Niki Terpstra derde in Wallonië: “Het is nooit stilgevallen”

donderdag 30 mei 2019 om 18:40
Niki Terpstra derde in Wallonië: “Het is nooit stilgevallen”

Niki Terpstra - foto: Cor Vos

Interview

Niki Terpstra was vanmiddag in het Circuit de Wallonie weer eens een van de renners die het koersverloop kleur gaf. De 35-jarige routinier van Total-Direct Energie brak op 40 kilometer van het einde de koers open en zag uiteindelijk ploeggenoot Thomas Boudat met de overwinning aan de haal gaan.

“Het was mooi om te zien”, kijkt hij na afloop terug. “We waren erg gemotiveerd. Het was belangrijk dat er geen ontsnapping wegreed zonder renners van onze ploeg erbij. Het is daardoor de hele dag koers geweest. In de finale pakte dat goed uit voor ons.”

Terugdenken aan de Omloop
In de slotfase zag hij ploeggenoten Turgis en Boudat aansluiten. “Dat was knap, want wij stonden niet stil”, stelt hij vast. “In principe een mooie situatie. Maar ik moest ook terugdenken aan Omloop Het Nieuwsblad (in 2015, red.), toen we met drie man van de ploeg voorop zaten en het alsnog mis ging. Ik dacht: dat mag ons vandaag niet gebeuren. Gelukkig was dat niet het geval en behalen we hier topresultaat.”

De ploeg had vooraf als doel om met elke vlucht mee te zitten. “Ook halverwege de koers was er een mooie groep weg met iemand van ons erbij. Maar het peloton werd gegangmaakt door de tv-motor, dus het gat ging weer dicht en kregen we weer een andere finale.”

Nooit stilgevallen
Terpstra kijkt terug op een mooie koers. “Het is nooit stilgevallen. Echt bizar. Maar dat vind ik leuk. Daar koers je immers voor en niet om achter elkaar aan te hobbelen. Er waren een paar ploegen die wilden aanvallen en dan krijg je een mooie koers”, blikt hij terug.

Met drie renners in de top vijf, scoorde Total-Direct Energie aardig wat kostbare punten in het klassement om de Europe Tour. Terpstra bekent dat hij daar zelf niet echt mee bezig is. “Of we nu punten nodig hebben of niet, we proberen goed te fietsen. Het is niet dat ik hier start met het idee dat ik punten moet pakken. Ik wil gewoon koersen en een mooie uitslag rijden. Het gaat om winnen in plaats van punten pakken. Gelukkig denkt onze teambaas Jean-René Bernaudeau daar ook zo over.”

Druk programma
Terpstra is op de weg terug na zijn zware val in de Ronde van Vlaanderen. Hij is tevreden over zijn progressie. “Het gaat steeds beter. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar het is mooi om progressie te zien. Het is hier nog wel van een ander niveau, maar stap voor stap gaat het vooruit.”

Hij vervolgt zijn seizoen woensdag in de Ronde van Luxemburg (5-9 juni), waarna de week erop de Ronde van België (12-16 juni) volgt. In juli volgt een nieuwe deelname aan de Tour de France. “Druk, maar hier heb ik voor gekozen. Ik ben blij met mijn programma”, besluit Terpstra.

Bekijk hier nog eens de live-blog van het Circuit voor het wedstrijdverloop, voorbeschouwingen, foto’s en impressies bij de start, etc…

Dit artikel delen:

1 Reactie

Titaantje 30 mei 2019 om 19:20

Met goede benen kan Terstra in Luxemburg en Belgie best top 5 rijden. Nog wat extra puntjes voor de Europe Tour ;-)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone