Nuyens gaat niet akkoord met uitleg Van Aert en stapt naar de rechter
foto: PhotoPress.be
donderdag 20 september 2018 om 08:32

Nuyens gaat niet akkoord met uitleg Van Aert en stapt naar de rechter

Een rechtszaak tussen Veranda’s Willems-Crelan en Wout van Aert is aanstaande. Ward Callens – persverantwoordelijke van Sniper Cycling – laat dit weten aan Sporza. Teammanager Nick Nuyens gaat dus niet akkoord met de eenzijdige contractbreuk van de 24-jarige renner.

Van Aert liet afgelopen maandag weten dat hij zijn contract met Sniper Cycling – het bedrijf achter Veranda’s Willem-Crelan – eenzijdig heeft verbroken. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de renner, gaf aan dat een ‘ernstig incident’ heeft geleid tot de breuk.

Volgens VTM Nieuws probeerde Nuyens verschillende mensen binnen zijn ploeg te dwingen een belastende verklaring op papier te zetten tegen hun voormalige renner, om zodoende het nodige bewijs te verzamelen met het oog op een latere rechtszaak.

Een incident waardoor “verdere samenwerking onmogelijk werd”, aldus Van Steenbrugge. De advocaat liet weten vertrouwen te hebben in een goede afloop, mocht de zaak voor de arbeidsrechtbank komen. “Ik ga geen uitspraak doen in de plaats van de rechter, maar het gaat om zwaarwichtige feiten. Een werknemer heeft het recht op een full commitment van zijn werkgever en dat is hier niet het geval”.

Arbeidsrechtbank moet met uitspraak komen 
Ward Callens, de persverantwoordelijke van Veranda’s Willems-Crelan, liet woensdag weten dat er “wat ons betreft geen ernstige feiten hebben voorgedaan.” Het Laatste Nieuws wist al te melden dat Nuyens eveneens met vertrouwen uitkeek naar een rechtszaak.

De arbeidsrechtbank zal nu moeten beslissen of Van Aert inderdaad op legitieme gronden zijn contract heeft verbroken. Als dit zo is, dan zal de ploeg een schadevergoeding moeten betalen aan zijn voormalige kopman.

Mocht Veranda’s Willems-Crelan echter in het gelijk worden gesteld, dan zal Van Aert een schadevergoeding moeten betalen van wellicht honderdduizenden euro’s aan zijn voormalige werkgever.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
20 september 2018 13:35
Hahaha wat een karikatuur die Nuyens. Wie denk je dat ooit nog zal tekenen bij een team/ploeg als Nuyens daaraan is verbonden? Deze man gooit echt alle deuren achter hem op slot (voor hem ook trouwens) Er is geen management dat hem in dienst neemt.

Adieu Nuyens, ik hoop nooit meer wat van je te horen wat met wielrennen te maken heeft. Zelfs al zou je het volste gelijk hebben, dan ben je nu bezig met de wens van een getalenteerde renner ten gelde te maken voor eigen gewin.
    20 september 2018 17:14
    En wva valt niks te verwijten
    20 september 2018 17:24
    Wout van Aert is over 15 jaar de Nick Nuyens van nu joh. ;)
    20 september 2018 17:37
    Kim in welke graad?
20 september 2018 14:51
Ik vrees voor Wout dat hij toch niet onder die afkoopsom uit zal kunnen. Misschien beter toch maar je verlies nemen en volledig richten op de sport?

En Nuyens zal pakken wat hij pakken kan, want zijn rol in het professionele wielrennen lijkt hiermee wel uitgespeeld.
20 september 2018 18:44
Kunnen renners van dit clubje verplicht worden opgeroepen door de rechtbank om te verklaren dat er een belastende verklaring werd gevraagd? Dan lijkt me het een gedane zaak.
20 september 2018 22:28
Toch denk ik dat het ook aan Van Aert blijft kleven. Er werd al terecht opgemerkt dat hij wat zeikt in zijn carriere. Het is sowieso opmerkelijk dat-ie niet bij QS gaat rijden en niks hebben gehoord van interesse uit die kant. Wat zou daar aan ten grondslag liggen.

Ikzelf krijg het idee dat Van Aert naast sportieve ambities de financiële ambities ook redelijk hoog heeft staan. In ieder geval hoger dan anderen. Denk daarbij aan iets van een kledinglijn en een biografie. Beetje happig op wk trui halen furoure maken in voorjaarskoers en dat dat snel ten gelde maken.

Ik hoop voor hem dat-ie dit van hem af kan laten glijden. Ik vrees er echter voor en twijfel of hij een echt grote carriere op de weg krijgt met dit soort randverschijnselen.
21 september 2018 09:44
Nuyens verbied de mecanicien om nog voor van aert te werken. Lijkt me niet meer dan normaal. Nouja beide heren doen er alles aan om niet in aanmerking te komen voor enige vorm van coulance van de arbeidsrechtbank door het elkaar zo moeilijk te maken

Reacties zijn gesloten.