Mathieu van der Poel: “Ik moest in de finale gokken”

donderdag 15 augustus 2019 om 17:56
Mathieu van der Poel: “Ik moest in de finale gokken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel was de voorbije maanden actief op de mountainbike, maar de Nederlander stond vandaag weer eens aan de start van een wegwedstrijd. De renner van Corendon-Circus won meteen de openingsetappe van de Arctic Race of Norway, met dank aan een indrukwekkende sprint. “Ik moest in de finale wel gokken”, zo vertelde hij in het flashinterview.

Aanvankelijk leek Van der Poel de etappe niet te winnen, aangezien Steve Cummings met een mooie voorsprong begon aan de laatste kilometer. De Brit van Dimension Data viel echter stil in de laatste honderden meters, waardoor de Nederlander Cummings nog wist in te halen met een indrukwekkende versnelling. “Het was echt de hele dag volle bak koers”, aldus ritwinnaar Van der Poel.

“Het viel op geen enkel moment stil. We reden na drie uur nog steeds 50 kilometer per uur. Ik hou daar wel van”, zo blikt de 24-jarige renner terug op een veelbewogen openingsetappe. Van der Poel maakte namelijk deel uit van een kopgroep van 33 renners, die ruimschoots uit de greep wist te blijven van het peloton. “Ik moest op het einde wel gokken”, zo vertelt Van der Poel.

De perfecte sprint 
“Ik gokte erop dat Jumbo-Visma het gat zou dichtrijden. Daarnaast had Astana nog enkele sterke mannen vooraan. Het was een moeilijke situatie, maar ik besloot te wachten op de sprint. Ik had niet veel opties, maar ik wilde proberen om de perfecte sprint te rijden.” De Nederlander wist tevens naar de eerste leiderstrui te sprinten, al bedraagt zijn voorsprong op Alexey Lutsenko slechts drie seconden.

“Het zal moeilijk worden om de trui te behouden, maar we gaan het zien. Veel renners doen al niet meer mee om de eindzege.” De beslissing in deze Arctic Race of Norway zal waarschijnlijk vallen in de laatste twee etappes naar Storheia Summit (finish op een steile muur) en Narvik. 

Dit artikel delen:

8 Reacties

vanSpringel 15 augustus 2019 om 18:03

Hij rijdt niet voor niets bij Circus !

madeinstars 15 augustus 2019 om 18:30

Ik hoop zo erg dat hij zich gaat testen op die klim zaterdag, en niet bij voorbaat laat lopen. Hoe hij klimt op de MTB wil ik nog wel eens zien of een Zakarin en Barguil hem er af kunnen rijden.

HennieK 15 augustus 2019 om 21:08

De MTB klimmen zijn veeeel korter dan de klim zaterdag. Maar ik hoop met je mee!

Melkzuur 15 augustus 2019 om 19:23

Ze zien hem in het peloton precies wel heel erg graag. Heeft er iemand een seconde gedacht dat er iemand kon winnen van Mathieu, toen ze achter Cummings aan reden? Ik kan me in ieder geval moeilijk voorstellen dat Van Poppel dacht "nou, dat varkentje, dat was ik wel even".

HennieK 15 augustus 2019 om 21:09

En als ze niet rijden winnen ze wel bedoel je?

Melkzuur 15 augustus 2019 om 21:35

Als ze niet rijden (of “half” rijden) doet Mathieu het misschien zelf, of steekt hij op zijn minst een handje toe. Zoiets?

xistnc 15 augustus 2019 om 21:48

Er had hoe dan ook een Jumbo met Cummings mee moeten zitten.

Nu dat niet het geval was, hadden ze het gat niet helemaal dicht moeten rijden. Dan had Mathieu van verder aan moeten gaan en dan hadden ze meer kans gehad dan nu. Jumbo reed alsof Mathieu er niet bij was, wat voor hem het ideale scenario opleverde.

Jungle Man 16 augustus 2019 om 08:46

Sprint helemaal alleen, zonder treintjes gedoe. Geweldig!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair