Max van der Meulen gaat WK-favorietenrol niet uit de weg: “Ik ben hier om de beste te zijn”

Max van der Meulen gaat WK-favorietenrol niet uit de weg: “Ik ben hier om de beste te zijn”

Van der Meulen wint Classique des Alpes na een ellenlange solo - foto: Classique des Alpes

donderdag 22 september 2022 om 19:50
Interview

Hij staat eerste op de wereldranglijst bij de junioren en geldt vrijdagnacht als een van de topfavorieten voor de wereldtitel: Max van der Meulen. De 18-jarige Hagenees valt op door zijn zelfvertrouwen, no nonsense- én winnaarsmentaliteit. Hoewel hij het moeilijk vindt om te beseffen, is hij zich bewust van zijn status. “Ik ben daar niet bang voor, want ik heb daar geen invloed op; ik ben hier om te winnen”, vertelt hij aan WielerFlits. Een kennismaking.

Van der Meulen werd geboren in Utrecht, maar na drie jaar verhuisden zijn ouders van de Domstad naar Den Haag. Hij is al meer dan twee weken in Australië. Eind augustus reed hij met zijn club Willebrord Wil Vooruit een UCI Nations Cup in Zuid-Korea, die hij ook meteen won. Daarna reisde hij met ploeggenoot Menno Huising af naar Australië, waar ze eerst bij een half-Nederlands gastgezin ten zuiden van Sydney verbleven. Daar had Van der Meulen het onwijs naar zijn zin. Sinds afgelopen donderdag zitten ze in het hotel van de Nederlandse WK-selectie. Pas daar ging hij de WK-omloop verkennen, om de zenuwen voor te blijven.

Wie is Max van der Meulen en hoe is hij in aanraking gekomen met wielrennen?
“Ik deed eerst aan voetbal, maar die sfeer was niet voor mij weggelegd. Ik wil altijd winnen en als je dan in een team zit dat niet diezelfde insteek heeft, is dat niet leuk. Mijn vader en opa rijden ook wielerwedstrijden, dus zodoende kende ik de sport. Toen in 2015 Tom Dumoulin bijna de Vuelta a España won, werd ik écht ongelooflijk fan van hem. De liefde voor het wielrennen ontstond toen ook. Dat werd steeds serieuzer, waarna ik met coach Norbert de Wit ben gaan samenwerken. Nu rijd ik bij Willebrord, waar ik me echt ontzettend thuis voel. Hier heb ik heel grote stappen gemaakt, al heb ik nooit bewust gedacht dat ik talent had of er goed in ben. Ik werd alleen nooit gelost. En nu sta ik op het WK. ”

Bij de junioren is dat vaak nog lastig te zeggen. Maar waar blink jij in uit?
“De laatste twee jaren eiste ik van mezelf dat ik de beste was. Ik besef het nog niet helemaal, maar ik begin steeds meer door te krijgen dat ik dit jaar toch wel grote resultaten heb neergezet. Het klopt dat de meeste junioren dat nog niet weten. Mijn kamergenoot Mees Vlot heeft dat bijvoorbeeld, al kan hij eigenlijk alles. Gezien zijn naam zou het leuk zijn als hij uitgroeit tot sprinter, haha. Al moeten er dan nog wat kilootjes bij. Ikzelf kan ook veel kanten op, behalve spurten. Maar mijn ambities en dromen liggen zeker in het ronde- en klimwerk. Dat zijn de vlakken waarin ik vooral uitblink. Al kan ik eendagskoersen ook aan.”

Van der Meulen wint namens Nederland de slotrit in Aubel-Thimister-Stavelot – foto: Max van der Meulen

In hoeverre is het een voordeel dat jij een vroege junior bent, die in januari verjaart?
“Tegenover de huidige wereldtop bij de junioren, weet ik niet of die er wel is. De nieuwe wereldkampioen tijdrijden Joshua Tarling, Menno Huising, Vlad Van Mechelen, Jan Christen, Antonio Morgado… Die zijn allemaal al redelijk vroeg in het jaar geboren. Maar dat is natuurlijk geen toeval. Ten opzichte van hen heb ik niet een groot voordeel, maar wel tegen jongens uit december van mijn jaar of eerstejaars. Je bent dan praktisch twee jaar ouder.”

“Je zal vast een fysiek voordeel hebben, maar ik ben geen wetenschapper. Het zit hem vooral op mentaal vlak, vind ik. Op dat gebied ben ik niet altijd even sterk geweest, maar ik merk dat ik dit jaar in staat ben om grote koersen te winnen doordat ik op mentaal vlak veel sterker ben. Wat dat betreft is je oudere leeftijd in deze categorie dan wel een voordeel.”

Door jouw indrukwekkende zege in Classique des Alpes en eindzeges in Slowakije, op Watersley en in Zuid-Korea, voel je dat je de wereldtitel kunt grijpen?
“Wat ik net bedoelde met dat ik niet helemaal besef met wat ik aan het doen ben, dat komt vooral omdat ik enorm gefocust ben. Ik train om de beste te zijn. Voor mijn gevoel kan je nooit helemaal de beste zijn. Dat gevoel zal dus altijd blijven. Ik ben nooit tevreden met wat ik heb gedaan. Het is wel een mooi rijtje met uitslag. Maar favoriet…”

“Ik denk daar niet echt over na. Een WK is een gewone wedstrijd, iedereen heeft twee benen, twee armen, twee wielen en een fiets. Iedereen kan die koers winnen. Dus ja, ik ook. Ik wil ook winnen, want ik wil eigenlijk alles winnen. Ik denk dat ik kan winnen, ik heb getraind om te winnen en ik ben ook niet bang om te zeggen dat ik kan winnen. Ik ben hier gekomen om de beste te zijn.”

Jullie hebben een goede ploeg met ook Menno, Mees, Sjors Lugthart, Viego Tijssen. Wat verwacht je van deze koers en hoe schat je jullie kansen in?
“Ik verwacht geen sprint. Ik hoorde van de Est Frank Ragilo (toekomstig ploegmaat, red.) – een vriend van mij – dat hij was gaan verkennen met Romet Pajur (dit jaar tweede in Parijs-Roubaix U19 en winnaar van de Ronde van Vlaanderen U19, red.). Dat is een sprinter die goed over een heuveltje kan. Frank zei dat-ie stiller en stiller werd naarmate Romet dat klimmetje opreed. Hij zei op een gegeven moment: ‘F*ck this rainbow jersey’. Laat maar zitten, dacht-ie (lacht, red.). Mount Pleasant is erg steil, dus dat moet mij zeker wel liggen.”

“Met Nederland hebben we een goede kans op de wereldtitel, al vind ik dat wel bizar om te zeggen. In mijn hoofd ben ik nog steeds Max van der Meulen uit Den Haag. Ik moet toch een beetje half accepteren dat ik eerste sta op de wereldranglijst voor junioren. Misschien ben ik inderdaad wel de favoriet voor dit WK. Dat is bizar, ik kan dat niet bevatten in mijn hoofd. Maar het is wel zo.”

“En Menno staat derde op die ranglijst. Ook hij heeft al zoveel gewonnen. Menno is ook een heel grote kanshebber. Mees reed meerdere top-10’s in Nations Cup, Sjors is super-supergoed en dat geldt voor Vigo net zo. In de breedte zijn we heel sterk. We maken een goede kans, vooral ook omdat we heel erg veel voor elkaar over hebben.”

Huising feliciteert Van der Meulen met een zege, illustratief voor hun band – foto: Max van der Meulen

Ik heb vijf buitenlandse namen opgeschreven die ik de grootste kans toedicht op de wereldtitel. Voor dat ik ze tegen jou vertel: wie zie jij als je grootste vijf concurrenten?
“Een WK winnen is best specifiek. Als je kijkt naar de laatste jaren, dan heeft bij de junioren eigenlijk altijd degene gewonnen die over heel het jaar de beste was. Dat zijn winnaars en geen jongens die als tweede of derde eindigen, maar daardoor wel hoog op de ranking staan. Winnaars winnen het wereldkampioenschap. Emil Herzog uit Duitsland is zo iemand. De Belg Vlad Van Mechelen plaats ik erbij. Jan Christen uit Zwitserland zeker ook. Ik zet Jørgen Nordhagen erbij, onze kleine Noorse opdonder. En voor de vijfde plek ga ik voor Mathieu Kockelmann uit Luxemburg én de Portugees Antonio Morgado.”

Grappig, mijn volgorde was: Morgado, Christen, Nordhagen, Van Mechelen en Herzog, met op het schaduwlijstje nog Pajur en Ragilo, met Kockelmann, Noa Isidore (Frankrijk), Dario Igor Belletta (Italië) en Tarling.
“Kockelmann moet bij die eerste vijf, of zes dan. Maak daar maar zeven van, want Menno hoort ook in dat rijtje. Omdat ze winnaars zijn. Ragilo is een heel aardige jongen, maar hij wint niet. Voor Isidore geldt hetzelfde. Belletta en Tarling? Ook niet. Sterker nog: die zullen niet overleven om de finale te doen.”

“Met alle respect, hoe goed je ook kan zijn: je pakt geen wereldtitel als je doorheen het jaar ook niet wint. Normaal gezien, dan. Daarmee zeg ik niet dat ik de regenboogtrui pak, omdat ik wél heb gewonnen. Maar zo’n Herzog weet hoe het is om te winnen. Christen ook. Dat is – denk ik – doorslaggevend op een WK voor junioren.”

Zou jij tevreden kunnen zijn met iets anders dan de wereldtitel?
“Nee. Ik kom om te winnen en ik wil altijd winnen. Wat ik bij veel jongens mis… Op het NK reden Mees en ik weg in een groep van acht man. Eigenlijk met de beste jongens van Nederland. We moesten toen nog 120 kilometer, maar Mees en ik waren de enigen die wilden doorrijden. Die andere jongens durfden niet door te rijden. Je moet durven verliezen en dat mis ik bij andere jongens. Ik koers om te winnen. Het boeit me niets of ik als vijfde of achtste eindig. Het enige dat telt is winnen. Zeker op een kampioenschap. Een medaille is leuk, maar het enige waar het om draait is dat truitje. Daar leef en koers ik voor vrijdag.”

“Maar: als ik er alles aan heb gedaan om te winnen, of ik in een situatie kom waar ik moet afstoppen voor een ploegmaat, of ik moet lossen of ik gewoonweg niets meer over heb… Dan heb ik alles eruit gehaald wat erin zit. Natuurlijk ben ik dan tevreden met een vijfde of zelfs twintigste plek. Maar er zal dan altijd iets knagen: ‘Verdomme, k*tzooi’. Alleen in beginsel kom ik hier om te winnen.”

V.l.n.r.: Huising, Lugthart en Van der Meulen voor het Opera House in Sydney – foto: Max van der Meulen

Overstap naar de beloften via Team DSM
Van der Meulen volgt sinds vorig jaar het traject van CyclingClassNL, dat is opgezet door onder andere Jumbo-Visma. Toch zien we hem komend jaar in het tenue van de opleidingsploeg van Team DSM. “Zij kwamen al heel vroeg in het jaar naar me toe. Ik had al lang voor mijn eerste koers in 2022 getekend bij deze ploeg. Vorig seizoen heb ik een paar mooie resultaten neergezet in nationale koersen in België, maar in geen enkele UCI-koers reed ik top-20. Het feit dat Team DSM daar doorheen keek en zo vroeg mij wilde hebben, straalde zo veel vertrouwen uit. Dat vind ik als mens ongelooflijk belangrijk”, legt hij uit.

“Dat is ook wat ik zo fijn vind aan Willebrord: ik voel me daar net als bij Team DSM gewild en geliefd. Dat is alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn, denk ik. Die mensen willen me écht helpen. Bij DSM voel ik de passie bij Iwan Spekenbrink en Hans Timmermans. Je voelt dat ze de ploeg willen beter maken en dat ze mij willen beter maken. Dat proces is voor mij ook heel erg belangrijk. Niet alleen kijken naar resultaten, maar ook naar de ontwikkeling van de coureur én als mens. De visie van Team DSM past heel erg goed bij mij als persoon.”

Ook onderstreept Van der Meulen het trackrecord dat Team DSM heeft met het opleiden van talent, waaronder dus de coureur die hemzelf aan het wielrennen heeft gezet: Tom Dumoulin. “Zonder haar te gooien naar Jumbo-Visma, want dat is de beste ploeg ter wereld. Vanuit hun U23-ploeg stromen veel renners door naar de hoofdmacht, maar toch halen ze daar ook nog altijd renners van buitenaf. Dat maakt het ook zo’n goede ploeg. Bij Team DSM zie je dat de opleiding van de eigen jeugd toch meer centraal staat. Dat vind ik heel erg fijn. En het is mijn droomploeg, door die Vuelta van Dumoulin. Ik kijk daar ongelooflijk naar uit!”

Dit artikel delen:

59 Reacties

Lalsacien 22 september 2022 om 06:45

Er is weinig mis met Mark en Remco. Wel met enkele kinderachtige blinde fans die de rest uit het oog verliezen.

6
Peetvader 22 september 2022 om 08:59

En de blinde haters in het geval van Remco.

2
Lalsacien 22 september 2022 om 09:49

@Peetvader je hebt gelijk maar niet alleen Remco heeft blinde haters, ook renners die ver van mijn bed show zitten van ons.

0
De Capybara van de Conradkade 21 september 2022 om 19:20

18, begin komend jaar 19 en nog geen grote ronde of klassieker gewonnen bij de profs. Kan je dan tegenwoordig eigenlijk nog wel spreken over een talent?

4
Vinokourov 21 september 2022 om 17:19

Tussen alle regels door klinkt het alsof deze jongen enorm veel druk voelt. Hoop dat die daar tegen bestand is.

3
Youri IJnsen 21 september 2022 om 21:21

Voor de duidelijkheid: er zit een verschil tussen arrogantie en zelfvertrouwen. Ik heb een half uur met Max woorden gewisseld en ik kan meteen een stempel wegvegen: arrogant is hij niet. Althans, zo komt hij niet op mij over. Wel barstens vol zelfvertrouwen.

Kenmerk van een topper.

3
Romāns Vainšteins 21 september 2022 om 21:39

Jij hebt een graad in arrogantieherkenning? Of is dit gewoon subjectief?

3
Maillot à Pois 21 september 2022 om 22:16

Youri zegt toch: zo komt hij niet op mij over. Dus ja, dat is minstens gedeeltelijk subjectief.
Bravoure, zelfvertrouwen, arrogantie zitten op hetzelfde spectrum. Hoe je het benoemt hangt ook af van hoe sympathiek je iemand voor de rest vindt.
Hij komt in elk geval authentiek en oprecht op me over, en bij iemand van 18 mag daar dan van mij best ook een vleugje arrogantie bij. Als je op je 18de niet denkt dat je de wereld gaat veroveren, wanneer dan wel?

4
Boomie1 22 september 2022 om 06:40

Mensen toch. Dit is “platte” tekst, net als email. Regel 1 hierbij is dan ook dat dit geen emoties kent en het dus aan de schrijver is om de boodschap over te brengen. Zoals wel vaker heeft de media hier een beeld weggezet dat niet altijd het juiste is

0
Youri IJnsen 22 september 2022 om 07:33

@Boomie1
Zo, met het verkeerde been uit bed gezet? Goeiedag, zeg!

-4
Maillot à Pois 22 september 2022 om 08:22

@Boomie
Hoezo is een interview “platte tekst” zoals e-mail? Het is een totaal ander type tekst, en gelukkig maar. De vragen die Youri stelt, zijn normaal, zeker op basis van de antwoorden die Max zelf geeft. En net door het vraag-antwoord model, komt hier heel weinig interpretatie of beeld schetsen van de auteur bij kijken.

-1
Melkzuur 22 september 2022 om 08:46

Het is een dunne lijn, Youri, want mij had je op het verkeerde been gezet.
Ik herinner me trouwens ooit een reactie van jou na een overwinning van Evenepoel in Aubel-Thimister-Stavelot, toen hij al lachend zei dat hij het wel zag zitten om ooit leiderstruien in alle mogelijke kleuren in zijn kast te hebben hangen (verwijzend naar de 3 grote ronden). Ik kan het me niet exact meer herinneren, maar je deed toen toch erg je best om te laten uitschijnen dat het bij hem meer was dan enkel zelfvertrouwen (zonder het letterlijk zo te zeggen, want zo slim ben je wel).
Oppassen dus met verslagjes over zo’n jonge gasten. Want voor je ’t weet wordt ook van der Meulen overladen met alle zonden van Israël, net zoals Evenepoel. En dat helpt allemaal niet bij het proberen uitbouwen van een carrière.

5
Cochise 22 september 2022 om 08:53

@Youri: top, hou wel van zo’n renners. Omdat de vergelijking hierboven nu toch al gemaakt is en je waarschijnlijk al meerdere halve uurtjes met hem hebt gepraat: hoe schat je Evenepoel dan in? Arrogant of zelfvertrouwen?

2
Boomie1 22 september 2022 om 09:28

Verre van Youri. Tis jouw stijl als journalist en jouw manier van schrijven die een bepaald "beeld" van dit talent weg zet en daarmee door mensen het stempel van "arrogant" krijgt.

@Maillot a Pois: Omdat wij niet kunnen zien aan de hand van tekst in welke context een journalist de vraag stelt en de renner antwoord.
Zie hierboven mijn uitleg aan Youri

0
Youri IJnsen 22 september 2022 om 09:34

@Melkzuur
Dat zou best kunnen. Ik ben lang sceptisch geweest over Evenepoel, zeker in zijn beginjaren. Ik vond hem toen inderdaad arrogant overkomen, maar dat mag nooit meespelen in het oppennen van zijn verhalen.

Dat is overigens ook niet mijn stijl. In mijn interviews druk ik nooit ergens een stempel op. Ik vind dat een verhaal in de geïnterviewde zit, ik schrijf het alleen maar op. Ik schrijf altijd alles letterlijk uit. Dan kun je a) achteraf nooit gezeur krijgen en b) blijf je bij de manier van praten van de geïnterviewde. Stopwoordjes in een tekst laten staan, doe ik daarom ook. Het mooiste compliment wat ik graag krijg, is dat als mensen een tekst van een geïnterviewde lezen ze het die persoon in hun hoofd horen vertellen. Dat is mijn stijl. Een eigen stempel op een interview drukken, met mijn eigen stijl, vind ik niet mooi.

@Cochise
Ik zal je een eerlijk antwoord geven: in het eerste jaar dat ik hem leerde kennen (half 2018-half 2019) vond ik dat hij te veel babbels had. Ik heb ook in de voetballerij gewerkt en daar herkende ik dat een beetje van. “Ratten van de pers”, schreef hij ooit al eens op jonge leeftijd, bijvoorbeeld. Maar eerlijk is eerlijk: ik vind Remco enorm gegroeid op dat vlak. Hij is netjes, beleefd en vaak ook bescheiden in de interviews die ik met hem gedaan heb. Dat waren ook weleens groepsinterviews en als dan iemand hem uit de tent probeerde te lokken, ging hij daar de laatste twee, drie jaar eigenlijk heel volwassen mee om. En dus moet ik eerlijk toegeven dat de arrogantie die hij over zich leek te hebben in zijn beginjaren, zo goed als verdwenen is. En dus zie ik het als zelfvertrouwen. Maar dat hoeft uiteraard niet voor iedereen te gelden. Zoals @Romans hierboven al aanhaalt: dat is subjectief. Ik ken ook een heleboel mensen die mij vanachter het toetsenbord menen arrogant te vinden. Dat mag. Maar als je mij persoonlijk kent, weet je dat dit ab-so-luut lariekoek is. Maar goed, zoals mijn opa altijd zei: “Ze kunnen beter over je lullen dan van je vreten.”

6
Youri IJnsen 22 september 2022 om 09:38

@Boomie1
Gelukkig maar ;-) Wat betreft mijn stijl, zie hierboven. Wat zou jij anders doen? Want dan kan ik er een volgende keer aan werken. Het is nochtans niet mijn bedoeling geweest om deze jongen te kaderen, integendeel zelfs. Hij barst van het zelfvertrouwen en dat heb ik geprobeerd naar voren te brengen.

0
Maillot à Pois 22 september 2022 om 09:48

@Cochise
De Evenepoel van vandaag of de 18-jarige Evenepoel? Want daar zit nogal een verschil op, Evenepoel zelf heeft daar onlangs nog over gereflecteerd.
@Boomie
Er is altijd een stukje context, dat is waar.
Maar deze interview vorm is net het soort content waarin de persoon zelf het beeld dat geschetst wordt het meeste onder controle heeft. De journalist stelt vragen, en pent de antwoorden gewoon woordelijk neer.
Geef mij dit maar, in plaats van een analyse die bol staat van de aannames, gelardeerd met hier en daar een quote die die aannames nauwelijks ondersteunen, zoals we hier ook wel eens lezen.

2
Cochise 22 september 2022 om 21:36

@youri: was maar benieuwd. Ik kende hem beetje in z’n laatste jaar als voetballer, vond hem toen ook wel heel veel zelfvertrouwen en branie hebben maar nooit arrogant, vooral een winnaar (en mss daarom ook een iets mindere verliezer). Dat hij recent een hele evolutie heeft gemaakt op dat mentale vlak is ook wel duidelijk ja en je ziet dat de perceptie rond hem dan ook meteen heel wat anders is.

0
Romāns Vainšteins 21 september 2022 om 19:03

Ik vind jezelf druk op kunnen leggen om daar vervolgens wat mee te moeten juist wel een mooie eigenschap. Zeker op een jeugd-wk moet dat kunnen, uit die lijst winnaars zijn toch een boel mooie coureurs gekomen.

2
Wheely 21 september 2022 om 21:50

De passage waarin hij durft te zeggen dat hij vroeger mentaal niet zo sterk was geeft me het gevoel dat het juist helemaal niet zo’n arrogant lefgozertje is. Hij wil gewoon heel graag winnen, laat dat nou net zijn wat je nodig hebt…

Mijn verwachtingen zijn in iedergeval hooggespannen, dat dan weer wel. ;-)

2
Romāns Vainšteins 21 september 2022 om 21:55

Doe dat nou niet, laat dat ventje jochie zijn. Zo’n kereltje heeft nog niet de mentale inhoud om alles wat op dat mannetje afkomt aan te kunnen.

0
Japiejo 22 september 2022 om 08:19

Toch klint dit binkie als een knaap die geen snuiter is maar wel een knakker, ofwel een gozer

0
Wheely 22 september 2022 om 08:57

Dit gastje uit Agga is inderdaad een goede gozer, geen foute gabber of ruige rakker.

1
Murcia 21 september 2022 om 16:13

Heeft zat bravoure en loopt niet weg voor de favoriet status. Dat kan ik waarderen. Maar een WK is bijna nooit te vergelijken met welke andere eendagskoers dan ook. Ben vooral benieuwd naar hoe de nederlandse ploeg de wedstrijd tactisch aanpakt.

1
Pedalo 21 september 2022 om 19:31

Leuk jochie…Hup Nederland! Na alle pech bij de mix relay kan ik wel een succesje gebruiken!

1
jooprioolpijp 21 september 2022 om 20:58

Goed werk, Youri. Leuk interview. Zou qua persoonlijkheid prima bij QS passen… En serieus: dat vroeg in het jaar zitten kan een behoorlijk vertekend beeld geven over iemands echte kwaliteiten.

1
Poeksel 21 september 2022 om 21:14

Ja, het is volgens mij in vrijwel alle sporten zo dat de maand waarin je geboren bent een boel uit kan maken. Ik zit zelf in een selectiecommissie en probeer er wel een beetje rekening mee te houden.

2
Marcel de Gendt 21 september 2022 om 22:20

The higher they fly, the harder they fall.

Drive hebben is heel goed. Maar de vraag is of het slim is om daar uitgesproken over te zijn. Druk van de buitenwereld toevoegen aan de druk die je jezelf al oplegt. Ga je daar harder van fietsen?

1
Klepper8009 21 september 2022 om 23:59

Mooie kerel deze Max, zelf vertrouwen gaat boven alles bij de junioren dus dat is goed. Ik erger me alleen aan het feit dat de namen van sommige ploeggenoten van MVDM verkeerd zijn geschreven

1
Panache 22 september 2022 om 09:48

Ik snap dat de eerste indruk kan zijn: een Nederlandse Evenepoel (qua branie en als min of meer de beste 18-jarige). Echter zit er een essentieel verschil in de manier van communiceren. Evenepoel combineerde zelfvertrouwen en ambitie met verbaal en soms zelfs fysiek over de schreef gaan, het kleineren van de tegenstanders en mecaniciens (denk aan 50 km/u te hard rijden, de zegegebaren, koersen winnen waar hij niet aan meedeed of uitgeschakeld was, uitschelden wielwisselaar, akkefietjes met Vermeersch, Almeida, Turner, etc. etc.). Evenepoel heeft daar overigens wel een stap in gezet zo lijkt het. Na het voorjaar is er een knop om gegaan en is hij op en naast de fiets gegroeid en is er momenteel ook geen sprake meer van controverse. Wie weet ligt die negativiteit voorgoed achter hem. Ik ken Max van der Meulen nog niet goed genoeg maar in dit interview weet hij veel beter de balans te bewaken tussen branie, ambitie en de wereld om hem heen. Max is ambitieus, maar niet onbescheiden en heeft ook veel respect voor zijn tegenstanders. Hij neemt een 'risico' door zijn verwachtingen qua koersverloop en kanshebbers zo concreet op tafel te leggen. Zit hij goed qua koersverloop en voorspelde winnaar, dan is dat slechts een blijk van het vermogen om het parcours en de wedstrijd goed te kunnen lezen. Blijkt dat hij keer op keer er naast zit met dat soort voorspellingen dan zal het ook bij hem tegen hem gaan werken. Maar op dat laatste moet je nooit vooruit lopen.

1
Maillot à Pois 22 september 2022 om 10:13

Nu maak je een vergelijking op basis van één interview op de vooravond van een junioren WK met een track record van incidenten over verschillende jaren heen. Een vergelijking met een interview van een 18-jarige Evenepoel op de vooravond van het WK in Innsbruck zou dan eerlijker zijn.
(Maar doe maar niet, laten we Max Van Der Meulen gewoon op zijn eigen merites leren kennen de komende tijd, zonder hem met wie dan ook te willen vergelijken)

0
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 10:15

Wat een gepriegel op de vierkante millimeter zeg.

Van der Meulen zegt net zo goed hier te zijn voor dat witte truitje met die kleurtjes middenop, niks mis mee trouwens. Al het andere nadien erbij halen is natuurlijk zot gedoe: van der Meulen heeft nog de tijd om mechaniciens te schofferen, met collega’s heibel te krijgen en zich publiekelijk te misdargen. Nu maar kijken of hij dat op een manier doen kan die maar iets bij Evenepoel in de buurt komt. Ik sta er alvast iets eerder voor op.

-1
Mooie Sjors 22 september 2022 om 10:17

Hèhè een interview van op de bank vergelijken met een situatie waarin een mechanieker in volle koers je verkeerde wiel los maakt of je in wedstrijd bijna van je sokken wordt gereden. :D

-1
piet peloton 22 september 2022 om 11:17

hele aardige jongen ik had laatst mijn ketting gebroken toen heeft hij me 27km (!) naar huis geduwd. Zijn er maar weinig die zoiets zouden doen voor een onbekende, zelf noemde hij het goede krachttraining.

1
Secondant 22 september 2022 om 04:55

Zo te zien rijdt hij al op een fiets van DSM.

0
BaseRace 22 september 2022 om 06:45

Mooie haagse bluf; hij heeft er een goede kop opzitten!

0
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 07:18

Is ie al binnen?

0
Mooie Sjors 22 september 2022 om 07:38

MVDMgozah, bekt dat wat? :D

0
Cochise 22 september 2022 om 09:12

Over Ermakov wordt niet gesproken trouwens? Heb niet veel gevolgd van de junioren maar was live bij de slotrit in Stavelot, daar reed hij (samen met Max) toch alles op een hoopje, inclusief Isidore en Kockelman.

0
Geit in mijn Kelderman 22 september 2022 om 12:05

Lekker wat Haagse bluf in de wielerwereld, hou ik wel van. Beetje kleur in deze wereld heeft de Nederlandse wielerwereld hard nodig.

0
Mooie Sjors 22 september 2022 om 12:26

Ide Schelling achterna.

-2
platteprijs 22 september 2022 om 12:23

Ik hoop dat Max van der Meulen niet op Wf kijkt. Het is echt te gek voor woorden hoe sommigen op dit forum dit misschien een beetje over de top maar verder prima geschreven artikel misbruiken om een jonge jongen die ze absoluut niet kennen de grond in te boren.

0
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 12:50

Mocht hij dit lezen ziet hij vast in dat dit gewoon forumgeinerij is. Hoe kun je in vredesnaam iemand op basis van 1 interviewtje op 18 jarige leeftijd duiden? Trouwens een wielrenner de grond in boren/hemel in prijzen terwijl je deze nog geen meter op beeld hebt zien fietsen?: Onmogelijk.

Overigens moet ik wel enorm lachen altijd om dat wazige gelul dat Evenepoel zo veranderd is. Hij is vooral beter geworden maar nog gewoon dezelfde koersijdele streber hoor, vandaar ook met name dat het zo goed gaat.

1
platteprijs 22 september 2022 om 13:01

Forumgeinerij … in welke bubbel leef je RV maar ik denk dat je wel beter weet. Ik vraag me af of een 18-jarige al zo’n sterk relativerend vermogen heeft.

0
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 13:11

Dan nog even wat eenvoudiger :

‘Trek je er niets van aan Max, rij een leuke koers en probeer WK te worden. Uiteindelijk maak jij er kans op en niet wij, weten wij veel’

1
Peetvader 21 september 2022 om 16:52

De Nederlandse Remco! :)

-1
Romāns Vainšteins 22 september 2022 om 08:28

De voornaamste vraag is welke variant uit de gebaartjesset op dit evenement ingezet wordt.

-1
Albeijing Feeniks 21 september 2022 om 16:26

Lijkt nog arroganter dan de Belgische wonderboy.

-2
assen 21 september 2022 om 17:08

Ik had nog maar een paar zinnen gelezen en toen dacht ik
“oeps, een Nederlandse REV”
Qua grote mond dan heh, want qua prestaties is dat bijkans onmogelijk.

-5
Mooie Sjors 21 september 2022 om 22:10

Dit wordt een interessante casus op WF. Is het bij REV echt de persoonlijkheid die mensen dwars zit… of toch stiekem het vlagje? :)

3
Marcus Aurelius 21 september 2022 om 23:50

Is de overtreffende trap van Remco, maar blijkbaar is er nu niemand die er zich aan stoort. Mij stoort het alleszins ook niet, hou wel van gasten die er geen valse bescheidenheid op na houden en mooie dromen hebben.

2
Boomie1 22 september 2022 om 06:42

Exact. Het is een jong ambitieus ventje dat wordt getriggerd door vragen van een journalist die dat bewust doet. Zegt meer over de journalist dan die jongen.

0
Bontempi1962 22 september 2022 om 07:18

Arrogantie of ambitie?

0
Youri IJnsen 22 september 2022 om 07:32

@Boomie1
Verklaar je nader :)

-1
Fast Freddy 22 september 2022 om 09:28

Arrogant? Wat een onzin. Die knul heeft een gezonde winnaars-/topsportmentaliteit. Voor zover je een beeld kunt vormen op basis van één interview.
Als hij zich als favoriet voor het WK had bestempeld, was ie arrogant geweest, maar precies dat doet hij niet. Aangezien het geen OS zijn, is winnen belangrijker dan meedoen als je de capaciteiten hebt.

0
NiM 23 september 2022 om 00:36

8 km ver. Ligt tegen de grond

0
Josboskoop 21 september 2022 om 19:21

Bescheiden jong die weet wat hij wil. Niet de belgische ziekte van het indekken. Vergelijking met evenepoel gaat spaak, dat is pure bluf. Van der Meulen is the real deal!

-6
11 na 11 22 september 2022 om 01:45

Hehehe

Almost had me fooled.

-1
NiM 22 september 2022 om 21:29

Dus een Belg die ambitie uitspreekt is arrogant, eentje die bescheiden is is Calimero en dekt zich in. Oké begrepen

1

Headlines

Populair

Materiaalzone