Bas van der Kooij laatste aanwinst BEAT Cycling Club

vrijdag 8 november 2019 om 12:03
Bas van der Kooij laatste aanwinst BEAT Cycling Club

foto: Cor Vos

Bas van der Kooij is de tiende en laatste renner voor BEAT Cycling Club in 2020. De Nederlandse sprinter komt over van Monkey Town-à Bloc en is de reden dat de ploeg zich meer gaat focussen op het sprinten. Eerder presenteerde BEAT al Jan-Willem van Schip en wist WielerFlits te melden dat Marten Kooistra de transfer maakt.

“Met de kennis die we als BEAT dankzij het baansprinten in huis hebben, hebben we een plan uitgewerkt hoe we ook binnen de BEAT wegploeg sprinters kunnen gaan opleiden en begeleiden”, zegt manager Geert Broekhuizen over het aantrekken van de 23-jarige sprinter Van der Kooij. “Hij is een talentvolle sprinter die de komende jaren nog heel wat groeimarge heeft.”

Sprintprogramma en -trein
Theo Bos nemt als oud-profwielrenner (en nog actieve baansprinter) de begeleiding van Van der Kooij op zich. “Samen met ons performance team, ga ik hem helpen met mijn kennis en ervaring van het sprinten op zowel de baan als op de weg, zodat hij een stap kan maken in zijn ontwikkeling naar een topsprinter”, aldus Bos.

BEAT zal ook een sprinttrein op gaan zetten met de huidige wegploeg, om Van der Kooij extra te ondersteunen. Zelf is de nieuwe kopman blij met deze kans. “Hierdoor ga ik de mogelijkheid krijgen om nog beter te worden en de volle potentie uit mijn sprint te halen. Hier ben ik dan ook ontzettend blij mee en ik kijk al uit naar de sprintduels die gaan komen”, zegt Van der Kooij.

Selectie BEAT Cycling Club voor 2020
flag-nl Daniel Abraham
flag-nl Luuc Bugter
flag-be Yves Coolen
flag-nl Nahom Desale
flag-nl Bas van der Kooij (nieuw)
flag-nl Marten Kooistra (nieuw)
flag-gb Adam Lewis
flag-nl Alex Mengoulas
flag-nl Jan-Willem van Schip (nieuw)
flag-be Guillaume Seye

Vertrekkers:
flag-nl Martijn Budding (Riwal Readynez)
flag-nl Piotr Havik (Riwal Readynez)
flag-be Daan Hoeyberghs (nog niet bekend)

Dit artikel delen:

3 Reacties

KimJungPoels 8 november 2019 om 12:13

Zowel van Schip als van der Kooij had ik echt een dik stapje hoger dan CT verwacht. Dus erg mooi voor BEAT dat ze zulke kopmannen hebben kunnen binnen halen.

Mochten ze zelf de stap naar PCT niet maken dan verwacht ik dat ze wel weer het opstapje gaan zijn voor een paar mannen in de huidige selectie.

Yeez 8 november 2019 om 13:22

Goede renners gehaald hoor! Mooie tussenstap voor die mannen

west 8 november 2019 om 14:04

Seye, Coolen, Bugter, Kooistra en Schip.. Da's wel een heftige sprinttrein voor een continentaal ploegje. Helemaal als je verreweg de snelste sprinter hebt….

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone