Michel Kreder gaat in Azië koersen en zet bedrijf op met zijn broers

Michel Kreder gaat in Azië koersen en zet bedrijf op met zijn broers

foto: Sirotti

vrijdag 28 december 2018 om 17:29
Interview

Michel Kreder doet een stap terug. De 31-jarige Nederlander kwam het voorbije jaar uit voor Aqua Blue Sport. De Ierse ploeg klapte in augustus, waarna de oudste Kreder-telg plots op zoek moest naar een nieuwe ploeg. Na een spannende tijd heeft de Zuid-Hollander die nu gevonden. “Ik ga naar Ningxia Sports Lottery-Livall, de ploeg waar ook Tim Ariesen voor rijdt”, vertelt Kreder aan WielerFlits.

Er valt bij de renner een last van zijn schouders. “Ik ben super blij dat het toch is gelukt”, zegt Kreder. “Een heel nieuw avontuur ook. Ik zal voornamelijk een Aziatisch programma rijden, net als mijn broer Raymond (die rijdt voor het Japanse UKYO, red.). Ik zal alleen wat minder wedstrijden gaan afwerken. Dat wilde ik zelf graag. Ik heb thuis een partner en twee kinderen rondlopen. Ik wilde iets minder vaak van huis zijn. Veel ploegen konden dat net niet bieden en Ningxia wel. Daar was ik super blij mee.”

Met de transfer naar zijn Chinese ploeg, doet Kreder een stap terug van het ProContinental-circuit naar het Continental-niveau. Toch had hij ook prof kunnen blijven. “Ik heb onder andere gesproken met Riwal Readynez, de nieuwe Deense ProContinental-formatie. Ook met de ploeg van Raymond hebben we contact gehad, maar die konden bijvoorbeeld niet de optie bieden dat ik iets vaker naar huis kon gaan. Ningxia kon dat wel. En voor mij verandert er ook niet veel, want ik blijf me volledig met de wielersport bezighouden.”

Kreder reed vorig jaar nog de Vuelta a España – foto: Sirotti

Kreder zal in de Tour of Langkawi voor het eerst het shirt van zijn nieuwe ploeg dragen. “De zekerheid die ze voor daarna konden geven, is dat we de Tour of Qinghai Lake in juli gaan rijden. Daarnaast zijn ze ook zeker van de Tour of China I en de Tour of China II, die beiden plaatsvinden in september. Dat zijn best weinig wedstrijden, natuurlijk. Ik ga dat aanvullen met een aantal wedstrijden die ik voor mij club Trias uit Den Haag zal rijden. Ningxia is op dit moment bezig om ook in april en mei ergens in een Aziatische koers binnen te komen.”

Kreder Coaching
Doordat Michel nu iets meer tijd overhoudt, heeft hij met zijn broers Raymond en Stefan een bedrijf opgezet. Met Kreder Coaching gaan zij trainingen begeleiden en clinics geven. “Veel mensen zien dit als een stap terug naar het Continental-niveau. Maar eigenlijk is dit een dubbele kans”, legt de oudste Kreder uit. “We speelden namelijk al anderhalf jaar met dit idee. Het betekent niet dat ik ga afbouwen. Het ging de laatste twee jaar niet onaardig. Ik ging niet uit van deze ontwikkeling. In 2020 wil ik dan ook weer een stap hogerop maken.”

Michel Kreder is na broer Raymond, Ariesen, André Looij en Jeroen Meijers de vijfde oud-renner van Roompot-Nederlandse Loterij die in 2019 zijn heil in Azië vindt. Het verhaal van de laatste twee lees je hier.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 28 december 2018 om 17:57

De zesde. Marc de Maar ook.

0
Grobbel 28 december 2018 om 20:42

Is er al iets bekend over waar hij rijdt in 2019 dan?

En zou Lex Nederlof volgend jaar nog een jaartje langer doorgaan? Die rijdt ook al jaren onder een Aziatische licentie.

0
lodjan 29 december 2018 om 07:36

Lex is deze week gestopt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone