 2021 om 19:19

Een linkje naar het officiële twitterbericht mét foto moet toch kunnen, niet?
https://twitter.com/Lotto_Soudal/status/1461339102188609542

0
Wheely 18 november 2021 om 19:53

Bij een eerder artikel over haar, het interview meen ik, stonden toch wel aardige foto’s.

0
platteprijs 18 november 2021 om 16:16

de langetermijntoekomst … woord van 2021?

0
De Cabybara van de Conradkade 18 november 2021 om 16:38

Na het mooie interview hier op Wielerflits met haar had ik goede hoop op een nieuw Astana, maar met het vertrek van Sven Jonker, de terugkomst van Vino en nu het vertrek van Yana Seel is het weer same old.

Mooi dat Yana wel voor de sport behouden blijft, al is het bij Lotto. Aan de andere kant, als je ergens veel ruimte hebt om verbeteringen door te voeren, dan is het daar wel.

0
Wheely 18 november 2021 om 19:56

Van Managing Director naar Chief Business Officer. Toe maar!

“Business Development, Marketing, Communicatie en Finance”
Moet dat geen Communications zijn dan?

0
Polleke 18 november 2021 om 22:04

In hun officiele aankondiging stond het ook zo, foutief dus… best pijnlijk als het net over de voorstelling van de nieuwe communicatiefunctie gaat…

0
Bart 19 november 2021 om 09:50

In functietitel sowieso maar in een beschrijving mixen ze wel vaker volgens mij. Op zich kan het wel omdat ‘business development’ en ‘finance’ in het Nederlands lang en on-sexy worden wat je minder hebt bij communicatie en marketing. Al ben ik persoonlijk eerder voor nederlandse titels en omschrijvingen, dan weet je tenminste wat iemand is qua functie :-)

Zelf vind ik het wel een goede ontwikkeling, ik hoop dat ze veel kan betekenen voor Lotto Soudal en ze daar een nieuwe wind gaan voelen waaien met nieuwe mensen. En misschien is het ook de bedoeling dat dit een opstapje is om de continuïteit wat te verzekeren ?

0
BaseRace 18 november 2021 om 20:08

VVD bbb

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone