Michel Kreder (32) stopt met wielrennen

donderdag 7 november 2019 om 10:59
Michel Kreder (32) stopt met wielrennen

foto: Cor Vos

Michel Kreder heeft het einde van zijn professionele loopbaan aangekondigd. De 32-jarige Nederlander reed afgelopen seizoen zijn wedstrijden voor een Chinese continentale ploeg, nadat eind 2018 zijn werkgever Aqua Blue Sport ermee stopte.

“Na tien jaar als prof is het tijd om mijn afscheid aan te kondigen in deze prachtige sport”, schrijft Kreder. “Ik heb elke dag genoten, van de dag dat ik begon met fietsen tot de laatste trap. Ik ben gezegend dat ik bijna alle grote wedstrijden heb kunnen rijden en dat ik er zes heb kunnen winnen als prof. Nu kijk ik uit naar ‘een normaal leven’ zonder fiets.”

Kreder zal betrokken blijven in de wielrennerij met zijn bedrijf Kreder Coaching, waarmee de familie Kreder onder meer trainingen begeleidt en clinics geeft.

Via Rabobank naar Garmin
In 2006 maakte Michel Kreder, broer van Raymond Kreder (tegenwoordig UKYO) en neef van Wesley Kreder (tegenwoordig Wanty-Gobert), zijn opwachting in het peloton. Via Unibet en DAVO belandde hij bij de opleidingsploeg van Rabobank. Vanuit daar maakte hij de stap naar de WorldTour, waar Garmin-Transitions hem oppikte. Tot en met 2013 reed Kreder onder de vleugels van Jonathan Vaughters.

In 2014 deed heuvelrenner Kreder een stapje terug naar Wanty-Groupe Gobert. Daar bleef hij een jaar, omdat hij in 2015 kopman werd bij het nieuwe Roompot-Oranje Peloton. Na twee jaar stapte hij over naar een ander ambitieus project, namelijk Aqua Blue Sport, maar ook dat hield snel op. Afgelopen seizoen bood Ningxia Sports Lottery-Livall uit China hem nog een contract aan.

Winnen in Frankrijk
Alle zes de overwinningen behaalde Kreder in Frankrijk, in het Circuit de Lorraine, Circuit Cycliste Sarthe (twee keer), Tour Méditerranéen (twee keer) en de Vierdaagse van Duinkerke. In totaal reed hij vier keer de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Ruben_ 7 november 2019 om 12:02

Begon super bij Garmin, oa top 10 in Catalunya (waar wel de ergste bergen waren geschrapt) en veel top 10 in heuvelsprintjes. Maar helaas later nooit bevestigt. Vaughters zag vroeger nog een Amstel Gold winnaar in hem…

Headlines

Materiaalzone

Populair