Wielertransfers 2020: Héctor Sáez, Ramunas Navardauskas, Patrick Schelling, Björn Thurau, Joseph Areruya

vrijdag 11 oktober 2019 om 16:15
Wielertransfers 2020: Héctor Sáez, Ramunas Navardauskas, Patrick Schelling, Björn Thurau, Joseph Areruya

Héctor Sáez (r) - foto: Cor Vos

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Héctor Sáez
Héctor Sáez is de nieuwste aanwinst van Caja Rural-Seguros RGA, die de Spanjaard overneemt van Euskadi-Murias. Bij die ploeg gaat aan het einde van het seizoen de stekker eruit. Voor Sáez is zijn transfer een terugkeer op het oude nest, want ook in de seizoenen 2015 tot en met 2017 reed hij al in de groene truitjes van de ProContinentale formatie. “Het doel voor 2020 is winnen voor de ploeg en mijn ploegmaats helpen hetzelfde te doen”, aldus de 25-jarige renner.


Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas koerst ook komend seizoen in de kleuren van Delko Marseille Provence. De Franse ploeg kondigde via haar social media de contractverlenging aan van de Litouwer, die vorige winter overkwam van Bahrain Merida. Eerder reed hij zes seizoenen bij Cannondale en de voorloper Garmin-Sharp. Navardauskas, die vroeger in zijn carrière ritten won in de Giro d’Italia en de Tour de France, werd dit seizoen voor de vierde keer nationaal kampioen op de weg.


Patrick Schelling
Patrick Schelling (29) keert na vijf jaar terug op het hoogste niveau. De Zwitser, die in 2015 mee de promotie maakte met IAM Cycling naar de WorldTour, verruilt na vier jaar Vorarlberg Santic voor Israel Cycling Academy. Dit seizoen was hij nog elfde in de Ronde van Zwitserland. Bij zijn nieuwe ploeg moet hij bergop Dan Martin en Ben Hermans bijstaan. Teambaas Kjell Carlstrom: “Patrick is een klimmende allrounder die een geweldige helper kan zijn voor Dan en Ben.”


Björn Thurau
Björn Thurau (31) hangt aan het einde van dit seizoen zijn fiets aan de wilgen. De Duitser reed dit jaar voor het continentale Vito-Feirense-Pnb, nadat hij in het verleden voor onder meer Europcar, BORA-Argon 18 en Wanty-Groupe Gobert uitkwam. “Er waren mooie tijden, maar ook moeilijke momenten. Vaststaat dat ik veel geleerd heb. Bedankt iedereen die me in deze periode van mijn leven heeft gesteund.” Winnen deed Thurau in dertien jaar bij de profs niet.


Joseph Areruya
Joseph Areruya is aan zijn laatste weken bezig bij Delko Marseille Provence. Volgens de Rwandese krant The New Times koerst de 23-jarige renner komend seizoen namelijk voor het Martinikaanse clubteam La Pédale Pilotine, waar ook voormalig Cofidis-renner Daniel Teklehaimanot rijdt. 2019 was Areruya’s tweede seizoen bij Delko Marseille Provence. Twee jaar geleden won hij een rit in de Giro d’Italia voor beloften. Vorig seizoen pakte hij de eindwinst in La Tropicale Amissa Bongo.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Thoin 11 oktober 2019 om 15:24

Chaves ook voor twee jaar bijgetekend bij MTS, net gezien op twitter

0
Grobbel 11 oktober 2019 om 15:40

Israel Cycling Academy blijft maar nieuwe renners rekruteren; dit is nummer 25 in de 2020-selectie als CQ klopt. 18 (!) man van de ICA/KTA-selecties van dit jaar hebben nog niet verlengd.

Geldt er eigenlijk nog een maximum qua teamgrootte? Er staat me iets van 30 bij (waarvan 3 neoprofs), maar ik weet niet of dat (nog steeds) zo is.

0
Thoin 11 oktober 2019 om 15:42

Inderdaad maximaal 30 renners.

Op PCS staat nu met Schelling erbij nog maar 13 renners bij ICA.
https://www.procyclingstats.com/team/israel-cycling-academy-2020

0
Grobbel 11 oktober 2019 om 15:47

Opvallend verschil tussen deze twee overzichten. Op PCS ontbreken alle 8 Katusha-renners die volgens CQ mee gaan naar de nieuwe ploeg, als ook Barbier, Carisey, Minali en Niv. Even afwachten dan maar.

0
Thoin 11 oktober 2019 om 15:57

@grobbel, inderdaad, ik verwacht nog een Israëliër of twee extra.
Daarnaast hebben ze enkel deze 13 officieel via de media bekend gemaakt.
Tussen de lijnen kon je ook al lezen dat eigenlijk enkel Pollit zou meegaan van Katusha.
Misschien dat ze om de klassieke kern wat te versterken ook aan Debusschere denken?
Afwachten :)

0
Verweggistan 11 oktober 2019 om 15:44

Ik denk dat ICA deze renners al had gecontracteerd voor de fusie, maar nu bekend maakt. 28+2 neo’s is de max.

0
hartstikkebedankt 11 oktober 2019 om 16:33

Navardauskas was toch in de periode 2012-2016 een behoorlijk goede renner maar nu op 31 jarige leeftijd heeft hij toch al ruim 3 seizoenen zeer matig gepresteerd.

0
Thoin 11 oktober 2019 om 16:36

Hartproblemen zeker? Is ook geopereerd geweest eraan…
Beetje vergelijkbaar met Kyrienka, sinds die ingreep ook niet echt mee iets laten zien..

0
aardappeljager 11 oktober 2019 om 16:38

Wel een renner waar ik graag naar keek. Leuke hardrijder om mee te hebben in de vlucht. Beetje als Barta

0
Verweggistan 11 oktober 2019 om 19:30

Het gerucht is dat Team Israel ook een Conti team opzet voor Israelische renners en dat Niv en Sagiv de enige Israeliers in het WT team zouden zijn. Dat zou betekenen dat de broertjes Goldstein en Einhorn naar het CT zullen gaan. Wellicht dat ICA ook een paar andere renners onder contract daarheen kan overhevelen.

0
Brabander 11 oktober 2019 om 20:55

Die Björn Thurau leek in het begin van zijn carrière ook een hele leuke renner te worden. Dat is er ook totaal niet meer uitgekomen de laatste jaren

0

Headlines

Populair

Materiaalzone