‘Manuela Fundación biedt 10 miljoen voor licentie Mitchelton-Scott’

vrijdag 26 juni 2020 om 16:56
‘Manuela Fundación biedt 10 miljoen voor licentie Mitchelton-Scott’

Manuela Fundación legt zich niet zomaar neer bij de ‘nee’ van Mitchelton-Scott-eigenaar Gerry Ryan. De Spaanse stichting van Francisco Huertas wil de ploeg per direct overnemen en biedt nu 10 miljoen euro voor de WorldTour-licentie, die op naam staat van het GreenEdge Cycling van Ryan. Dat meldt AS.

Huertas wist eerder al voor 20 miljoen euro het bedrijf New Global Cycling Services over te nemen van teammanager Shayne Bannan. Dat bedrijf regelt de hele structuur van Mitchelton-Scott. Zo zijn onder meer de rennerscontracten getekend bij Bannan. Alleen de WorldTour-licentie is nog niet in handen van Manuela Fundación.

Gerry Ryan besloot onlangs, als licentiehouder, de deal met de Spaanse stichting van tafel te vegen. Dit tot ergernis van de mensen achter Manuela Fundación, waaronder beoogd manager Stefano Garzelli. Hij beloofde dat de stichting zich niet neer zou leggen bij die beslissing.

Nu blijkt Manuela Fundación zich direct tot Gerry Ryan gericht te hebben om óók de WorldTour-licentie over te nemen. Eigenaar Huertas wil daar 10 miljoen euro voor betalen, om het team per direct over te nemen en er een Australisch-Spaanse ploeg van te maken. Op die manier wil de Spaanse investeerder voorkomen dat de zaak naar de rechter moet.

Of Gerry Ryan akkoord gaat met het bod op de WorldTour-licentie, is nog niet bekend.


Lees ook: Al het nieuws over ‘Manuela Fundación’ van de laatste weken

Lees ook: Wie is Francisco Huertas, de Spaanse investeerder die zo graag Mitchelton-Scott over wil nemen?

Dit artikel delen:

13 Reacties

LB108 26 juni 2020 om 17:10

Mooi zooitje gaat dit worden

Baik-Baik 26 juni 2020 om 17:15

Hoe komen ze aan al dat geld vraag je je af voor een non-for-profit organisatie.

Witwas praktijken?

In het onderzoeksartikel wat hier laatst op Wielerflits verscheen kwam die eigenaar nou niet echt betrouwbaar over.

Rawolf 26 juni 2020 om 17:45

Wat ik mij meer afvraag is hoe ze 30 mil verantwoorden om nu uit te geven. Dat ze het hebben oke maar het lijkt mij nogal een grote investering voor een non profit.

Samlambeej 26 juni 2020 om 17:52

Dan scheurt die Huertas er toch ferm zijn broek aan. Kom op. Hup 30 miljoen en niemand weet precies waar z'n geld vandaan komt of wat hij bezit.

ChefSpijker 26 juni 2020 om 17:55

Non-profit wil toch gewoon zeggen dat ze niet op winstbejag uit zijn. En met een wielerploeg ga je sowieso geen winst maken natuurlijk. Het zal gewoon een soort investeringsmaatschappij zijn met diverse geldschieters vermoed ik. Maar dat zullen ze moeten kunnen verantwoorden aan de autoriteiten die daarover gaan. Waar ze het geld vervolgens in steken zal weinig boeien, juist omdat ze non-profit zijn. Het hoeft immers niks op te leveren.

Rawolf 26 juni 2020 om 18:05

Jij wil dat het normaal is dat een non profit met vooralsnog enkel een landingspage https://manuelafundacion.org/ 30 mil zomaar weggeeft

ChefSpijker 26 juni 2020 om 18:17

Ik wil helemaal niks. Ik snap alleen niet jouw link tussen 30 miljoen verantwoorden en non-profit. Je doet net alsof non-profit wil zeggen dat het een organisatie is met amper geld. Terwijl er totaal geen link is tussen non-profit en het vermogen van de organisatie.

Een website lijkt me ook niet van belang als non-profit-organisatie, tenzij je op zoek bent naar nieuwe investeerders/fondsen.

Rawolf 26 juni 2020 om 18:34

Ben heel benieuwd naar een andere organisatie of bedrijf met minimaal 30mil op de plank die geen website heeft

Maenhout 27 juni 2020 om 14:42

ONCE – bekend van Breukink (en doping) – was een blindenloterij.

NGO’s zijn ook ‘non-profit’, maar kunnen honderden miljoenen bezitten. Neem het WNF maar, of Natuurmonumenten.

Titaantje 26 juni 2020 om 18:15

Het blijft een rare zaak met deze non-profit die even 30M erin pompt, de rol die Garzelli speelt met zijn geroep, en hoe dit via Mitchelton loopt. Mitchelton verdient ook niet de schoonheidsprijs voor hoe ze dit afhandelen. Ben benieuwd hoe het er volgend jaar voorstaat.

Maar vooral vraag ik me af, waarom dan niet op de licentie van CCC jagen?

Polleke 26 juni 2020 om 19:23

30 miljoen voor een lege doos want iedereen die er toe doet gaat hem peren….dus moet er nog eens 10 miljoen bij om een deftig niveau te houden…Senor Huertas is in ieder geval een optimist…

Pietspeed 26 juni 2020 om 20:44

“De deal met de Spaanse stichting van tafel te vegen…” : er was slechts sprak van een heads of terms / agreement, anders gezegd een letter of intent. Een dergelijke overeenkomt is in principe niet bindend, tenzij uit de overeenkomst anders zou blijken…
Ryan gaf aan bij het niet verder willen onderhandelen vlg cycling news dat er meerdere geïnteresseerden waren, zelfs uit Nederland…..
Momenteel staat de geldkraan, drukpressen van de centrale banken vanwege corona aan als niet tevoren. Geld was nog nooit zo goedkoop. Een stichting met gewoon een ideëel doel kan als holding / eigenaar van een wielerploeg gemakkelijk opgetuigd worden. Meer dan genoeg fiscaal juridische constructies en voordelen daarmee. Dat managementbedrijf van Bannon zetelt waarschijnlijk ook niet zo maar in Zwitserland.
Benieuwd hoe dit afloopt

Cyclinglife 26 juni 2020 om 20:56

Als ze te veel geld hebben mogen ze het ook wel op mijn rekening storten.

Headlines

Materiaalzone

Populair