Roompot-Nederlandse Loterij in 2018 met Rookvrije Generatie op het shirt

Roompot-Nederlandse Loterij in 2018 met Rookvrije Generatie op het shirt

Foto: Marcel Koch

vrijdag 5 januari 2018 om 17:50

Roompot-Nederlandse Loterij heeft in Rotterdam Ahoy haar nieuwe tenue gepresenteerd. De ProContinentale formatie voegt een zwarte balk op de borst toe aan het tenue en heeft plek ingeruimd voor een maatschappelijk doel: een rookvrije generatie.

Het overgrote deel van het tricot is oud en vertrouwd oranje. Het witte vlak boven de borst is verdwenen. Op de voor- en achterzijde van het tenue staat de tekst ‘Op weg naar een rookvrije generatie’, wat een maatschappelijk doel dient. Het logo van kansspelaanbieder Nederlandse Loterij maakt daarvoor plaats.

In een foto-album op de Facebook-pagina van Materiaalzone worden alle wielertenues voor 2018 verzameld. Like de pagina en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Dit artikel delen:

53 Reacties

Romāns Vainšteins 5 januari 2018 om 22:20

‘Maar principeel is het toch maf dat zulke schadelijke gewoontes getolereerd worden?’

Je kan de mens geen schadelijke gewoontes afleren en al helemaal niet via 0-tolerance, hoe logisch en juist je opmerking an sich ook verder is. Ik schaar mezelf in het kamp dat dit toch aanmatigend en betuttelend vindt.

0
schipperaar 5 januari 2018 om 22:38

Als ze maar in beeld zijn, wat willen ze er aan gaan doen? Nog niet over nagedacht waarschijnlijk. Daarnaast na 3 uur afzien met een kouwe klets en een/twee marlborootjes kan echt geen kwaad natuurlijk, wie weet ga je er harder van. Dus voor een keer eens met RV, ophouden met die betutteling, de gevaren van roken weten we al sinds 60 jaar.

0
Stenalic 5 januari 2018 om 22:53

Symboolpolitiek. Next.

0
Mwielerfan 6 januari 2018 om 01:42

Roken in privésfeer zonder kinderen erbij is ok. Maar in openbare ruimtes, ook buiten, is het 1 zeer ranzig 2 zeer asociaal en 3 schadelijk voor anderen dus zou per direct verboden moeten worden

0
vluggejapie 6 januari 2018 om 07:52

@west

Wow, dat is inderdaad schijnheilig van Roompot. ‘Rookvrije generatie’ op de wielershirtjes, maar ondertussen roken toestaan zolang dat geld in het laatje brengt.

0
wielrenner 6 januari 2018 om 08:57

Er is inmiddels een Nederlandse alliantie voor een rookvrij Nederland op initiatief van KWF Kankerbestrijding!!!! dat probeert Nederland rookvrij te krijgen. Kruidvat en Trekpleister gaan rookwaren in 933 resp. 190 winkels niet meer verkopen. Dat levert minder omzet op maar ze gaan voor een gezonder leven.Roompot-Nederlandse Loterij sluit zich daarbij aan.
Net zoals Ride for the Roses een goed initiatief is t.a.v kanker. Ride for the roses ligt qua initiatief in het verlengde ervan toch?
Dus..naar al die critici op dit forum het volgende; wen er alvast maar aan dat er steeds meer bedrijven, supermarktketens, winkels zich aansluiten bij de alliantie.

0
ikbenprocycling 6 januari 2018 om 09:32

@wielrenner. Zo is het. Wat mij betreft gaan we asap naar zero tolerance voor die shit.
@Mwielerfan. Buren rokend in eigen tuin of balkon kunnen ook zeer irritant zijn. Laat ze zichzelf maar vergassen in hun autootje. En de peuk in de asbak daar.

0
DeLuiaardVanLimburg 6 januari 2018 om 10:15

Moraliserend geleuter

0
IlPirata 6 januari 2018 om 10:48

@DeLuiaardVanLimburg Zo eens.

0
IlPirata 6 januari 2018 om 11:09

@Wielrenner Er zijn wel meer allianties gedoemd te msilukken, maar ik laat mij graag verbazen. Laat iedereen zelf weten wat ze doen. Ben geen roker, maar dat mag iedereen lekker zelf uitmaken toch. Al die moraalridders in dit te kleine landje.

0
TomDJ 6 januari 2018 om 11:23

Langzame moord, dat roken.
Smerige gewoonte.
Kan af en toe niet eens buiten zitten omdat buren roken en ik die gore lucht in mijn longen krijg.
Heb ik net lekker gefietst, ben bijna thuis en kom dan achter fietsende rokers, smerig.
Kost mij trouwens ook geld, want rokers die ziek worden worden ook door mijn geld verpleegd.
Zo, beetje zwart-wit, maar so be it.

0
rik86 6 januari 2018 om 12:07

Ook beter voor mensen .. met Astma;)

0
GreenDay 6 januari 2018 om 12:49

“Moraliserend geleuter”; roken is een sluipmoordenaar die tientallen keren meer schade toebrengt aan de maatschappij dan dat het opbrengt aan (de zeer hypocriete) taksen. Daarnaast is het ook uitermate verslavend: mensen die roken hebben geen vrijheid om te stoppen; ze worden dwangmatig van sigaret naar sigaret geduwd en enkele bedrijven worden rijk op de kap van honderdduizenden hun gezondheid. Als je de onderzoeksliteratuur raadpleegt, zijn de effecten die roken op de gezondheid heeft, ontzagwekkend. Helemaal geen moraliserend geleuter.

0
IlPirata 6 januari 2018 om 13:13

@GreenDay Overgewicht kost de samenleving ook het één en ander kan ik u melden. Gaan we al die te dikke mensen ook de patat en pizza’s verbieden/ tegengaan?Laat een ieder toch lekker zijn gang gaan. Heb zelf niks met roken, maar val dan ook mensen met overgewicht aan bijvoorbeeld.

0
ikbenprocycling 6 januari 2018 om 13:47

‘laat een ieder toch lekker zijn gang gaan’

Het levensmotto van de doorgeschoten mens, zogenaamd sociaal, maar eigenlijk diep asociaal.

0
TomDJ 6 januari 2018 om 14:35

IlPirata, je hebt gelijk, maar dit onderwerp gaat over roken.
En niet over andere slechte, dure gewoonten.

0
GreenDay 6 januari 2018 om 15:22

@IlParata: Je moet geen mensen aanvallen (want sommige mensen zijn nu eenmaal een stuk gevoeliger voor verslavingen dan anderen; buiten hun wil om), maar schadelijke stoffen en gewoonten. Ik vind net zo goed dat je overwicht moet aanpakken door sporten te stimuleren en fabrikanten te verplichten geen verslavende rotzooi in hun producten weg te steken zodat je er toch maar meer van eet. “Laat eenieder toch lekker zijn gang gaan” is een denkwijze geïntroduceerd door grootschalige bedrijven en vervolgens overgenomen door veel mensen. Vrijheid wordt gelijkgesteld aan een pak sigaretten en ondertussen lobbyen bedrijven je échte persoonlijke vrijheid volledig naar de klos. Door in te grijpen in consumptiewijzen ontneem je niet de mens vrijheid, maar haal je een stuk macht van massacorporaties weg.

0
mk187 6 januari 2018 om 15:36

Het gaat er toch om dat de komende generatie(s) niet gaan roken?
Dit zegt helemaal niks over mensen die nu roken. Althans, niet in mijn ogen. Iedereen moet het lekker voor zichzelf weten maar feit is gewoon dat het voor veel mensen heel lastig is om te stoppen. Ook al willen ze nog zo graag. Dus als jeugd niet gaat roken hoeven ze ook niet te stoppen :)
Daar gaat het om! Dus, goed initiatief!

0
schipperaar 6 januari 2018 om 15:53

Het halve peleton slikt vergif(suikers) en pillen bij de vleet dus best een beetje hpocriet met een gok gigant als sponsor. Zouden beter op gezonde voeding wijzen want wie eet er nog 200 gr verse groente per dag.
Langs gaan bij scholen om kinderen te stimuleren in sport heeft veel meer nut want sporters roken sowieso veel minder. Laat ze een middag bmxen en ze zijn verslaafd.
Voorbeeld(idool) functie werkt veel beter.
@kk
Palingrokers misschien?

0
klootje kriekeljon 6 januari 2018 om 16:02

In de tuin klagen over rook, dan moet je echt op de hei gaan wonen. Maar ja daar heb je weer lavendel. Ieuw…

0
IlPirata 6 januari 2018 om 16:22

@ klootje kriekeljon Haha, nou inderdaad wat een azijnzeiker is dat.

In zijn algemeenheid gaat het om respect en met name voor anderen. Met ‘laat iedereen lekker zelf weten wat hij of zij doet’, roken, drinken, snuiven, te vet eten etc. Hetzelfde geldt eigelijk met het gezeur/ruzie van fietsers en racefietsers op de fietspaden. Als een ieder elkander nu eens respecteert zal men zich mnder snel ergeren aan elkaar.

0
klootje kriekeljon 6 januari 2018 om 16:44

Precies IlPirata. Maar in NL gaat het alleen nog maar over ik heb last van jou. En jij kwetst mij. En vervolgens dient daar alles op aangepast te worden. En ook nog eens op zo’n manier dat de deur al op slot is gegooid voor je hem open kon doen voor iemand.

0
ikbenprocycling 6 januari 2018 om 16:51

Het is duidelijk wie de verstokte nicotinejunkies zijn hier, misschien zelfs met obesitas erbij (door mateloze westerse overconsumptie; door ziekte is natuurlijk een heel ander verhaal).

Ik kwam afgelopen maand veel bij een kankerkliniek. Komende en gaande patiënten lopen er te paffen, tot mijn verbijstering. Mijn gedachten over zulke mensen laten zich inmiddels raden.

0
schipperaar 6 januari 2018 om 16:56

@pirata
Komt door de verkuddesialisering, met 30 man door de duinen van twee kanten en alles wat losloopt de huid vol scheldt, kind, hond, fazant maakt niet uit. Aanpassen lijkt steeds moeilijker.

0
klootje kriekeljon 6 januari 2018 om 17:25

IBP, ow dikkerdjes moeten ook kapotdood dus? Gezellig. Jammer dat Anorexia geen land is waar je kunt gaan wonen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone