Navardauskas vindt in Delko Marseille Provence ploeg voor 2019

dinsdag 4 december 2018 om 13:14
Navardauskas vindt in Delko Marseille Provence ploeg voor 2019

foto: Sirotti

Ramunas Navardauskas blijft ook volgend seizoen actief in de wielrennerij. De Litouwer had moeite om een ploeg te vinden, maar dat is nu gelukt. Navardauskas verdedigt in 2019 de kleuren van de Franse ProContinentale formatie Delko Marseille Provence.

Voor Navardauskas is het een terugkeer naar de ploeg waar hij als jonge renner lid van was. “Ik ben blij om hier na acht jaar terug te komen en ik ben blij met de manier waarop het project is gegroeid dankzij Frédéric Rostaing”, vertelt de renner met één Giro- en één Touretappe op zijn erelijst.

Vier maanden terug maakte Brent Copeland, teammanager bij Bahrain Merida, in een interview met TuttoBiciWeb duidelijk dat de renner die derde werd op het WK 2015 moest vertrekken bij de WorldTour-ploeg. De 30-jarige Navardauskas maakte aan het einde van 2016 de overstap van Cannondale-Drapac naar Bahrain Merida. Het teammanagement van de gloednieuwe ploeg kon zich in de handen wrijven, want met Navardauskas wist het een sterke renner binnen te halen. Een renner die al de nodige adelbrieven had verzameld.

In juni 2017 werd duidelijk dat de Litouwer kampt met hartritmestoornissen. In september van dat jaar ging Navardauskas onder het mes, waardoor hij een kruis moest maken over de resterende koersmaanden. Hij maakte in januari zijn comeback in de Tour Down Under. De 30-jarige renner kwam in 2018 tot 63 koersdagen, maar reed voornamelijk een ‘B-programma’. Geen Giro, Tour of Vuelta voor de Litouwer, die nog altijd niet op zijn oude niveau zit.

Navardauskas was het hoofdonderwerp van een van de afleveringen van de serie Renner zoekt team 2019. Hij is inmiddels de zevende renner uit de serie die daadwerkelijk een ploeg heeft gevonden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mathieu Moller 4 december 2018 om 13:32

FietsPanKrukVor 12 NOVEMBER 2018 OM 00:16

Quote:
Hij gaat denk ik naar Delko Marseille

Hebben we hier een insider of is dit een leuke gok?

KimJungPoels 4 december 2018 om 13:45

De speculaties hierover waren er al. En FPKV gaat bijna richting een insider. ;)

Titaantje 4 december 2018 om 17:04

Dit was een enorme allrounder, zou toch mooi zijn als hij zijn niveau van 2015 nog eens terugvindt, maar dat is inmiddels al zo lang geleden dat het me onwaarschijnlijk lijkt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair