Piotr Havik en Martijn Budding terug naar BEAT

Piotr Havik en Martijn Budding terug naar BEAT

Piotr Havik - foto: Cor Vos

maandag 21 december 2020 om 15:30

Piotr Havik en Martijn Budding zijn weer profwielrenner af. De twee wachten de toekomst van het noodlijdende Riwal Securitas niet af, want ze hebben allebei een contract getekend bij BEAT Cycling. In 2019 kwamen Havik en Budding ook al uit voor de continentale formatie.

De transfers van Havik en Budding werden mogelijk door het vertrek van Taco van der Hoorn, die al een contract had getekend bij BEAT maar toch de stap naar de WorldTour kan maken. Ploegmanager Geert Broekhuizen kondigde toen al aan dat de ploeg naar één en mogelijk twee vervangers te zoeken. Met de 26-jarige Havik had de conti-ploeg de voorbije weken al meermaals contact, terwijl het balletje voor Budding pas afgelopen week is gaan rollen.

Martijn Budding – foto: Cor Vos

Stap terug
Havik sprak in november al over de mogelijkheid om een stap terug te doen naar continentaal niveau. “Daar denk ik zeker over na, maar het plaatje moet dan wel kloppen. Ik moet in dat geval het wielrennen gaan combineren met werk en die balans moet ik nog vinden”, zei de Zuid-Hollander toen tegen WielerFlits.

Ook Budding dacht al na over een stap lager. “Ik moet ook naar het financiële plaatje kijken. Als ik een stap terug doe, moet ik ook ernaast gaan werken. Dat is lastig. Je weet ook niet wat er met corona gebeurt, want wat de conti-ploegen afgelopen najaar reden was ook geen vetpot”, gaf de 25-jarige coureur uit Veenendaal begin december aan.

Doorbraak in 2019
In 2019 wisten beide hardrijders in dienst van BEAT hun lang verwachte profcontract binnen te slepen. Havik won onder meer de GP Stad Zottegem en werd tweede in Halle Inhooigem. Daarnaast behaalde hij de nodige topnoteringen in klassieke koersen. Budding wist zich met diverse zeges (onder meer in de Ronde van Rhodos en Kreiz Breizh Elites) en ereplaatsen (onder meer in Veenendaal-Veenendaal) in de kijker te rijden.

Piotr Havik wint in Zottegem – foto: Cor Vos

BEAT Cycling kende een minder 2020, een seizoen dat door het coronavirus gekenmerkt werd. Er werd weinig gekoerst, maar waar wel gekoerst werd, ontbrak BEAT op de voorposten. De hoogtepunten? Een zege in de Topcompetitie, een vijfde plaats in Rucphen, een zesde plaats in de Gooikse Pijl. De ploeg haalde de bezem door de selectie en wil terug naar het elan van 2019. Misschien zijn de renners die in dat jaar het verschil maakten wel het benodigde recept daarvoor.

Selectie BEAT Cycling 2021
flag-be Jordy Bouts
flag-nl Martijn Budding
flag-nl Luuc Bugter
flag-nl Sven Burger
flag-be Yves Coolen
flag-nl Piotr Havik
flag-nl Yoeri Havik
flag-be Jules Hesters
flag-nl Herman ten Kate
flag-nl Marten Kooistra
flag-be Stefano Museeuw
flag-nl Jan-Willem van Schip

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 21 december 2020 om 16:01

Hopelijk PCT in 2022. Dat kan het Nederlandse wielrennen wel gebruiken.

hanzul 21 december 2020 om 16:21

Idd hopelijk in 2021 PCT. In ieder geval 3 renners die zeker PCT waardig zijn. Hopelijk kunnen en mogen zijn van Corona ook een mooi programma rijden.

sukhoruchenkov 21 december 2020 om 16:53

Zonde dat Jumbo Havik geen kans geeft. Zou een nuttige aanvulling op de klassieke kern kunnen zijn. Aan de motivatie van Havik zal het niet liggen en aan zijn kwaliteiten in mijn optiek ook niet, al weet je dat natuurlijk nooit zeker op voorhand.

Scott Sunderland 21 december 2020 om 17:18

Het zal moeilijk worden om uiteindelijk weer hogerop te komen. Misschien alleen als BEAT PCT zou worden. Budding gaf al aan een reguliere baan te moeten nemen als hij weer op CT niveau zou belanden. Dat is niet bevorderlijk voor de uitslagen, maar wel begrijpelijk. De rekeningen thuis moeten ook betaald worden. Benieuwd of deze twee komend jaar hun motivatie kunnen behouden.

FreeWilly 21 december 2020 om 19:17

Mooi ploegje, zou leuk zijn moest de ploeg een pct worden.

doorak 21 december 2020 om 20:04

Hoop dat Piotr in 2022 weer hogerop kan. Gewoon omdat hijmet zijn inhoud, vermogen, koersinzicht daar thuis hoort. Hopenlijk kan hij komend jaar wederom bevestigen.

winningmood 30 december 2020 om 09:20

BEAT oprichters schermde bij de aanvang van deze wielerclub dat ze op termijn naar de Tour wilde. Die richting zie ik ze vooralsnog niet maken.
Sterke baanploeg maar wanneer worden ze een UCI WorldTeam?

Headlines

Materiaalzone

Populair