Maurice Ballerstedt verlaat Jumbo-Visma Development voor Alpecin-Fenix

Maurice Ballerstedt verlaat Jumbo-Visma Development voor Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

maandag 2 augustus 2021 om 13:30

Maurice Ballerstedt maakt volgend jaar zijn profdebuut bij Alpecin-Fenix, vertrouwen meerdere bronnen WielerFlits toe. De 20-jarige Duitser genoot zijn opleiding de voorbije twee seizoenen bij de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Daar kreeg hij ook een nieuw voorstel, maar dat legde hij naast zich neer ten voordele van het Belgische ProTeam.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Ballerstedt staat te boek als een allrounder. Hij gaat goed omhoog, heeft na een lastige koers een ferm sprintje in de benen en hij kan goed alleen rijden. In 2018 en 2019 liet hij daardoor mooie resultaten zien bij de junioren. Zo werd hij onder meer tweede op het EK op de weg en in Eschborn-Frankfurt U19, terwijl hij ook het podium haalde in UCI Nation’s Cup U19-rittenkoersen LVM Trofeo Saarland (derde) en de Vredeskoers (tweede).

In het shirt van Jumbo-Visma Development liet hij ook een aantal belovende resultaten zien. Zo werd hij in 2020 tweede op het Bergkampioenschap van Duitsland en eindige hij onlangs op het Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften ook als tweede achter zijn huidige ploeggenoot Michel Heßmann. Die laatste maakt komend jaar de overstap naar het WorldTour-team van Jumbo-Visma. Beiden wonnen afgelopen weekend nog de ploegentijdrit in Kreiz Breizh (UCI 2.2).

Tweede aanwinst
Voor Alpecin-Fenix is de komst van Ballerstedt de tweede bij ons bekende inkomende transfer. Eerder zette ook het Italiaanse talent Stefano Oldani zijn krabbel onder een contract bij de ploeg van kopmannen Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Jasper Philipsen. Daartegenover staat vooralsnog het vertrek van ervaren mannen Otto Vergaerde en Louis Vervaeke. De eerste trekt naar Trek-Segafredo, de laatste stapt over naar wat in 2022 Quick-Step-Alpha Vinyl zal heten.

Ballerstedt (links) met zilver na het Duits kampioenschap tijdrijden U23 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

14 Reacties

Yeez 2 augustus 2021 om 13:36

Voor hem een hele mooie stap! Ergens wel verrast dat hij van zo’n mooie ploeg een aanbod krijgt! Leek bij de academy toch wel een paar man voor zich te dulden, dus betwijfel of die überhaupt de stap naar de wt ploeg had gemaakt.

0
De Cabybara van de Conradkade 2 augustus 2021 om 13:38

De invloed van Alpecin?

Naast Meisen, Wallsleben en Krieger die allemaal ook niet meer de jongste zijn.

0
Xevar 2 augustus 2021 om 13:37

Mooie stap voor hem. Behoorde niet tot de beste talenten van de opleidingsploeg en ik denk ook niet dat hij echt veel kans maakte om door te stromen naar de WT-ploeg.

0
Marco 2 augustus 2021 om 13:51

Als dit zo is.. ik weet het niet ik weet niks van Ballerstedt maar wat moet Alpecin er dan mee?

0
Murcia 2 augustus 2021 om 13:50

Alpecin mooie ploeg voor hem, in de pikorde bij TJV achter Hessman gebleven maar potentie zat. Opleiden is niet alleen voor je eigen ploeg maar ook voor andere ploegen en daar is volgens mij niks mis mee.

0
Marco 2 augustus 2021 om 13:52

Nee, dat klopt maar wat ik in het wielrennen al jaren niet begrijp is dat je dat blijkbaar voor niks moet doen?!

0
Murcia 2 augustus 2021 om 14:00

@Marco
Dat is inderdaad een vreemde hiaat in de regelgeving al kun je natuurlijk aanvoeren dat in tegenstelling tot voetbal die opleidingsperiode bij het wielrennen veel korter is. Wat mij betreft zou een vergoeding per opleidingsjaar logisch zijn maar er komen zie ik dat niet.

0
Monsieur vdS 2 augustus 2021 om 14:16

Om betere opleidingen te krijgen is zo’n vergoeding inderdaad wel een goede stap. Zou dat mogelijk zijn om met een groepje teams voor elkaar te krijgen? Bijvoorbeeld Jumbo en DSM samen alleen uitgaande transfers als ze worden vergoed. Of met alle teams van het MPCC ofzo

0
Marco 2 augustus 2021 om 14:48

Ik snap nog altijd niet dat het in het bedrijfsleven heel normaal is om een opleiding in drie jaar af te schrijven en de niet afgeschreven kosten over te dragen aan de nieuwe werkgever en dat het in wielrennen zo moeilijk is.. Roompot had mss nog bestaan..

https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/transferbedragen-in-het-wielrennen/

https://hbo-kennisbank.nl/searchresult?has-link=yes&q=Opleidingsvergoedingen&c=0

0
Groetjesaandevoetjes 2 augustus 2021 om 14:56

Korter, maar wel duurder en gespecialiseerder. Er zijn maar weinig plekken in een wielerploeg vergeleken met een voetbal selectie. Opleidingsfee zou toch wel het minste zijn.

0
xistnc 2 augustus 2021 om 14:10

Die stapt dan allicht ook per direct over, lijkt me? Qua programma zal hij alleen nog in aanmerking komen om gaatjes op te vullen.

0
Turtlehead 2 augustus 2021 om 14:21

Alpecin rijdt zo gek veel koersen niet meer waar ze een extra jongeling in kunnen zetten denk ik.

0
jvh93 2 augustus 2021 om 14:29

Mooie transfer voor Ballerstedt en ontzettend knap van Jumbo dat dit al de 6e is die de stap gaat maken (en ik zie Lars Boven en Tim van Dijke komende jaren ook nog wel volgen). Ik blijf echter wel pleiten voor opleidingsvergoedingen in het wielrennen want anders neemt jouw ploeg lekker de kosten om jongens de kans te geven en gaan anderen er met jouw inzet en geld vandoor door ze over te nemen. Dit is echt al jaren een thema en UCI doet helemaal niks. Kwestie van wanbeleid in mijn ogen…

0
AdZ 2 augustus 2021 om 18:49

Wow wat een verschil in reacties met FFB die ook verkast ‘vanwege het geld’. Hoe hypocriet! Wie de schoen past he ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone