Looij en Meijers trekken naar Chinese ploeg: “Tim Ariesen tipte ons”

Looij en Meijers trekken naar Chinese ploeg: “Tim Ariesen tipte ons”

André Looij - foto: Marcel Koch

donderdag 20 december 2018 om 15:12

André Looij en Jeroen Meijers vervolgen hun wielercarrière in China, zo vertellen ze aan WielerFlits. De 23-jarige sprinter Looij stond te boek als een groot talent en maakte al op 19-jarige leeftijd zijn profdebuut bij Roompot-Oranje Peloton. Afgelopen seizoen was hij actief voor het continentale Monkey Town. Voor Meijers zat er na dit seizoen geen langer verblijf bij Roompot-Nederlandse Loterij meer in.

Looij en Meijers rijden komend seizoen voor Taiyuan Miogee, een Chinese continentale ploeg. Bij het team staan verder geen bekende namen onder contract. De formatie bestaat uit tien Chinese renners, de Spanjaard Edgar Nohales Nieto en dus de twee Nederlanders. “Ik kon wel bij Monkey Town blijven”, vertelt Looij. “Maar ik kreeg een goed aanbod van Taiyuan Miogee en dat kon ik eigenlijk niet afslaan. Koersen in China beviel me goed vorig jaar en het leek me een leuk avontuur en een nieuwe uitdaging. Een keer iets anders.”

Voor de 25-jarige Meijers is het na twee jaren als prof een stap terug. Hij kon niet blijven bij fusieploeg Roompot-Charles, waarna zich ook geen andere profploeg meldde voor zijn diensten. “Komend jaar sta ik ook onder contract bij de Chinezen. Daarnaast zal ik in Europa een aantal wedstrijden rijden met mijn club De Jonge Renner. Maar omdat het seizoen in Azië wat later begint, heb ik ook het veldrijden weer wat opgepakt. Dat doe ik in de kleuren van het team van mijn vriendin, Veerle Goossens.”

Jeroen Meijers – foto: Marcel Koch

Tim Ariesen spin in het web
De vraag die overblijft: hoe raken twee jonge Nederlanders verzeild bij een onbekende, Chinese Continental-ploeg? Het blijkt dat Tim Ariesen de brug gebouwd heeft. Hij is ploeggenoot geweest van Looij en Meijers bij, ja wel, Roompot-Nederlandse Loterij. “Tim appte mij dat er een Chinese ploeg was die buitenlandse renners wilde”, vertelt Looij. “Coureurs die punten kunnen rijden in de UCI Asia Tour. Daarna heb ik de contacten van Taiyuan Miogee ontvangen en niet veel later hebben ze Jeroen en mij een aanbod gedaan.”

Met het vertrek van Looij en Meijers naar China, komt het totaal aan Roompot-renners dat in Azië actief is volgend jaar op vier. Ariesen blijft namelijk bij zijn huidige ploeg Ningxia Sports Lottery-Livall, terwijl Raymond Kreder zijn contract bij het Japanse UKYO eveneens heeft verlengd. Het afgelopen seizoen won de 29-jarige Nieuw-Zeelander Benjamin Dyball de Asia Tour, voor Alexey Lutsenko (Astana) en Artem Ovechkin (Terengganu). Kreder was op plek 22 de beste Nederlander.

Ariesen (links) in gesprek met Meijers (rechts) voor de start van de Amstel Gold Race 2017 – foto: Marcel Koch

Dit artikel delen:

7 Reacties

Piet Lut 20 december 2018 om 15:33

Gatis Smukulis gaat er ook heen volgens de geruchten

0
bidon colle 20 december 2018 om 19:57

@Piet Lut: Niet altijd alles geloven wat de geruchten zeggen.

0
kelderfan 20 december 2018 om 15:39

Zo dat is goed nieuws voor Jeroen Meijers en Andre Looij. Jammer dat hij de stap niet kan maken, want die Meijers is toch geen verkeerde renner gebleken bij Roompot.

0
Verweggistan 20 december 2018 om 15:46

Zonde, maar hopelijk rijdt dit team een mooi programma (dat is ook maar afwachten, soms worden Chinese ploegen niet eens uitgenodigd voor Qinghai en begint het seizoen pas in augustus en hopelijk rijden ze ook buiten China, dwz in andere Aziatische landen) en kunnen ze zich in de kijker rijden van een PCT ploeg. Ik weet er nog wel eentje met te weinig kwaliteit.

0
limburgia 20 december 2018 om 16:31

Jammer dat Nederlandse getalenteerde renners na de fusie van Roompot met de ploeg van Nuyens moeten verkassen naar verre oorden.
Altijd gedacht dat de opzet van Roompot het bevorderen van doorstroming van Nederlandse talenten zou zijn

0
ah-ja 20 december 2018 om 18:06

Nuyens heeft daar anders over beslist

0
west 20 december 2018 om 19:32

Als vrije twintiger en middelmatig begaafde profrenner is dit natuurlijk het mooiste wat je kan doen met je leven. Paar jaartjes pionieren in Azie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone