Fedosseyev stelt eindzege Tour of Fuzhou veilig, Shnyrko wint slotetappe

zaterdag 23 november 2019 om 08:21
Fedosseyev stelt eindzege Tour of Fuzhou veilig, Shnyrko wint slotetappe

foto: SHIFT Active Media

Arthur Fedosseyev is de nieuwe eindwinnaar van de Tour of Fuzhou. In de slotetappe kwam de Kazach in het peloton over de streep en stelde daarmee zijn overwinning veilig. Alexei Shnyrko sprintte naar het laatste dagsucces.

De zevende en laatste etappe van de Chinese .1-rittenkoers ging over zes ronden door en rond het culturele centrum van Xiaotang, van elk bijna twintig kilometer. Folkert Oostra van Monkey Town-à Bloc was mee in de ontsnapping, maar uiteindelijk kwam alles samen. In de massasprint bleef Shnyrko Lev Gonov en Chien-liang Chen voor. Voor de Wit-Rus van Ningxia Sports Lottery-Livall was dit zijn eerste profzege.

Fedosseyev kwam in het peloton over de finish en stelde zo zijn eindwinst veilig, nadat hij gisteren in de bergrit naar Yunding de leiderstrui had overgenomen. Voor de Kazach, die twee jaar geleden terugkeerde na een tweejarige schorsing voor een positieve dopingtest, is het zijn eerste eindzege bij de profs. Op de erelijst volgt hij Ilya Davidenok op, zijn ploeggenoot bij het Shenzhen Xidesheng Cycling Team.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone