Oscar Riesebeek (4de) na Circuit de Wallonie: “Team had podiumplaats verdiend”

Oscar Riesebeek (4de) na Circuit de Wallonie: “Team had podiumplaats verdiend”

©Cor Vos

donderdag 30 mei 2019 om 20:45
Interview

De meest ontgoochelde renner na afloop van het Circuit de Wallonie was ongetwijfeld de Nederlander Oscar Riesebeek. De Roompot-Charlesprof viel met zijn vierde plaats maar net naast het podium. “Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. Een podiumplaats was verdiend geweest.”

Met zijn drieën kleurden ze de finale van het Circuit de Wallonie, de derde proef van de Bingoal Cycling Cup: de Belg Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles) en de Nederlanders Oscar Riesenbeek  en Niki Terpstra. Maar in de laatste ronde kwamen nog twee ploegmaats van Terpstra – Boudat en Turgis – het evenwicht voorin verstoren.

Riesebeek (26) deed na afloop zijn verhaal. “Als je met drie voorop rijdt is het tactisch mogelijk om de koers te winnen. Als je demarreert en ze kijken even naar elkaar of ze willen niet rijden… Ook al zijn het natuurlijk twee heel goede renners. Terpstra is wereldtop. Maar met drie haal je sowieso het podium en kan je in de slotfase nog een keertje of niks spelen.”

Van drie naar vijf
“Maar toen reed Terpstra op een gegeven moment niet meer mee”, vertelt de Roompotprof. “Het was snel duidelijk waarom. Je moet dan ook een beetje met je hoofd rijden want anders loop je op een counter van hem. Toen staken Turgis en Boudat over, twee rappe mannen. Ook Planckaert is een rappe. Voor mij was dat zuur, want ik ben helemaal niet zo snel.”

Toen dat extra duo van Total–Direct Energie kwam aansluiten, besefte Riesebeek meteen dat het bijzonder moeilijk zou worden om nog te winnen. “Weg rijden? Ze zouden het gat toch dichten en bovendien hielden ze het tempo hoog. Quasi onmogelijk, dus. Met drie was er wel nog iets mogelijk geweest. Nu niet meer. Natuurlijk is dus zuur.”

Als enige team compleet voorin
“Ik was ook verrast door hun komst. Hoe kon dat? Maar ik kan niemand iets verwijten. Boudat en Turgis reden weg uit het peloton op een zwaardere strook, hoorde ik achteraf. Daarom kon niemand van de ploeg mee.”

Dat de ploeg meer had verdiend, vond Riesebeek we. “We waren als enige team voltallig in die groep van 35. Dat zegt veel over onze positieve ingesteldheid. Jammer dat we geen podium haalden, want het is een van de beste koersen die we al gereden hebben. Het was fijn geweest om de ploeg daarvoor te kunnen belonen”, besloot de man die in de Vierdaagse van Duinkerke na een valpartij nog een hersenschudding opliep. “Daar heb ik voorlopig geen last meer van.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

argon18 30 mei 2019 om 21:31

netjes gedaan van Riesebeek
wordt tijd dat hij World tour gaat rijden
laat ieder jaar toch wel progressie zien

xistnc 30 mei 2019 om 23:08

Al enkele jaren steeds wat leuke uitslagen, ja, dat wel. Progressie? Mwah. WT-niveau? Zeker niet.

r525 30 mei 2019 om 23:06

De ploeg had meer verdiend?
De ploeg had gewoon moeten regelen dat ze een podium behalen als ze als enige met zn allen voorin zitten. Als je het dan nóg niet voor elkaar krijgt, waarom heb je het dan verdiend?

HSV 31 mei 2019 om 08:07

Ik vind de ploeg per jaar nietszeggender worden.

assen 31 mei 2019 om 08:42

Vind Roompot beter dan Nippo, en zelfs hen lukt het om een Giro etappe te winnen. Doorzetten, volhouden, niet opgeven, aanvallen, en je wint een keer. Net als in de UK!

wielrenner 31 mei 2019 om 09:33

Zo is het en in Yorkshire reden ze toch WT waardig door een overwinning en een top 10 plek in het GC.

Headlines

Materiaalzone

Populair