Monkey Town-à Bloc gaat verder als A BLOC CT en heeft selectie voor 2020 rond
foto: Monkey Town-à Bloc
zaterdag 9 november 2019 om 17:25

Monkey Town-à Bloc gaat verder als A BLOC CT en heeft selectie voor 2020 rond

Nationaal Speelparadijsketen Monkey Town verdwijnt in 2020 als naamgever van de gelijknamige Continental-formatie Monkey Town-à Bloc. Het biermerk is daarom volgend jaar de enige naamgevende sponsor van de Noord-Hollandse ploeg, waardoor het A BLOC CT gaat heten. Teammanager Paul Tabak is uiteraard content met deze ontwikkeling.

“Alle sponsoren hebben een overeenkomst afgesloten voor de komende twee jaren met een optie tot verlenging”, bevestigt hij tegenover WielerFlits. “Hierdoor hebben wij diverse renners voor minimaal twee jaar kunnen vastleggen.” Welke renners dit zijn, laat hij in het midden. Bovendien heeft Tabak de selectie voor 2020 rond. Sprinter Bas van der Kooij trok eerder deze week naar BEAT Cycling Club, terwijl eerder al duidelijk werd dat Rick Pluimers (Jumbo-Visma Academy) ook vertrekt. Alex Molenaar maakt op zijn beurt de overstap naar de profs bij het Spaanse ProContinental-team Burgos-BH van Jetse Bol.

In een eerder stadium bevestigde de ploeg dat ze afscheid zou nemen van de Italianen Nicola Gaffurini en Antonio Santoro. Daarnaast gaat A BLOC CT niet verder met Chiel Breukelman en Folkert Oostra. Daarvoor in de plaatst komen – zoals je eerder in onze rubriek WielerFlits Nationaal al kon lezen – Stijn Appel (West-Frisia), Stijn Daemen (Home Solution-Soenens), Marco Doets (Alecto CT), Bodi del Grosso (Spider King-Soenens U19), de Australiër Aden Paterson (NWVG) en Meindert Weulink (WPGA) de gelederen versterken.Met het sponsornieuws werd ook meteen de laatste aanwinst voor 2020 gepresenteerd.

Tabak heeft ervoor gekozen om de bijna 24-jarige André Luijk een kans te geven. Hij is snel aan de meet en won dit jaar al de Zuid-Hollandse Eilandentour. Luijk (WV Eemland-Smartdry) is gehaald als opvolger van Van der Kooij. Opvallend, aangezien hij eerder akkoord was met Allinq-Krush-De IJsselstreek. Het clubteam legde hem echter geen strobreed in de weg om de stap hogerop te maken. Luijk fietst pas twee jaar; de voormalig voetballer kwam tijdens een revalidatie van een blessure in aanraking met wielrennen en raakte aan de sport verknocht.

flag-nl A BLOC CT 2020
flag-nl Stijn Appel (nieuw)
flag-nl Rick van Breda
flag-nl Stijn Daemen (nieuw)
flag-nl Marco Doets (nieuw)
flag-nl Bodi Del Grosso (nieuw)
flag-nl Adriaan Janssen
flag-nl Jeen de Jong
flag-nl Maarten de Jonge
flag-nl Wim Kleiman
flag-nl André Luijk (nieuw)
flag-nl Lars Loohuis
flag-au Aden Paterson (nieuw)
flag-lv Martins Pluto
flag-nl Ivar Slik
flag-nl Mel van der Veekens
flag-nl Meindert Weulink (nieuw)

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
9 november 2019 18:14
Rectificatie: WV EEMLAND geen WC Eemland, staat wat lullig;) overigens een super ambitieuze wieler vereniging in midden Nederland, waar de laatste jaren veel jonge getalenteerde renners vandaan komen!
    10 november 2019 00:12
    Wij van WC eendland adviseren WC eendland.
10 november 2019 11:59
Een sterke ploeg, ik ben benieuwd naar hun nieuwe sprinter. In Belgie stapte er ook een voetballer op de fiets en die doet het best aardig. Wel jammer dat ze ter vervanging van de twee Italianen geen Nederlandse (oud)prof hebben kunnen halen. Renners van Meijers en Van Ginneken zouden nog een mooie toevoeging geweest kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.