McCabe wint slotrit Colorado Classic, eindzege Mannion

zondag 19 augustus 2018 om 22:47
McCabe wint slotrit Colorado Classic, eindzege Mannion

Travis McCabe heeft de slotetappe van de Colorado Classic op zijn naam geschreven. De 29-jarige Amerikaan van UnitedHealthcare won in de straten van Denver de massasprint. Ploeggenoot Gavin Mannion verdedigde met succes zijn leiderstrui, waardoor de 26-jarige Amerikaan zich eindwinnaar mag noemen.

Phinney in de aanval
Het peloton kreeg in deze laatste etappe van deze Amerikaanse rittenkoers acht rondjes van 14,1 kilometer voorgeschoteld. Een belangrijk deel van de rit werd gekleurd door een kopgroep van vier renners, waarin Taylor Phinney (EF Education First-Drapac) de bekendste naam was. Samen met Luis Villalobos (Aevolo), James Piccoli (Elevate-KHS) en Ed Anderson (Hagens Berman Axeon) reed hij enige tijd aan kop. Op 37 kilometer van het einde werd Phinney als laatste vluchter ingerekend.

Canadees Zukowsky probeert het solo
In de voorlaatste ronde probeerde Nicolas Zukowsky (Silber) het solo, maar zijn poging zou onsuccesvol blijken. Op 10,4 kilometer van het einde was zijn vlucht ten einde. Neilson Powless (LottoNL-Jumbo) kwam in de slotfase ten val, maar kon de etappe vervolgen.

In de resterende kilometers hield het door Jelly Belly aangevoerde peloton het tempo hoog. De rit zou beslist worden in een massasprint, waarin McCabe zijn wiel als eerste over de meet wist te drukken. Met zowel de rit- als de eindzege, weet het geplaagde UnitedHealthcare de Colorado Classic daardoor met succes af te sluiten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 19 augustus 2018 om 23:10

Dit had ook administratief afgedaan kunnen worden. Voor een vierdaagse is zo'n afsluitend criterium een beetje overdreven. Maar het was heerlijke zomeravond TV om langzaam aan bij in slaap te sukkelen.

TLJ bleef te lang ongeconcenteerd achterin zitten om zich nog in de debatten te kunnen mengen. Powless viel nog over een terugzakkende collega, maar kon in de laatste kms terug aansluiten. Kennelijk inderdaad bonte avond gehad gisteren, zoals hier gesuggereerd werd.

Edit: nee, toch niet. Aldus Eenkhoorn.

0
Arema Pro Cycling Team 19 augustus 2018 om 23:18

Wie weet komt er nog een sponsor voor UHC dankzij deze eindzege?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone